Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Ugye hogy a KICK-BOX a legjobb...

Ugye hogy a KICK-BOX a legjobb stílus?

Figyelt kérdés

Mindenki folyton a ju-jutsut, a krav magát, a wing chunt, a sima boxot, ashihara karatét a thai boxot, BJJ-t a savatét (francia boxot) és a birkózást isteníti.

Holott a kick-box a legjobb. Nincs benne semmi bonyolult misztikus ökörség. Üt és rúg. Verhetetlen, csak a lényeg.

2012. aug. 3. 15:09
1 2 3 4 5 6 7
 51/70 anonim ***** válasza:
100%
A kèrdező abszolút nem ért a küzdősportok és a harcművészetek világához,csak a szája nagy..
2012. aug. 5. 12:36
 52/70 anonim ***** válasza:
nem dícsérni akarom a kravot mert énis csak 3 hónapig űztem, mert rájöttem hogy csak pénzlehúzás de ott a legelső hogy tökönrúgnak. teugye nembiztos hogy erre felvagy készülve itt a kickboxban és azért egy összevissza elbaszott lecsúszott szar tökrúgás is pusztító. meg mellékesen minden harcművészetben sterilizálnak, és egyik kűzdősportban sem. csakúgy mondom
2012. aug. 6. 19:55
 53/70 anonim ***** válasza:
Na igen, küzdősport edzések hátránya általában, hogy túl szabályszerető leszel az utcára. Az ellenfeleiket nem akarják reflexből tökön rúgni, nem akarják a nyakát ütni, kinyomni szemét.
2012. aug. 6. 23:23
 54/70 anonim ***** válasza:

Nem azért, de hogyan ütöd ki ilyen könnyen a thai-boxost, a savatést,kung-fu-sokat, meg a boxolókat.Ők is edzésen ütik-rúgják egymást, sőt még jobban mint kick-boxban.A birkózót se olyan könnyű kiütni, edzésen nagyon megerősítik a nyakukat, ami elvezeti az ütés/rúgás erejét. A felső testét, meg a lábát megint ne féltsd, mert edzésen azt ragadják meg, csapják földhöz. Mellesleg a birkózót te megütheted 5-ször,10-szer de neki elég elkapnia egyszer.Megfogja a lábaidat,derekadat fölkap a levegőbe, és földhöz csapkod, a földön, meg megint szart sem érsz a kick-boxal.

Bocsánat az esetleges helyesírási hibákért.

2012. aug. 8. 21:03
 55/70 anonim válasza:
Kb. 10 éve kick-boxolok, stílustól, klubtól, edzőtől függ. A legtöbbet azoktól az edzőktől tanultam, akik űztek még más küzdősportot is,illetve megfordultam itt-ott más edzéseken,hogy a jó technikákból ellessek. Kyokoushin karatésoknak van néhány zseniális rúgástechnikája, ahogy a thaiosoknak is. Versenyre készüléskor gyakran lejártam az ökölvívókhoz, mert a kéztechnikához mégiscsak ők értenek a legjobban. Szerintem a Harcostól függ, hogy milyen, akarat, kitartás, tanulékonyság, alázat, nyitottság az új dolgokra, ez kell ahhoz,hogy valaki jó legyen, de mindig lesz, aki nálad jobb, ezt sose szabad elfelejteni. Személy szerint vertem már meg ellenfeleket többféle stílusból, de kaptam is ki,lány létemre ütöttem már le srácot és kaptam ki csajtól, lényeg az,hogy ne add fel, ha megvernek, de ne szállj el magadtól, még ha épp bajnok is lettél.
2012. aug. 10. 23:19
 56/70 anonim válasza:

Egyáltalán nem a "legjobb". Versenyszerű küzdősportolók előszeretettel járnak el Kickbox(K1) versenyekre, talán ez a legjobb versenyrendszer jelenleg.

Hogy a kickbox-os jobb e mint bármely más sportoló (pl. savate, karate stb). A válaszom nem! Bármelyikben lehetsz kiválló, és ha egy gyengébb ellenféllel álsz össze nyerhetsz.

Savate: Sajnos kevesen gyakorolják, azonban egy roppant hatékony küzdősport. A lábrúgások, és körkörös mozgások az alapelemei, de szinte bármi megvan benne amit más küzdősportokban is megtalálsz.

Kickbox: A savatével ellentétben, csak 3 szabályrendszerében rúghatsz combot, és csak a K1-ben térdelhetsz. Hatékony versenysport, nem utcai körülményekre van kitalálva. A K1 szabályrendszere már akár az utcán is segítségedre lehet. De itt is érvényes az aranyszabály, ha 3 éve jársz kickboxolni, nem feltétlen kell egy 15 éve savatéra járó sportolóba belekötnöd. Csúnya meglepetés fog érni.

Karate: Hatékony versenysport, talán fokozottabban érvényesül az óvatosság elve mint a kick-boxnál, nem utcára való! Olyannyira nem, hogy a versenyszerű korlátok miatt (nincs fejre ütés, csak 1 válfajban), szinte biztos hogy alulmaradnál egy utcai verekedésben, pl. egy boxoló ellen.

Thai-Box: Független attól, hogy kik és miért járnak ilyen edzésre, talán az egyik leghatékonyabb küzdősport jellenleg. Megjegyezendő, hogy tradicionális sportról lévén szó nem versenyekre találták ki. Ez Önmagában nem jeleti azt, hogy bárkit leverhetsz vele. Sok év tapasztalat, jó edző kell hozzá. De valószínűleg az utcán is ez lenne a leghatékonyabb.

Persze az aranyszabály itt is érvényesül: ne akarj 6 hónap thaibox edzés után, pl. egy kickbox versenyzőbe belekötni. Csúnyán alulmaradsz, és ha meglátja a gyermekded térd próbálkozásaidat, megfelelően fogja elkerülni a támadásaidat, és nagyon csúnyán helyben hagy.

Összesítve: Járj le 10 évig valahová, aztán majd a saját tapasztalatod alapján meglátod mi a különbség.

Tudom ajánlani a termünket, itt több sportot is kipróbálhatsz:

[link]

2012. szept. 26. 19:08
 57/70 anonim ***** válasza:
leghatékonyabb a box .., kár is irigyelni az ütőerejüket , én még nem találkoztam olyan stílussal ahol nagyobbat ütnének egy boxolónál . Egyszer remélem , hogy jó fejbe basz egy boxoló 2mp alatt 6x ...
2012. nov. 20. 16:11
 58/70 rostas martin ***** válasza:

Hat szerintem

jok ezek kozul:jiu jitsu;savate;de a kick box visszi a palmat

2013. jan. 5. 15:38
 59/70 anonim ***** válasza:
én karatézok és ha nagyon akarsz egy telefonszám,lakcím és küzdhetünk is!de ha a mama majd kiskanállal tesz be a befőttesüvegbe ne sírj nekem!
2013. máj. 2. 19:14
 60/70 anonim válasza:
Hát kedves kérdező ha nem vetted volna észre egyetlen egy ember állt ki melleted az is egy csaj volt(biztos az is egy kickbox aerobic seggformáló edző).
2013. jún. 28. 18:17
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!