Ugye hogy a KICK-BOX a legjobb stílus?
Mindenki folyton a ju-jutsut, a krav magát, a wing chunt, a sima boxot, ashihara karatét a thai boxot, BJJ-t a savatét (francia boxot) és a birkózást isteníti.
Holott a kick-box a legjobb. Nincs benne semmi bonyolult misztikus ökörség. Üt és rúg. Verhetetlen, csak a lényeg.
Egy jó kick-boxosnak nincs ellenfele!
Sokan írták, hogy az ökölvívó meg a birkózó így meg úgy lenyomná. A fenéket! Egy kick-boxosnak egy bokszoló nem ellenfél, egy rúgás és fekszik. A birkózó sem ellenfél egy-két ütés plusz egy rúgás és az is fekszik.
A wing chun-os sem ellenfél, azzal a kis mókuskalimpálással semmire sem megy, olyanok mint egy skizofrén cséphadarók, egy rúgás és fekszik. Thai boxos is mi? Kis homokos transzvesztita girnyótestű csontkollekciók a thaiok, tud kicsit térdelgetni. És akkor mi van? Mivel ütni nem tudnak normálisan egy egyenest sem, kapnak két egyenest meg egy rúgást aztán fekszenek, a K1 legjobbjai is kick-boxolók. A karatés mire a lábát mozdítaná egy mawashi gerire japán segélykiáltásokkal és ostoba óbégatásokkal addigra kap egy ütést és egy rúgást majd fekszik. A BJJ is micsoda, MMA-ba egymáson hemperegve mogyorózzák egymást. És a savatés? Mire Mösziő Zserárd lakkos cipőjét megemelné az Eiffel-torony fölé addigra kap egy egyenest és egy köríves rúgást, majd fekszik. A ju-jutsu is mi? Japán gésabirkózás, mire a bushido szellemével megáldott ju-jutsus megmozdulna egy földrevitelre vagy karfeszítésre addigra kap egy rúgást és szintén kifekszik és a budo szelleme elszáll.
A kick-box verhetetlen, mert egyszerű és hatásos.
Még egyszer megkérdezem, küzdöttél már velük mielőtt fikázod őket? Mert akkor most leírom én a tapasztalatomat.
Thai-Boxos vagyok, nem vallom magam a legjobb bunyósnak a világon, de a kick-bokszolók nem olyan kemények ám mint hiszik. Sparringoltam már kick-boxossal, nem is eggyel, és leírom mi volt a tapasztalatom. Nekikezdünk. Jön egy támadással egyenest üt, kivédem, kap egy combost és ennyi volt. De szó szerint ennyi volt, feladják meg kifeküdnek egy combostól! Na amikor meg rúgással kezdenek támadni, combost vagy körívest akarnak rúgni, kivédem ahogy edzésen tanultuk sípcsonttal, és elkezd sántítani, egyik lába már nem jó. Amikor le akar térdelni, megfogja a két vállam térdelni akar, egyik kezemmel a térdelést levédem a másikkal egy felütést az állára amit azért nem tud kivédeni mert mind a két keze foglalt. Kifekszik. És a savate- sokat pedig szerintem inkább ne fikázd le, ismerek egy párat, gyorsak, kemények, és igen, azzal a lakkos cipőjével kitaposná a beled:D
A kérdező elfogultságából és stílusából ítélve kb. 12 éves lehet, elment 1 edzésre, vagy látott filmeket, és most teljesen el van varázsolva.
Ha létezne legjobb stílus, akkor mindenki azt csinálná. Ezzel szemben minden stílusnak vannak előnyei és hátrányai, vannak benne alacsony és magas szinten lévők.
Engem pl. akármelyik stílus képviselője megverne, én viszont 10 méterről lelövöm az illetőt.
Valamelyik stílus mestere valószínűleg legyőzi a többi stílus középhaladóit.
Érted...jársz 5 évig kick-boxra. Hiába támadnál rá az aikidosra, aki 25 éve tolja, mert ő csak egyszer fogja elkapni a karod, és onnantól az övé vagy. Másnap a doki a kórházban azt fogja latolgatni, tudod-e még használni azt a kezed, amit szétcsócsált.
Küzdöttem már thai boxossal, nem nagy durranások, csak keménykednek mert megnézték az Ong bakot és ezért eljárnak thai boxolgatni, egy egyenest sem tudnak ütni, azzal a low-kickjükel meg a térdelgetésükkel el vannak szállva maguktól. Jó formán csak kézzel levertem őket sparringon.
Karatésokat is rugdostam már meg többet, főleg kyosokat.
háh,milyen kérdés már:D?
gondolom a tegnapi híradó ihletett meg,hogy a kickbox edzőtáborosok lezúzták a pizzériában lézengő helyi részegeket.
amúgy kb egy éve voltak lent savate edzésen kicboxolók,versenyre készültek.
teljesen jól mozogtak,pörögtek,mint a gép,de egyértelmű volt,hogy köríves combossal ill. tolórúgás lábra,és a cipőorral bordára,vállba,fejbe rúgásokhoz nem nagyon voltak szokva és ez demoralizálta őket.
főleg a combos,meg a tartóláb állandó kirúgása nem ízlett nekik.
amúgy meg jó stílus szerintem,csak te vagy köztük egyedül ökör valszeg:D.
Fél éve ugyanezt állítottad a rák kungfuról, 2 hete meg a krav magáról. Na mi van Kirúgtak a NATO travian klánból, mert 2 hét krav képzés után csak a veséddel sikerült hárítanod a késtámadást? Most egy versenysporttal akarod? Egyre mélyebbre zuhansz pedig a Mariana-árokból indultál.
Kíváncsi vagyok, hogy elfogadod e Aczél kihívását, bár kétlem velem se illetve azzal a késharc instruktorral sem álltál ki, pedig akkor még ejtőernyősbúvár voltál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!