Ti milyen küzdősportot, harcművészetet ajánlanátok lánynak?
"Mert nem lenne igaz az állítás. Néhány "józanabb" krav maga hív maga is elismeri, hogy a kell mellé másik stílust is űzni, míg a fenti harcművészetek egyedül is megállnak a lábukon, ezt erős visszafejlődésnek érzem."
Azt még mindig nem írtad le, hogy pontosan mi is hiányzik a krav magából, mik azok az alapok, amik hiányoznak neked. Valóban, hiányzik belőle a tradició és az egyéb körítés, de a hatékonyságát már tapasztaltam. Már maga a célja is (utcai önvédelem) teljesen más, mint mondjuk egy tai chinak, így nem csoda, hogy nem nyújtja ugyanazt.
Félre ne értsd, nem kötözködni akarok (nem is űzöm a krav magát, csak kung fuzom), de érdekel, hogy szerinted mi nem jó benne.
2 év alatt idáig jutottál, hogy bosszút állj? Az önvédelem ott kezdődik, hogy nem tudsz menekülni vérzel és meg akarnak ölni vagy erőszakolni (vagy mindkettő), a többi pusztán majomkeringő.
Párban gyakoroltok vonalgyakorlatot, az nem a legalapvetőbb páros kata, hanem egy felsőbb szintje annak. Az egyéni kata-itokat megnézném (bár kétlem, hogy fegyverrel kata-znatok),
A krav maga egy f*stalicska. Összelopkodott technikák rendszertelen halmaza, stabil alapok nélkül. Egy 1 éve ökölvívást vagy birkózást űző valaki simán laposra agyal egy 3-4 éve krav magázó akárkit, ezek tapasztalatok. Krav magáztam anno 1 évet, nagyon megbántam!
Neutronlovagnak igaza van, harcművészet az igazi vagy valami komolyabb küzdősport (pl: ökölvívás, birkózás, savate, esetleg judo).
Amúgy bokszolok 2 éve és északi shaolin kung-fuzok 6 éve, valamint van 3 év judo múltam is.
Hozzánk jöttek le krav magások, olyanok akik 4-5 éve ezt csinálják, olyan agyalták meg őket akik fél vagy 1 éve foglalkoznak ökölvívással. Amikor mondtuk nekik, hogy azt csinálhatnak amit akarnak, próbáltak térden és tökön rúgni, csak hát erre számítottubk, és bizony a bokszban jó dolog a jó lábmunka, ellépés, kifordulás, gyors belépés, ütés, és feküdtek. Ennyi.
Ja amúgy nagyon sok cigány bokszol, amelyik pedig bűnöz és utcai rablásokból próbál jövedelemre szert tenni, azok pedig pláne. Sőt azok a boksz mellett, néha-néha más stílust is űznek.
Volt egy cigány ismerősöm amikor még judozni jártam, na ez a cigó is cselgáncsozott, amikor én elkezdtem a judót, akkor ő már hatodik éve csinálta, valamint mellette akkor már bokszolt negyedik éve is. 3 hónapja csukták le, utcai rablásért és testi sértésért, meg is lepődtem rajta, mert edzéseken normális volt.
(sorry az OFF-ért, de érdekes ez a krav maga téma)
Nem tudom… valami miatt mégis ezt oktatják az izraeli és az amerikai légierőnél (wiki alapján). Lehet, hogy harcMŰVÉSZETnek nem áll stabil lábakon a krav maga, de önvédelemre, küzdelemre úgy tűnik, eddig bevált – nem hiszem, hogy az elmúlt évek során az izraeliek vagy az amerikaiak (talán a legtöbbet harcoló „modern” országokról van szó!) ne változtattak volna, ha nem lenne eredményes).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!