Hány évesen érdemes elkezdeni egy küzdősportot/harcművészetet?
Hogy hány évesen érdemes...igazából sportolni minél előbb el kell kezdeni,de én 6-7 éves korig inkább szimplán csak egy alapszintű,de rendszeres testmozgást ajánlanék a gyerekeknek,és utána kéne orientálódni valamilyen irányba.
Ks/hm-i edzéseken általában vannak külön gyerek csoportok,tehát ez nem probléma,valamint a legtöbb helyen követik a fokozatosság elvét,tehát szoktatják a gyerkőcöt a terheléshez,mozgáshoz.
Én nagyon ajánlom,akár a küzdősport,akár a harcművészet nagyon jó hatással van az emberre,kiválóan fejleszti a mozgáskoordinációt,az erőt,az akaratot,és jobb helyeken a fegyelmet is beléjük verik.
És hát mitől válhatna kemény,magabiztos emberré valaki,ha nem ettől?
Szóval menjen csak a gyermek,hajrá;)
Mennyi idősen?
-Minél előbb.
Mit?
-Mivel lány,ezért gondolom olyan helyre akarod vinni,ami hasznos is,és van lány társaság is.Lányok általában keleti harcművészetekre szoktak járni.Amiről tom,h sok lány van,az a Tae Kwon Do.Itt több lány van,mint fiú,de h mennyi idősek,azt nem tom.Sokan vannak még a Ju Jitsu-n,Kyokushin Kratén,Wing Chun/Tzun Kung Fu-n,Aikido-n.Utóbbival vigyázz,mert sok helyen szar az eddzés.
wudang kung-fu.
mondjuk nem tudom máshol hogy okítják, nálunk gyilkos. ami azt jelenti, hogy a korához képest is normálisan foglalkoznak majd vele. és ha elég idős és érett, akkor önvédelmi szempontból fejlődni fog.
Nem 1 évesen akartam beíratni :)
Azt hittem óvodás korban kezdik a gyerekek, az meg 3-4 év körül van.
Egész korán, de valószínűleg csak 5-6 éves kortól van valóban értelme, jól meg tudja alapozni a későbbi harcművészeti "pályafutást" és jó kis fegyelmet ad :)
én ezt tudom ajánlani: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!