Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Évekig karatéztam jó kondiban...

Évekig karatéztam jó kondiban is vagyok de van valami amin sokat gondolkoztam. Tudom nincs jobb stílus csak jobb harcos de az lehetséges hogy van stílus ami jobb a karaténál vagy másnál? Leírásban bővebben.

Figyelt kérdés
A karatésok többsége nem tanul semmi lágy mozdulatot semmi fogást ami nagyon hiányos és szerintem alapja a karaténak na meg a tompítások is. 5 fajta támadás van kb a karatéba az egyenes,köríves,felütés,köríves rúgás,egyenes rúgás. a zenkutsu dachik meg uchi ukék sajnos semmire nem jók erre évek után jöttem rá. azt hittem tanulunk majd igazi technikákat is.ennyi és akkor megy a kumite. de jól képzett aikidosok bármilyen mozdulatot képesek félrevezetni és ebből kifolyólag levinni a másikat elég durván. ugyan ez a wing tsunra. most lehetséges hogy a kung fu sokkal jobb mint a karate? azért ők sem olyan túl gyengék és sokkal több a technikájuk. hogyan rúgjon meg egy karatés egy wing tsunost ha az simán elbírja vezetni meg vissza is tud támadni? mert karatés csak támad egyet a másik meg kivédi. szándékosan írtam ki mert kíváncsi vagyok mások véleményére.
2012. jún. 22. 09:50
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
szerintem pont jó hogy a kung fusoknak sok technikájuk van mert nem úgy sok technikájuk hogy megjegyezni nem lehet őket hanem elvezetések,támadások,több ilyen használható technika kivéve a magasrúgások meg körívesek. kettő hozzászólóval feljebb: sajnos nem pesti vagyok és a bérlet pestre már necces lenne plusz még az edzés meg az idő. a kyokushin is igazából rengeteg mindent tartalmaz nem is értem miért nem oktatják benne az önvédelmet. lehet megtanít keményen ütni rúgni de ez kb már sport sajnos. a harcművészeti részéről nem is álmodhatok. előző hozzászóló azért a kyoba tudnak ám ütni is rendesen.
2012. jún. 25. 08:44
 12/13 Day97 válasza:

Azért azt tegyük hozzá, hogy már Magyarországon nem az igazi kyo-t oktatják. A Kyo ott kezdődik amit még Sosai Masutatsu Oyama csinált. Már nincs meg az oktatásban az amit ő csinált végig amikor kialakította a Kyo-t. Manapság inkább gyereksimogatásnak tekinthető az edzés. A kyo az ott kezdődik, hogy jóformán nem érzel fájdalmat. A rúgásaid és az ütéseid pusztítanak. Hisz nem tudom mennyire jártál utánna Oyama életének (könyv vagy akár film) de az igazi Kyo az annó új karateként végigverta az akkoriban Japánban létező szinte összes harcművészetet. Hol csinálják már meg a 2 újjas fekvőt ami igazábol 1-2 kyu vagy 1 dan-os erőnléti feladat nem tudom pontosan. Ha tényleg azt akarod, hogy a Kyot magadénak érezd és ne legyenek kétségeid felőlle irány ki a kertbe tekerd körbe egy fa törzsét kötéllel és üsd-rúgd ameddig nem folyik a vér az ökleidből és nem bírsz már ütni és ameddig talpra sem bírsz állni na ha az a pont meglesz akkor estél át egy igazi Kyo edzésen. Csak manapság nem akarják a Mesterek ezt csináltatni a tanítványaikkal mert akkor a mai világben és mai emberek közt 3-4 emberen kívül senki sem járna le edzésre és persze sokan félnek a fájdalomtól de ha igazi Kyo-t akar valaki tanulni akkor nem kell félni és félteni a bőrét ha edzésen nem kapja ezt meg az ember akkor hazamegy és csinállja magától. Nem tart sokáig kialakítani egy kis edzőteret még egy panelházban sem.

Ui.: bocsi a pár évvel későbbi válaszért csak most találtam rá a kérdésedre. Azóta lehet már találtál mást vagy megértetted az igazi Kyo-t de ezt úgy gondoltam ide kell még írnom a témához.

2018. okt. 1. 00:22
 13/13 Day97 válasza:
Valamint még azt kifelejtettem, hogy a Kyo nem arról szól, hogy kontrázol meg elvezetsz meg ilyenek hanem beleálsz és bírod épp ezért tartják a legkeményebb Karaténak. Egy olyan ember aki az eredeti úgymond original edzést csinállja nap mint nap az szinte kiüthetetlen és felmerűlt gond ként, hogy nincs fejütés de fejrúgás van ami sokkal erősebb és embert próbálóbb mint egy ütés főleg ha egy állkapcsot találsz el sípcsontal. Vagy lábfejel persze ha kellő képen ki van edze az adott felület.
2018. okt. 1. 00:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!