Évekig karatéztam jó kondiban is vagyok de van valami amin sokat gondolkoztam. Tudom nincs jobb stílus csak jobb harcos de az lehetséges hogy van stílus ami jobb a karaténál vagy másnál? Leírásban bővebben.
Azért azt tegyük hozzá, hogy már Magyarországon nem az igazi kyo-t oktatják. A Kyo ott kezdődik amit még Sosai Masutatsu Oyama csinált. Már nincs meg az oktatásban az amit ő csinált végig amikor kialakította a Kyo-t. Manapság inkább gyereksimogatásnak tekinthető az edzés. A kyo az ott kezdődik, hogy jóformán nem érzel fájdalmat. A rúgásaid és az ütéseid pusztítanak. Hisz nem tudom mennyire jártál utánna Oyama életének (könyv vagy akár film) de az igazi Kyo az annó új karateként végigverta az akkoriban Japánban létező szinte összes harcművészetet. Hol csinálják már meg a 2 újjas fekvőt ami igazábol 1-2 kyu vagy 1 dan-os erőnléti feladat nem tudom pontosan. Ha tényleg azt akarod, hogy a Kyot magadénak érezd és ne legyenek kétségeid felőlle irány ki a kertbe tekerd körbe egy fa törzsét kötéllel és üsd-rúgd ameddig nem folyik a vér az ökleidből és nem bírsz már ütni és ameddig talpra sem bírsz állni na ha az a pont meglesz akkor estél át egy igazi Kyo edzésen. Csak manapság nem akarják a Mesterek ezt csináltatni a tanítványaikkal mert akkor a mai világben és mai emberek közt 3-4 emberen kívül senki sem járna le edzésre és persze sokan félnek a fájdalomtól de ha igazi Kyo-t akar valaki tanulni akkor nem kell félni és félteni a bőrét ha edzésen nem kapja ezt meg az ember akkor hazamegy és csinállja magától. Nem tart sokáig kialakítani egy kis edzőteret még egy panelházban sem.
Ui.: bocsi a pár évvel későbbi válaszért csak most találtam rá a kérdésedre. Azóta lehet már találtál mást vagy megértetted az igazi Kyo-t de ezt úgy gondoltam ide kell még írnom a témához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!