Szerintetek az baj ha nem egyenletesen edzek?
Nem tudom hogy miért akarsz Bicepszre nagyobb súlyokkal edzeni mint tricepszre...
Nem igazán értem,mert ha az a célod hogy nagy karjaid legyenek, akkor tricepszre kellene több sorozatot végezned, több gyakorlatot, mivel elég strapabíró izomzat.
Ha azt hiszed hogy a Bicepszedet széthajtod és ettől nagy karod lesz, akkor eléggé el vagy tévedve, maximum az lesz ebből hogy túledzed...ugyanez a helyzet a mellizommal,
folyamatos bukás egyrészt monoton, másrészt sérülésveszélyes!
Változtatni kell a súlyokat,vissza kell venni a terhelésből,és az izomcsoportod ebben az esetben nem fog hozzászokni a terheléshez, és fejlődni fog!
A stimuláció=Intenzitás, ami azt jelenti hogy hiába használsz aránytalanul nagy súlyokat,ha nem az adott izomcsoportod dolgozik pl.:Bicepsznél nagy súlyokat használsz, de a munkába bekapcsolódik a hát,váll meg a többi izomcsoport.
Ebből mindent értettem, kivétel azt nem értem hogy : "Változtatni kell a súlyokat,vissza kell venni a terhelésből,és az izomcsoportod ebben az esetben nem fog hozzászokni a terheléshez, és fejlődni fog!"
Ez azt jelenti hogy egyik héten bicepsz gyakorlatnál 14 kilóval szériázok, a másik héten pedig vissza veszem 10 kilóra?
Igen ez így van!Egyik héten mondjuk csinálod 14 kg-mal másik héten 12!Aztán az ezt követő héten már 16kg és így tovább!Fokozatosan növelni kell a terhelést, és ha 16 kg-mal megy a 8 ismétlésszám,akkor ismét mehet feljebb!
Ez a lényeg minél jobban terheld az izomcsoportot,de akkora súllyal, amit meg bírsz mozgatni!
Rosszul értelmezted!Tehát ez a Bicepsz,tricepsznél működik,meg a kis izomcsoportoknál!
A fekvenyomásnál,azt írtam, mivel leírtad bukásig csinálod,hogy monoton és sérülésveszélyes!
A fekvenyomásnál a minél nagyobb terhelés a lényeg,mivel az nagy izomcsoport!Akárcsak a Láb,hát!
Ott saját magadnak kell megtapasztalni a súlyt, és ennél kell feljebbmenned minden lehető alkalommal növelni a terhelést!Tanácsom:Fekvenyomásnál mindíg arra törekedj hogy menjen a 6 ismétlésszám,s ha ez megy akkor pakold feljebb kicsivel!Ennyi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!