Valóban hatékony ez a módszer az ököl erősítésére?
Az alábbi videón, a 3.03 -tól látható egy fiú, aki a falat üti. Így valóban jól lehet erősíteni az öklöt? Mondjuk, úgy gondolom, hogy ha ezt csinálnám rendszeresen, az öklömből az idegeket ölném ki, így lenne hatásos.
És íme a videó:
http://www.youtube.com/watch?v=7qHL2PSpecI
Kérdésedre válaszolva igen, így valóban lehet erősíteni az öklöt. De lehetőleg ne így kezd el, tudnám javasolni a padló+szőnyeg kombót :) Amire figyelned kell hogy a mutató és a középső ujjad bütykével üss, amire még jobban hogy egyenes, megfeszített csuklóval csináld (ha 'puha' csuklóval ütsz az nagyon kellemetlen, és asszem ki is ficamodhat). Ezért is tudnám még javasolni hogy a csuklód is edzd külön, pl fekvő támasz ökölbe szorított kézen.
Nem tudom az idegeket ki ölnéd-e vele, lehet, de inkább ehhez a kellemetlen érzéshez szoktatod magad amit a fájdalom (?) okoz, nem fog érdekelni, természetes lesz.
Szia, csatlakozván az előttem szólóhoz igen...kung-fu-s haverom mondta ezt a módszert, h telefonkönyv a falra, kezenként 500 ütés és letépsz egy lapot...
de sztem felesleges...én thaiboxozom, de nem érzem szükségesnek h hirtelen edzem be a bütykeimet...az is jó pl ha első két bütykön nyomod a fekvőtámaszt...
mindenesetre ha falütögetésre vállalkozol, először tegyél sztem bandázst a kezeidre, h védd a csuklódat és melegítsd be előtte jól a kezed(itt láttam sokan irták h tönkre megy az izület, hát a shaolinok pont nem azok az emberek akik fogják a derekukat meg remegnek...)
ja és azzal is számolj h nem lesz bőr a bütykeiden:D:D:D
Az idegekről annyit, h kérdeztem ilyenről a volt biosztanáromat a sípcsontom miatt és azt mondta h nem lehet kiölni az idegeket, max megrövidülnek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!