Birkózó VS. Savate-os? Melyikük győzne?
Egy 105 kg-os, 180 cm magas profi fehérorosz szabadfogású birkózó egy 90 kg-os 195 cm magas francia profi savate harcos ellen. Szerintetek melyikük győzne? Indokot is kérek szépen!
(elméleti kérdés)
..Ja és kihagytam még valamit. (csak a formalitás kedvéért)
Késes Krisz
Persze,egyetértek a birkó az egyik leghatékonyabb stílus nem lebecsülendő és a mumusa is egyaránt az ökölvívóknak és a savate-osoknak is.
A savate-ost is érhetik meglepetésként a stílusidegen technikák pl az említett lábelkapás,ezért írtam a kb 70-30 arányt.
Én azért azt a 70-30-es arányt csökkenteném 60-40-re vagy inkább 50-50-re.
Én ugyan nem vagyok savate-os, de ismerem ezt a stílust és nem egyszer küzdöttem ilyenek ellen. A savate-osok és az ökölvívók k*rva veszélyesek (sokkal, de sokkal veszélyesebbek, mint a muay thai, TKD, karate, kick-box stílust űzők) ezt én is tudom. Bár magam is foglalkozok a birkózás mellett ökölvívással (4 éve), na meg pár egyéb huncutsággal. :D
Szóval nem kell itt arányokban gondolkodni, a jobb győzne és kész. Szituáció és helyzet függő nagyon.
Késes Krisz
nem tudnátok linkelni egy videót erről a titkos savate rúgásról?
kíváncsi lennék :D
hehe:).Nem titkos az,csak kevesen ismerik.
Egyébként nem egy bonyolult rúgás.
Két féleképpen szokták rúgni.
Az egyik olyan,mint egy oldalsó toló rúgás,csak éppen nem talpal van megrúgva,hanem spiccelve cipőorral a végén még meg rá is van terhelve,megnyomva,beszúrva.
A másik meg sima oldalsó köríves,csak nem lábfejjel,hanem lábfej boka derékszögben és szintén cipőorral.
Haverom mesélte,hogy régen járt le egy srác és úgy kispecializálta magát erre,hogy edzésen mindenkinek elrepesztette,eltörte a lengőbordáját,uh a végén csak úgy voltak hajlandóak sparringolni vele,ha nem rúg pikét.
ja én meg már valami titkos, francia szerzetesektől származó technikát vártam :D
ilyet amúgy karate edzésen is tanultam igaz csak a köríves fajtát.
francia szerzetesek :D
nem, ez a francia hajóslegények harctechnikája, akik rumtól megrészegülten vihar közepén hánykolódó hajón is bárkit halálra rúgtak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!