Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Birkózó VS. Savate-os? Melyikü...

Birkózó VS. Savate-os? Melyikük győzne?

Figyelt kérdés

Egy 105 kg-os, 180 cm magas profi fehérorosz szabadfogású birkózó egy 90 kg-os 195 cm magas francia profi savate harcos ellen. Szerintetek melyikük győzne? Indokot is kérek szépen!

(elméleti kérdés)

2011. okt. 20. 15:39
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

..Ja és kihagytam még valamit. (csak a formalitás kedvéért)

Késes Krisz

2011. okt. 20. 19:45
 12/21 anonim ***** válasza:

Persze,egyetértek a birkó az egyik leghatékonyabb stílus nem lebecsülendő és a mumusa is egyaránt az ökölvívóknak és a savate-osoknak is.

A savate-ost is érhetik meglepetésként a stílusidegen technikák pl az említett lábelkapás,ezért írtam a kb 70-30 arányt.

2011. okt. 20. 19:56
 13/21 anonim ***** válasza:

Én azért azt a 70-30-es arányt csökkenteném 60-40-re vagy inkább 50-50-re.

Én ugyan nem vagyok savate-os, de ismerem ezt a stílust és nem egyszer küzdöttem ilyenek ellen. A savate-osok és az ökölvívók k*rva veszélyesek (sokkal, de sokkal veszélyesebbek, mint a muay thai, TKD, karate, kick-box stílust űzők) ezt én is tudom. Bár magam is foglalkozok a birkózás mellett ökölvívással (4 éve), na meg pár egyéb huncutsággal. :D

Szóval nem kell itt arányokban gondolkodni, a jobb győzne és kész. Szituáció és helyzet függő nagyon.

Késes Krisz

2011. okt. 20. 20:06
 14/21 anonim ***** válasza:

nem tudnátok linkelni egy videót erről a titkos savate rúgásról?

kíváncsi lennék :D

2011. okt. 21. 03:39
 15/21 anonim ***** válasza:

hehe:).Nem titkos az,csak kevesen ismerik.

Egyébként nem egy bonyolult rúgás.

Két féleképpen szokták rúgni.

Az egyik olyan,mint egy oldalsó toló rúgás,csak éppen nem talpal van megrúgva,hanem spiccelve cipőorral a végén még meg rá is van terhelve,megnyomva,beszúrva.

A másik meg sima oldalsó köríves,csak nem lábfejjel,hanem lábfej boka derékszögben és szintén cipőorral.

Haverom mesélte,hogy régen járt le egy srác és úgy kispecializálta magát erre,hogy edzésen mindenkinek elrepesztette,eltörte a lengőbordáját,uh a végén csak úgy voltak hajlandóak sparringolni vele,ha nem rúg pikét.

2011. okt. 21. 15:52
 16/21 anonim ***** válasza:
lehet kevesen ismerik, és főleg savate-osok, de szerintem gyakorlott rúgónak eszébe jut, hogy cipőben így rúgjon.. kezdő savate-osok meg ennyivel erősebbek másoknál, hogy ezt már direkt gyakorolták.
2011. okt. 21. 15:59
 17/21 anonim ***** válasza:

ja én meg már valami titkos, francia szerzetesektől származó technikát vártam :D

ilyet amúgy karate edzésen is tanultam igaz csak a köríves fajtát.

2011. okt. 23. 20:58
 18/21 anonim ***** válasza:
ja és persze köszi szépen
2011. okt. 23. 20:59
 19/21 anonim ***** válasza:

francia szerzetesek :D

nem, ez a francia hajóslegények harctechnikája, akik rumtól megrészegülten vihar közepén hánykolódó hajón is bárkit halálra rúgtak!

2011. okt. 23. 21:07
 20/21 anonim ***** válasza:
Hehhe:) XDD
2011. okt. 23. 21:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!