Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Taekwondo (itf. ) vs. MMA....

Taekwondo (itf. ) vs. MMA. Melyikük nyerne?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, ha azonos a képzettség, és mindegyik ugyanolyan jól teljesít és csak a két sportág fölényei számítanak?
2010. jún. 9. 20:12
1 2
 1/12 clint ***** válasza:

ez azért hülyeség, mert az igai MMA ban is lehet take kwon do-s... Mixed Martial Arts-nak a röviditése, azaz kevert harcművészetek...

Egyébként ha vki 100 kg és egy éve take kwon dozik és összeboxolna egy 100 kgos egy éves edzésmultu utcai harcossal, akkor az ztcai harcos nyerne...

Egyébként egy több danos take kwon do mester ellen, nem lenne esélye az utcai harcosnak sztem... Legalábbis utcán.

Nem szabad elfelejteni, hogy a take kwon do harcművészet, amit ha elsajátít valaki igencsak nehéz megütni, megrugni...

Semmy Shilt k1 bajnok is take kwon do mester egyébként.

2010. jún. 9. 21:24
 2/12 anonim ***** válasza:

Volt az UFC-ben tkd-s.Nyert is bajnokságot,manapság meg híres mma állóharcoktató.Az a neve Cung Le.

http://www.youtube.com/watch?v=kItU8sK7jgg

Azonos képességek esetén kb 80/20% arányban az mma-s győzne többször,mondjuk 100 bunyóból.

2010. jún. 10. 00:39
 3/12 anonim ***** válasza:

Ucsó vok

Semmy Schilt Ashihara Karatés.A testi adottságai amúgy is teljesen alkalmatlanná tenné a tkdóra:)

2010. jún. 10. 00:48
 4/12 clint ***** válasza:
Igazad van karatés, Semmy shilt, a wikipédián egy ideig taekwondo volt kiirva!!!
2010. jún. 10. 09:22
 5/12 clint ***** válasza:

viszont ez a 80% csak a ringbe igaz... Az utcán nem biztos.

Egy sokszoros takewkondos, vagy kungfus, esetleg karates simán ki tudja védeni egy mmsa- vagy thai boxos ütéseit, tugásait. De ehhez iszonyat tapasztalt kell legyen, minimum mester.

Semmy Shilt sem a méretei miatt olyan jó, hanem mert harcművész, ezt ő is elmondta magárol, meg lehet nézni mennyi hatalmas termetű k1-es vagy mma-s van még és nincs olyan eredményük...

2010. jún. 10. 09:30
 6/12 anonim ***** válasza:
Egyértelmű, hogy az MMA-s nyerne, már csak azért is, mert abban van földharc, míg egy taekwandos semmit sem tud kezdeni, ha egyszer leteperték. MMA-ban van leteperés is, tehát nagyon is sok rá az esély, hogy leviszi a földre az izomzata révén is, hiszen nézz meg egy MMA-st, kétszer akkora, mint egy taekwandos.
2010. jún. 16. 22:35
 7/12 clint ***** válasza:
a takewondo-ban számtalan technika van a támadások elháritására mível harcművészet, amugy meg nemegy takewondos nyert már a ketrecben, nem tudom mi ez az általánositás.
2010. jún. 16. 22:42
 8/12 anonim ***** válasza:

Egyetértek az utolsó válaszadóval!!!

Egyébként hihetetlenül megdöbbent, hogy az emberek mennyire nem tudnak semmit a Taekwondoról... Mindenki csak azt az arcát ismeri, hogy húúú ezek csak fej fölé rugdosnak és amúgy nem tudnak semmit, miközben sokkal összetettebb HARCMŰVÉSZET és nem küzdősport... El sem hinnétek, hogy egy jól képzet TKD-s mikre képes.:)

A kérdésre válaszolva csak azt tudom mondani, hogy ez egyén függő, tehát amelyik fél a képzettebb, tapasztaltabb az győz.:)

TAEKWONDO forevőőőőr!;)

2010. szept. 20. 00:14
 9/12 clint ***** válasza:

konkrétan sok mma-s harcművészetet használt.

Az egyik legnagyobb legenda Bas Rutten is taekwondozott és karatézott.

2010. szept. 20. 09:49
 10/12 anonim ***** válasza:
Egy jó TKD mester, simán összever egy olyan MMA-st aki a jó öreg Muay thai-Brazil Jiu-jitsu kombinációt űzi. Szerintem ez hülyeség, hogy mma-ban csak Brazil jitsus vagy thai bokszoló nyerhet. Én is láttam már olyat, hogy TKD-s lever egy BJJ stílusú embert, sőt olyat is ahol egy capoeira-s kiütött egy thai bokszolót. Nem a harcművészeti stílus számít egy bunyóban, hanem a harcos képzettsége. Egy éles verekedésben, mindig az kerül ki győztesen, aki a saját harcmodorát rá tudja erőltetni a másikra, valamint a legrövidebb idő alatt végre hajtja a leghatásosabb technikát (mindegy az ,hogy éppen támadsz vagy védekezel)a lehető legegyszerűbben.
2010. szept. 27. 12:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!