Ökölvívás VS. Taekwondo. Melyikük győzne, és miért?
A boxoló győzne.Fel van edzve a feje teste az ütésekre.A twd-sok lóbálják a kezüket a fejüket szabadon hagyva és a sportban nincs fejre ütés,tehát egy állas után kizökkenne.
Bemutatókon jól néz ki a twd,de a találati arányai éles küzdelemben kicsi.
A K1 ben is mit művel a koreai nehézsúllyú twd bajnok kb 0-10 es a mérlege.
Hát én vitatkoznék... 13 éve Taekwondozom (ebből 8 évet versenyszerűen), és súlyos tévedés például, hogy (sokan sajnos ugyanis azt hiszik) hogy mivel a versenyszabályzat szerint nincs fejre ütés (aminél tegyük hozzá, hogy WTFben nincs ütés, nem ITFben, ugyanis 2 "fajtája" van a TKDnak tehát ez se mind1) annak ellenére igenis tudnak ám ütni, nem is kicsit! Amúgymeg nem tudom melyik nagyobb terhelés, ha fullra fejen bikáznak egy batárerős rúgással, vagy hogy fejbeütnek.. Szóval azért eléggé jól hozzá van szokva a szervezetünk az ilyenhez... És pl a TKDsok világhírűek a gyorsaságukat és reflexidejüket tekintve.. Egyébként ne csak a youtubos videókból induljatok ki... Láttam én már TKDst, aki halomravert boxolót, kungfust, stb, ráadásul nem is egy ilyen TKDst láttam!
Szóval érveim a TKDsok mellett szólnak: jóval gyorsabb mind az ütése, rúgása, mind a reflexideje, és ugye míg csak a boxoló a kezét használja, a TKDs a lábát is, és sokszor nem az erő számít hanem a gyorsaság.
Szóval én a TKDsra szavazok.:) De amúgy ez olyan szempontból egy hülye kérdés (bocsánat a kérdezőtől) mert ez egyén függő és tehetség kérdése, nem szabad sose általánosítani.. Szerintem..
De egyébként a box is nagyonjó, én is nagyon szeretem!:)
Hülye gyerekek -.-
EZ MIND AZ EMBEREN MÚLIK , AZ EMBER ADOTTSÁGAIN , HA 1 HARCMŰVÉSZETBEN JÓ VAGY , AKK SOK EMBERT LEVERHERTSZ , BÁR A JÓ HARCMŰVÉSZ KERÜLI A KONFLIKTUST
Csak, hogy magamat idézzem:
"De amúgy ez olyan szempontból egy hülye kérdés (bocsánat a kérdezőtől) mert ez egyén függő és tehetség kérdése, nem szabad sose általánosítani.. Szerintem.."
Úgyhogy kikérem magamnak, hogy hülyegyerek lennék, ugyanazt mondtam el lényegében, amit te az előbb, de ezekszerint marhára nem figyelsz. Úgyhogy csak ne "hülyegyerekez" itt...
Logikus érvelés.Változtassunk helyszint.2x3-as börtöncella,bunyó az alsóágyért.
Ismét a boxolóra szavazok.Nincs hely rugdosásra,lezsákolja az twdos arcát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!