Capoeira+Ökölvívás kombinációval össze tudok verni egy muay thai boxolót, egy judóst vagy egy wing tsun kung-fust?
Istenem, mindenki ezzel a béne összeverős hülyeséggel jön!
Hagy meséljek valamit: 5 éven keresztül legoztam bármilyen kocsit összerakok, ha kell lengéscsillapítósat is. Rokonom a büdös életbe sohasem legozott akkor látott elsőnek legot amikor jöttek látogatóba a szüleivel, a csávó 8 éves... hagy ne mondjam, olyan robotot összebiggyesztett, hogy helyből beszartam.
Szóval kérdés te mennyire tudsz legozni, illetve kivel állsz szembe?
Capoeira látvány sport. Nagy erő kifejtésére képes azokkal a mozdulatokkal egy profi, de egyáltalán nem a leghatásosabb.
Az ökölvívás, pedig rúgásokat egyáltalán nem tanít, tehát azzal se sokra mész egy olyannal szembe aki rúgni is tud.
Igazából az a baj hogy a capoeira, meg az ökölvívás rettentő távol áll az általad felsorolt kemény küzdősportoktól, amelyekre kifejezetten önvédelemre is oktatnak, míg pl ökölvívásnál nem hinném hogy kés ellen gyakorolnátok...
Az hogy össze tudsz-e verni valakit, az az ellenfeledtől függ.
'A legyőzhetettlenség csak rajtunk múlik, de a legyőzhetőség az ellenségen.'
amúgy meg egy tapasztaltabb judo-s beledöngölne a földbe és eltörné kezed-lábad :P
hozzászólnék én is, a témában valamelyest mégis tájékozottan..
M.országon olyan hogy capoeira nincs. tánc van. ha egy brazil mestertől kombatív capoeirát tanulsz, vicces-nem vicces, felesleges mozdulatok vagy nem de tudni fogsz harcolni. ezt harcos társam mondta, aki küzdött ilyen mesterrel, el kell fogadni ez van. Brazíliában a gettóban pengével a lábukon gyakorolnak, teljesen más mint itthon, ott nem szépségre megy a dolog.
Ökölvívás: csak kéz van, igaz, de végülis harcművészként én is elgondolkodom, hogy mennyire rúgdossak a lábammal.. használom, de lehet simán kézre építeni. mondjuk utcán más persze, de eddig tánc és küzdősportok kerültek szóba, utcát csak egy valaki említette. ringben a boxoló sokszor erősebb (!) egy tájboxolónál. mert az utóbbit sz.arul oktatják.. judo helyett legyen birkózó: birkózó viszont jó eséllyel szanaszét szed együtő "játékost". a táncos lábadat elkapnák, és mondhatni vége is lenne. általában megjegyzem NEM hasonlítgatunk össze stílusokat, de ha kesztyűben te valakit elkezdesz ütögetni, ugye 2-3 ütést kibír fedezék mögül, nem? box meccsen össze szoktak kapaszkodni időnként, ugye? na olyankor éppen megfolytana egy judós. a birkózót azért írtam, mert ezek kipróbált dolgok, míg judóval pont nem ismerek lejátszott meccset.
a kérdés stílusa meg... áhh.. megérdemelnéd hogy megüss egy WT kungfust. jó eséllyel meghal, mert ugyan olyan kis semmi lesz mint az utca embere, de lehet hogy éppen jó helyen tanult és keményen edz, akkor viszont jön a kis jutalmad, a wingchun harcművészet-önvédelem, szóval majdnem harcművészet. kiabálni fogsz egy júdósért :DD
2 Wing Chunos ismerősöm van, szerintem egy napra csak egyikükkel vállalnék be bármilyen keményebb küzdelmet.. ott nagyon fel lehet készülni zúzásra :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!