Birkózó VS. Savate-os? Melyikük győzne?
Egy 105 kg-os, 180 cm magas profi fehérorosz szabadfogású birkózó egy 90 kg-os 195 cm magas francia profi savate harcos ellen. Szerintetek melyikük győzne? Indokot is kérek szépen!
(elméleti kérdés)
amelyikük profibb.. és persze függ a helyszíntől, szabályoktól is.
szűk helyen lehet, hogy a birkózó nagy előnyhöz jutna, egyszer kell jól elkapnia a savate-ost, és vége lehet.
ugyan akkor, ha van hely, a savate-osok is rúgnak lábra, ezzel pedig elég szépen távol lehet tartani egy embert. a távolság pedig az ő részére billentené a mérleget. nagyon kétesélyes, nem szabad elfelejteni, hogy mindkettő stílussal lehetne ölni, ha kivesszük az ésszerű szabályokat.
Attól függ,miből indulink ki.Ha normál birkózó kezdőpozícióból(tod amikor az egyik bepucsít,a másik meg átfogja,nemtom mi a neve),akk a birkózó,mivel a francia boxos nem tanult földharcot,ezért nem tudna fölállni,és a birkózó elpusztítaná a talajon.Ha viszont állásból indítanak,akk sztem a savate-s.Lehet azzal jönni,h a birkózó földrevinné,de a francia boxos nem engedné oda.Rugásokkal egyszerre sebezné és távol is tartaná a birkózót.
Szal eredmény:
Földről indulva a birkózó szétkapná a savate-st,de állóharcban a savate-s rendesen elgyepálná a birkózót.Utcai harcban(mma,k1,stb) a savate-s ra fogadnék.(a fent említett indokok miatt.)
Ha a birkózó elkapja akkor, úgy földhöz vágja a savate-ost, hogy eltörik a bordája, vagy kap egy bikaerős fojtószorítást, akkor vége a dolognak.
Viszont ha a savate-os a lábával kellő távolságot tud tartani és szétrúgja a bokáját és/vagy a térdét, majd közelről lezsákolja a birkózó arcát kézzel akkor a savate-os nyer.
Aki a gyorsabb az nyer. És az veszít aki hibázik.
Késes Krisz
Carbon!
mma-ban nagyon gyakran földre viszik az állóharcosokat.
csá Krisz!
Egy kocsmai bunyóban a székek és az asztalok között, ahol a savate-osnak nincs helye rúgni, ott a birkózó kinyírja, beburítja az asztalok közé, aztán annyi. Ha a focipálya közepén bunyóznak akkor a savate-os nyilván szétrúgná.
Én birkózással is foglalkozom (8 éve, szabadfogású birkózással). Egyik barátom savate edző. Én 90 kg vagyok és 175 cm magas, Ő 190 cm magas és 105-110 kg körül mozog, szoktunk sparringolni egymás ellen.
Mindig állásból indulunk/kezdünk. Volt már olyan, hogy úgy a tatamiba vertem, hogy nyekkent, alig kapott levegőt, de kaptam már el a nyakát is többször és lekopogtattam. Viszont olyan is volt, hogy Ő sz@rrá rúgta a térdemet, meg olyan is volt, hogy ütés váltás közben hirtelen a semmiből oldalról cipőtalppal úgy pofán rúgott, hogy egyből seggre estem.
Aki hibázik az veszít. Ennyi.
Késes Krisz
A savate-ban nincs üresjárat,kivárás,folyamatos a mozgás az ütés a rúgás.
Ha van hely,akkor a birkózó nem tud a közelébe kerülni,miközben folyamatosan ütve,rúgva van.
Kézzel meg ugyanolyan jók,mint lábbal,uh közelről is simán lebokszolná.
Szerintem 100 bunyóból kb 70x nyerne a savate-os helyszíntől függetlenül.
Plusz savate-ban van egy rúgásfajta,ami semelyik másik küzdősportban nincs,ezért kevesen ismerik,nem számítanak rá.
Abból bekap egyet a testét nem védő birkózó,akkor vége is van.
Az a neve pique a szúró rúgás.
Félerővel rúgva is azonnali padló.
Kedves 19:34-es válaszoló!
Gondolod a birkózó nem mozog folyamatosan? Sokan azt hiszik hogy a birkózás az csak abból áll, hogy két vastag nyakú tagbaszakadt karfiolfülű egymást ölelgetve erőlködik és nyomja le a szőnyegre izomból. Na most ez egy baromi nagy tévedés!
A birkózás is állandó mozgás, ugyanis ha egyszer megállsz akkor már el is kaptak, ezért folyamatos mozgás. Mellesleg egy birkózó rugalmasabb és robbanékonyabb egy savate-osnál. Egyébként ismerem az általad említett rúgástechnikát. Savate edző haverom nem tudott rajtam egy
...bocsi (valamiért előbb elküldte az írást..)
Na szóval haverom nem tudta rajtam ezt megcsinálni, mert mikor ezt rúgta, lehajolva alulról és oldalról kifordulva elkaptam a támasztólábát, veszélyes rúgás ez igaz, de lehet ellene védekezni, és ellentámadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!