Sziasztok!!!El szeretném kezdeni az egyiket,de nem tudom pontosan,hogy melyik lenne jobb.Szívem szerint a Muay Thai felé hajlok,de ha a Karate a jobb,akkor természetesen abban próbálok szerencsét.Olyasmit szeretnék,ami jó utcára is,persze nem olyan,hogy körbeállnak 4-5-en,és akk leverem őket,mert az úgysem lehetséges.Hanem mondjuk olyanra gondolok,hogy ha belémköt 1 cigánygyerek (vagy maximum 2),akkor azért meg tudjam magam védeni.Harcorientált küzdősprtot/harcművészetet szeretnék,ahol az edzésen nem csak formagyakorlatokat csinálunk,hanem bunyózunk is(lehetőleg keményen,max.ilyen 6 unciás kesztyűkkel),hofy szokjam a harcot és a fájdalmat is.
ha valakit bántani akarnék, és elővenne egy paprika sprayt, mondjuk fiktív helyzet mert nem vagyok utcai támadó, de hát leszakítanám a csuklóját, elvenném a kis játékszerét, és befújnám vele a kis ánuszrózsáját, aztán utána küldeném a palackot is. mert ilyen sza.rok a harcművészetek..
abban egyet értek, hogy ha nem akarod a testedet megtanulni fegyverként használni, ami elég sok idő, akkor egy kés (nem spré) használatának elsajátítása nagyon hasznos dolog. bár azt meg ne kérdezd, mi van ha egy hozzám hasonló állat a kést tépi ki a kezedből.. :D
2011. szept. 24. 18:13
12/16 anonim válasza:
Wing chunban nem gondolkoztál még?
2011. szept. 24. 20:22
13/16 anonim válasza:
aczél te nem szoktál butaságokat írni ,de ez most az , azért egy paprika sprayt nem kéne lenézni , ha nem is megy bele szembe ,de belélegzed ott te nem fogsz verekedni hanem fulladozni , ez nem egy dezodor hogy kibírod. Fegyveres támadó ellen tolhatsz bármit nem te leszel előnybe ilyet nem szabad írni . Ezt nem is értem hogy gondoltad ...
2011. szept. 25. 10:56
14/16 anonim válasza:
ezt viccesen gondoltam.
nézd abból a szemszögből, hogy ha egy képzetlen ember bármilyen fegyverhez nyúl, (pl. kémiai -paprika spray-) akkor önmagában még nem lesz felkészülve lelkileg az erőszakra. tehát nem fog tudni célozni vele, lehet nem fogja tudni elővenni sem, és amint meglátják a kezében kb. leírtam mi történhet rosszabb esetben. én ezért pártolom mindenképpen a gyakorlást, puszta kézzel, fegyverrel és persze a mentális felkészülést erőszak ellen.
ha meg néha butaságnak tűnik amit írok: időnként lejjebb adja az ember a lécet, de ennek fényében is gondold át amit írtam.
2011. szept. 25. 11:14
15/16 anonim válasza:
egy mentális felkészültség kell ,de a legtöbb edzés erre nem elég , mert most ringbe vagy edzésen úgy van hogy max kiütnek ezzel számol az ember mikor elmegy edzeni ,de utcán azért ez keményebben megy és erre az edzés elég kis százalékba készít fel , sokkal inkább az hogy mennyire vagy ott az ilyen dolgokban mennyire mersz vissza szájalni és így tovább , szóval mennyire félsz az idegenektől akik akár meg is késelhetnek , vagy félholtra verhetnek , mert utcán még a földön is rugnak és ha ezt végig gondolja az ember akkor van ám tét , és elme dönti el nagyrészt mennyire meri ezt bevállalni . Én pl Thai boxolok ,de azért valaki megakar verni utcán hamarabb elővenném a sprayt mert valamennyire azért jogilag is elfogadottabb , mert tényleg ártalmatlanitja az ellenfelet és nincs ilyen hogy 8 napon túlgyógyuló sérülés mikörbe egy sima thai rugás amit azért nagyon sok nadrágba meglehet csinálni , mert nem megy magasra mondjuk ha berugsz bordára akkor ott azért nagyon sokféle nagyon komoly probléma léphet fel . Jó persze nem úgy értem , hogy szegény támadó mert tőlem ott dögölhetne meg csak nagyon vissza csaphat a dolog .
2011. szept. 25. 11:21
16/16 anonim válasza:
Ebben az országban semmiképp ne Muay Thai-ozzál, mert itt olyat csak névleg tanítanak, de sehol sem jól. Egy csomó technika kivész belőle, ami eredetileg eleme, de nálunk valamiért egy nagyon lebutított változatát oktatják. Kyokushin-t javaslom inkább e miatt, de oda is kell a jó edző, máskülönben szintén semmit nem ér.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!