Kyokushin Kai Karate vs. Muay Thai?
Sziasztok!!!El szeretném kezdeni az egyiket,de nem tudom pontosan,hogy melyik lenne jobb.Szívem szerint a Muay Thai felé hajlok,de ha a Karate a jobb,akkor természetesen abban próbálok szerencsét.Olyasmit szeretnék,ami jó utcára is,persze nem olyan,hogy körbeállnak 4-5-en,és akk leverem őket,mert az úgysem lehetséges.Hanem mondjuk olyanra gondolok,hogy ha belémköt 1 cigánygyerek (vagy maximum 2),akkor azért meg tudjam magam védeni.Harcorientált küzdősprtot/harcművészetet szeretnék,ahol az edzésen nem csak formagyakorlatokat csinálunk,hanem bunyózunk is(lehetőleg keményen,max.ilyen 6 unciás kesztyűkkel),hofy szokjam a harcot és a fájdalmat is.
Előre is köszönöm a válaszokat!!!
Mindkettő lehet jó is rossz is,hely és edző függő ez elsősorban.
De ha a bunyó-sparring-az elsődleges célod,akkor vagy ökölvívó,vagy francia boksz edzésre nézz le.
Minden edzésen van sparring.
Ezek utcára is jobbak véleményem szerint,cipőben vannak edzésen,nem mezítláb kell csúszkálni.
De a 6 unciás kesztyűt elfelejtheted.
A Kyokushin Kai nem karate annak négy ága van a wado-ryu sito-ryu godo-ryu és a sotokán..
am meg egyiket se ismerem de akármien bunyót csinálsz az jó kondit ad
a thaion széjjelrúgnak (előző vagyok)
most felkapott a defendo/krav maga bár sokak szerint baromság én pl jelenleg azt tolom előtte meg 5 évig nyomtam karatét
azok alapján amit itt a legtöbben mondanak a jiujitsu a legjobb választás
6 unciás kesztyűben, ha megütnek, egy darabig nem edzel...
idióta.
Tegnap 23:58
A kyokushin KARATÉT Masutatsu Oyama alapította a negyvenes évek végén. További karate stílusok: wado-ryu, shito-ryu, GOJU-ryu, shotokan stb.
Szerintem pedig ju-jitsuzzál. Én thai boxoltam és ju-jitsuztam is, hát nem akkora nagy durranás ám az a muay thai, mint ahogy sokan mondják.
3 évig thai boxoltam, a thai boxban van 5 hiba:
1.
ütni nem tanulsz meg rendesen
(sparringoltam bokszolókkal és savate-osokkal, csak kézzel, lábamat nem használtam egyáltalán, olyan ökölvívó gyerekkel kesztyűztem aki akkor még csak fél éve járt boxra, én 3 éve muay thai-ra, mégis elvert.)
2.
Rúgástechnikák kevesek benne (egy taekwondós vagy savate-os vagy karatés simán jobban rúg, már csak azért is mert több a rúgástechnika benne)
3.
A thai boxban szinte nincsenek védekezőtechnikák, ugyanis a muay thai offenzív (támadó) stílus, ami ugyan nem rossz, de ha bajban leszel akkor bizony jól jönnének a védekező technikák.
4.
Sokan jönnek azzal, hogy a thai boxban ott a könyökhasználat. Igen ott van de, a magyar thai box sulikban nem nagyon tanítják, ugyanis versenyeken tilos könyökölni.
5.
A thai boxban kevés az elmozgás, könnyen kilehet következtetni a thai boxoló támadását, megáll lecövekel, emeli oldalra a térdét akkor az ellenfél tudni fogja, hogy low-kick lesz. Az ökölvívók elmozognak eltáncolnak, a muay thai-os csak lassan lépked előre, lecövekel, lépked előre, lecövekel, egy low-kick, kézzel ijesztgetés szurkálás egyenesekkel, low-kick, lépked előre, lecövekel...stb.
Előnyei a thai boxnak amit megtapasztaltam: szívós leszel, jól bírod majd az ütéseket, megtanulsz jól combost rúgni és térdelni. Ennyi.
Ezért maradtam inkább ju-jitsunál.
A küzdősport nem való utcára.Persze,van némi előnyöd,ha van fogalmad arról,hogyan is kéne ütni-rúgni,de utcán nem a kesztyűs technikák a használatosak.
Olyan dolgokat kell alkalmazni,amellyel az ellenfeled(ha tényleges rosszakaró,és nincs más kiút) meg tudod semmisíteni.
A harcművészetekben sokkal több ilyem romboló technika van,bár a versenyszabályzatban nem használhatók,de ugyanúgy része,mint a kata vagy a kumite.
Ha már megtanulsz jó combost rúgni,az alapból 1 nagy előny.Aztán meg kell tanulni olyan ütéseket(nem bal egyenes,jobb horog,csapott stb.),amelyek olyan felületre mennek,ami nagyon fájdalmas,olykor halálos.
Pl. a nyak,orrnyereg,fültő,halánték elég veszélyes helyek,de egy precíz gyomros is szét tud zúzni rendesen.Vagy ha levered a másik kulccsontját(nem is olyan nehéz eltörni),eltöröd a térdét,onnan már nyert ügyed van.
Tehát utcai használat szempotjából a harcművészetek a nyerők.
A küzdősport is jó állóképességet,erőt,gyorsaságot,ütésállóságot ad,de a harci művészet ennyivel több nála.
De amúgy a legfontosabb,hogy akármelyiket is űzöd,szívvel-lélekkel csináld,tedd oda magad minden edzésen,és tiszteld az ellenfelet,ne becsüld alá,viszont soha ne is félj tőle.A magabiztosság,kemény kiállás sokszor harc nélkül is kihúzhat a csávából,mert az utcai nagymenők nem feltétlenül az ilyen profilú embereket keresik....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!