Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Kyokushin Kai Karate vs. Muay...

Kyokushin Kai Karate vs. Muay Thai?

Figyelt kérdés

Sziasztok!!!El szeretném kezdeni az egyiket,de nem tudom pontosan,hogy melyik lenne jobb.Szívem szerint a Muay Thai felé hajlok,de ha a Karate a jobb,akkor természetesen abban próbálok szerencsét.Olyasmit szeretnék,ami jó utcára is,persze nem olyan,hogy körbeállnak 4-5-en,és akk leverem őket,mert az úgysem lehetséges.Hanem mondjuk olyanra gondolok,hogy ha belémköt 1 cigánygyerek (vagy maximum 2),akkor azért meg tudjam magam védeni.Harcorientált küzdősprtot/harcművészetet szeretnék,ahol az edzésen nem csak formagyakorlatokat csinálunk,hanem bunyózunk is(lehetőleg keményen,max.ilyen 6 unciás kesztyűkkel),hofy szokjam a harcot és a fájdalmat is.

Előre is köszönöm a válaszokat!!!

2011. szept. 15. 23:25
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Mindkettő lehet jó is rossz is,hely és edző függő ez elsősorban.

De ha a bunyó-sparring-az elsődleges célod,akkor vagy ökölvívó,vagy francia boksz edzésre nézz le.

Minden edzésen van sparring.

Ezek utcára is jobbak véleményem szerint,cipőben vannak edzésen,nem mezítláb kell csúszkálni.

De a 6 unciás kesztyűt elfelejtheted.

2011. szept. 15. 23:43
 2/16 anonim ***** válasza:
38%

A Kyokushin Kai nem karate annak négy ága van a wado-ryu sito-ryu godo-ryu és a sotokán..

am meg egyiket se ismerem de akármien bunyót csinálsz az jó kondit ad

2011. szept. 15. 23:58
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

a thaion széjjelrúgnak (előző vagyok)

most felkapott a defendo/krav maga bár sokak szerint baromság én pl jelenleg azt tolom előtte meg 5 évig nyomtam karatét

azok alapján amit itt a legtöbben mondanak a jiujitsu a legjobb választás

2011. szept. 16. 00:02
 4/16 anonim ***** válasza:
49%

6 unciás kesztyűben, ha megütnek, egy darabig nem edzel...

idióta.

2011. szept. 16. 00:06
 5/16 anonim ***** válasza:

Tegnap 23:58

A kyokushin KARATÉT Masutatsu Oyama alapította a negyvenes évek végén. További karate stílusok: wado-ryu, shito-ryu, GOJU-ryu, shotokan stb.

2011. szept. 16. 10:14
 6/16 anonim ***** válasza:
67%
Én szerintem is nyugodtan fogad el a 10 -12 unciásat nekünk ez kell thai boxra edzésen aki egy kicsit többet járt ,de nem haladó (mert az oda figyel ) kisebb kesztyüvel valóban csap olyat , hogy arra a hónapra megisvolt az edzésed . Am. nem az a lényeg hogy melyiket választod , hanem hogy milyen szívesen csinálod . Én úgy tudom karateban van 20 millió mozdulat és akkor tanulod mind hogy majd mit fogsz csinálni , hát valjuk meg ehhez sok idő kell hogy tényleg betanuld ösztön szerűen . Muay thaiba igazság szerint attól függetlenül , hogy sok féleképpen üthetsz igazság szerint valójában nagyon kevés az ütések rugások száma , csupán olyan 20-30 (mindennel együtt ) mozdulat van aminek a tökéletes pontosságik való gyakorlás a cél . Még azt tudni kell muay thairól , hogy itt azért ne hogy azt hidd hogy minden ütés betalál . Olyan 5 -1 de van hogy rosszabb az arány sok a szurkálás benne mondjuk pici ütésekkel megzavarod az ellenfelet felfogja a fedezéket és mehet be egy kemény a bordára szóval ez ilyen combos leginkább szóval rengeteg oxigén kell hozzá és nem árt ha nem vagy nagy darab .Karatéról sokat nem tudok mivel én is Muay thait tolok .
2011. szept. 16. 10:22
 7/16 A kérdező kommentje:
Kösz szépen a válaszokat.Utolsó!Ami azt illeti nem vagyok nagy darab,inkább ilyen szálkás a testalkatom(kocka has,ilyenek),dee még mindig nem érzem magam elég erősnek és technikásnak,pedig ju jitsuztam is.Azt hiszem,Muay Thaizni fogok.
2011. szept. 16. 15:12
 8/16 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem pedig ju-jitsuzzál. Én thai boxoltam és ju-jitsuztam is, hát nem akkora nagy durranás ám az a muay thai, mint ahogy sokan mondják.

3 évig thai boxoltam, a thai boxban van 5 hiba:

1.

ütni nem tanulsz meg rendesen

(sparringoltam bokszolókkal és savate-osokkal, csak kézzel, lábamat nem használtam egyáltalán, olyan ökölvívó gyerekkel kesztyűztem aki akkor még csak fél éve járt boxra, én 3 éve muay thai-ra, mégis elvert.)

2.

Rúgástechnikák kevesek benne (egy taekwondós vagy savate-os vagy karatés simán jobban rúg, már csak azért is mert több a rúgástechnika benne)

3.

A thai boxban szinte nincsenek védekezőtechnikák, ugyanis a muay thai offenzív (támadó) stílus, ami ugyan nem rossz, de ha bajban leszel akkor bizony jól jönnének a védekező technikák.

4.

Sokan jönnek azzal, hogy a thai boxban ott a könyökhasználat. Igen ott van de, a magyar thai box sulikban nem nagyon tanítják, ugyanis versenyeken tilos könyökölni.

5.

A thai boxban kevés az elmozgás, könnyen kilehet következtetni a thai boxoló támadását, megáll lecövekel, emeli oldalra a térdét akkor az ellenfél tudni fogja, hogy low-kick lesz. Az ökölvívók elmozognak eltáncolnak, a muay thai-os csak lassan lépked előre, lecövekel, lépked előre, lecövekel, egy low-kick, kézzel ijesztgetés szurkálás egyenesekkel, low-kick, lépked előre, lecövekel...stb.

Előnyei a thai boxnak amit megtapasztaltam: szívós leszel, jól bírod majd az ütéseket, megtanulsz jól combost rúgni és térdelni. Ennyi.

Ezért maradtam inkább ju-jitsunál.

2011. szept. 16. 15:35
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

A küzdősport nem való utcára.Persze,van némi előnyöd,ha van fogalmad arról,hogyan is kéne ütni-rúgni,de utcán nem a kesztyűs technikák a használatosak.

Olyan dolgokat kell alkalmazni,amellyel az ellenfeled(ha tényleges rosszakaró,és nincs más kiút) meg tudod semmisíteni.

A harcművészetekben sokkal több ilyem romboló technika van,bár a versenyszabályzatban nem használhatók,de ugyanúgy része,mint a kata vagy a kumite.

Ha már megtanulsz jó combost rúgni,az alapból 1 nagy előny.Aztán meg kell tanulni olyan ütéseket(nem bal egyenes,jobb horog,csapott stb.),amelyek olyan felületre mennek,ami nagyon fájdalmas,olykor halálos.

Pl. a nyak,orrnyereg,fültő,halánték elég veszélyes helyek,de egy precíz gyomros is szét tud zúzni rendesen.Vagy ha levered a másik kulccsontját(nem is olyan nehéz eltörni),eltöröd a térdét,onnan már nyert ügyed van.

Tehát utcai használat szempotjából a harcművészetek a nyerők.

A küzdősport is jó állóképességet,erőt,gyorsaságot,ütésállóságot ad,de a harci művészet ennyivel több nála.

De amúgy a legfontosabb,hogy akármelyiket is űzöd,szívvel-lélekkel csináld,tedd oda magad minden edzésen,és tiszteld az ellenfelet,ne becsüld alá,viszont soha ne is félj tőle.A magabiztosság,kemény kiállás sokszor harc nélkül is kihúzhat a csávából,mert az utcai nagymenők nem feltétlenül az ilyen profilú embereket keresik....

2011. szept. 16. 20:11
 10/16 anonim ***** válasza:
70%
utcára fegyver kell vagy futás nem ezek . Nagyon ritka , hogy harcmüvész megmenekülni ilyen bajból karate is ugyanúgy megrendezett küzdelmekre van . Ha megfelelő ruházatba vagy képesség nélküli embert ugyanúgy elversz , ha meg tud bunyózni a másik akkor meg azon mulik mennyit adtál bele . de mint mondtam utcára fegyver . Egy kis paprika spray csodákra képes , elég ha belégzi a másik befullad .
2011. szept. 16. 22:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!