Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Kyokushin Karate vagy Muay...

Kyokushin Karate vagy Muay Thai? Melyik a durvább?

Figyelt kérdés
Indokot is kérek szépen!
2011. jún. 28. 19:59
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
51%

Én megmondom őszintén egyiket sem tartom valami sokra. Mert mind a kettő divatbunyó ma már Magyarországon és egyiket sem oktatják olyan szintem, mint ahogyan reklámozzák.

Láttam már több kyokushin edzést több helyen is. Hát....rohangálnak a gyerekek fhérövvel sikítozva rosszalkodnak, aztán két hónap múlva már kapnak egy citromsárga övet? Mire föl??!!! De ugyanez a felnőttekre is, formagyakorlatok tömkelege, egy kis seiken védős bunyó, persze fejre nem ütünk, amolyan simogatás szerűen, az erőnléti edzés az mondjuk igen kemény (el kell ismernem), de semmi extra. Az övvizsgák is annyi, hogy bemutatnak pár kata-t, aztán csókolom.

A muay thai az már azért durvább (csináltam 2 évig), ott megkeményedik az ember, szívós is lesz tőle, csak a lényeget nem tanulják meg az ÉSSZERŰ harcot, amolyan agyatlan bunyósok, mindent bele dirr-durr, semmi védekezés szinte, csak támadás ész nélkül. Mellesleg a többsége (tisztelet a kivételnek!!) egy beképzelt állat, "sárkányt, kígyót, tigrist tetoválunk a hátunkra, kopaszak vagyunk, pitbull-t sétáltatunk, és diszkóban azzal keménykedünk, hogy lecsaptunk pár balekot" stílusú emberke a többség, és ezt más thai box sulikban is megfigyeltem.

De a kérdésre a konkrét válasz: A muay thai a keményebb.

2011. jún. 28. 20:17
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Magyarországon ma mindkettő elég gyatra (általában!).

Egyébként a muay thai nekem szimpatikusabb, a kyokushinban a fejütések hiánya elég furcsa. Te hiába tudod, hogy ugyanúgy kell fejre ütni, mint a párnára, ha egyszer nem szoktál hozzá, hogy védd a fejed.

2011. jún. 28. 20:17
 3/18 anonim ***** válasza:

Én a második vagyok, és teljesen igazad van első, jó hogy leírtad kicsit bővebben, mert kábé hasonlóra gondoltunk.

Egyébként egy thai-box meccs még profi szinten is katasztrófa. Sosem gondoltam volna, hogy ezt mondom, de az ökölvívás ahhoz képest egy értelmiségi sport. :D

2011. jún. 28. 20:25
 4/18 anonim ***** válasza:
Kedves második válaszoló! Én vagyok az első válaszoló. Én amúgy ökölvívással foglalkozom. Te milyen stílust űzöl?
2011. jún. 28. 20:42
 5/18 anonim ***** válasza:

Defendozom, de erősen gondolkodom rajta, hogy valami komolyabbat is csináljak.

Amúgy én is bokszoltam egy ideig. Az edző elég öreg volt, és hónapok alatt is érezhető volt, hogy kevésbé törődik már az edzésekkel. Csúnya dolog, de otthagytam. Pesti vagy?

2011. jún. 28. 21:49
 6/18 anonim ***** válasza:

Abból a szempontból, hogy a Muay Thaiban a fej az első számú célpont, és bíztatnak a térd (és elvileg a könyök) használatára is, míg a Kyokushin Karateban a testre támadunk, az előbbi a durvább.

Viszont azt is meg kell említeni, hogy tapasztalataim szerint a karatéban gyakoribb a védőfelszerelés nélküli harc. Bár jelenleg Thai Boxon is szoktunk néha ilyen, de csak tesre történő küzdelmeket folytatni, de ez meglehetősen ritka és több ember meg van szeppenve, mivel túlságosan hozzászoktak a kesztűhöz és eleinte egyszerűen túlságosan féltik magukat és az ellenfelüket a sérülésektől (persze ez szvsz eléggé alaptalan félelem).

Végülis leginkább az edzőtől függ a dolog, de összességében én is a Muay Thait mondanám durvábbnak.

2011. jún. 29. 01:36
 7/18 anonim ***** válasza:
Muay Thai durvabb :) bar en eggyiket sem szeretem a Thai Boxosok is a kozelben csak menoznek magukkat aztan osszeverekedtek veluk a tanitvanyaim es megvertek oket lazan...nem nagy durranas de tenyleg pufolik egymast agyatlanul...lasd ramon dekkers aki jol mondta hogy az elso 10 masodpercben aztan tenyleg mindent belead es legtobb meccset igy nyerte meg...bar elmondasa szerint o csinalt strategiakat :P
2011. júl. 2. 05:54
 8/18 anonim ***** válasza:
de Thaifoldon kemenyek a boxolok az tenyleg aztan pff... :D
2011. júl. 2. 13:03
 9/18 anonim válasza:
Muay Thai durvabb. Nekem azet tetszik a Muay Thai jobban mert ott nincs az a sablonos rugas meg minden. Taekwondoztam en ott se szabad fejre utni, de ha egy bunyoba keveredik az ember ott most startbol nem az h most aljak tamadoalasba sszep egyenes labbal rugjak(Karate). Olvastam egy valaszadonal h esztelenul puffolik egymast, de ha te hasznalod az eszedet ami nagyon fontos hogy ha megutnek ne veszicsd el akkor siman szetutheted a masikat.
2011. júl. 12. 19:41
 10/18 anonim ***** válasza:

Nézd muay tahiból is van tradicionális meg nem tradicionális és a dojok is különböznek. Egy átlag kyokushin edzés elég jól fejleszt nem annyira durva de szerintem mondjuk egy kudo (daido juku) 1000x durvább mint egy muay thai edzés mo-n

http://www.youtube.com/watch?v=OE-2nFH7RO0

2011. aug. 4. 15:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!