Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Hol lehet kemény és hatékony...

Hol lehet kemény és hatékony Capoeira-t tanulni?

Figyelt kérdés

Nem béna kis táncikálós capoeira-t akarok tanulni, hanem olyat amiben van hatékony rúgás és azért ütések is.

Van olyan capoeira edzés ahol használnak ütő-rúgó pajzsot, boxzsákot és van full contact sparring is?

2011. júl. 4. 13:27
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

nevicceljél már, egy rakás brazil ismerősöm van, és mindegyiknek tánc a capoeira. mert magyarországon mindenhol táncikálós a capoeira, az azért van, mert brazíliában is mindenhol táncikálós a capoeira. még a gettóban is.

Ez azért van így, mert a fekete rabszolgáknak tilos volt bunyózni, ezért zenére kezdtek el edzeni, és azt mondták, csak táncolnak. (a szökéshez, meg a lázadásokhoz kellet a bunyó, ettől féltek a leonsziók, ezért tiltották, nem a capoeirát, hanem a bunyót) de aztán felszabadították őket, és a zenés edzés értelmét veszítette. Viszont baromijó kis happeningek voltak ezek, táncitánci este a tábortűznél, közös zenélés, éneklés. Ezért fennmaradt a capoeira, mint tánc.

ott van pl a lap tetején belinkelt capoeira iskola, amit egy brazil csajszi tart, Tereza. Na, ő echte brazil, capoeirázik, de melette faixa azul a Gracie Barránál. Vagy ott van Prof. Pacoca, aki elég komolyan nyomja a capoeirát, de mégis csak táncikálva, pedig tuti tud bunyózni is.feketeöves BJJ-ben, még bíráskodott is az egyik meccsemen.

szóval ne keverjétek a szezont a fazonnal. A capoeira baromi jó mozgás, kell hozzá hajlékonyság, gyorsaság, erő, de nem bunyó. ha ugyanannyi energiát feccölsz más küzdőstílusba, (box, thaibox, grappling) sokkal hatékonyabb bunyós leszel.

2011. júl. 10. 09:09
 22/28 anonim ***** válasza:

http://www.youtube.com/watch?v=cNHJtpsJx2c

1:10 től jön az öreg...

2011. júl. 10. 09:14
 23/28 anonim ***** válasza:

box thaibox grappling, és itt nem is kell többet mondani. ha te ennyit tudsz a capoeiráról, hogy ilyen küzdősportokhoz hasonlítgatod, akkor ne legyen már mérvadó a tudásod :)

van aki találkozott (gyakorolt) igazi capoeirással, és hiába volt gyakorlott ökölvívó és bírkózó, mégis korrekt és erős ellenfélre talált igazi capoeirás mesterben, úgyhogy ne alapozz csak a megismert gyenge emberekre :)

2011. júl. 10. 10:55
 24/28 anonim ***** válasza:
azér megnéznélek, te kis szaros, a gyenge ember ellen...
2011. júl. 10. 15:40
 25/28 anonim ***** válasza:

Képzeld nekem is van brazil ismerősöm, sőt én voltam Brazíliában (unokabátyám felesége brazil, voltam esküvőjén), én láttam ott utcai capoeira-t, hát elmondom durvább, mint itthon Magyarországon egy thai box edzés. Igen,az igaz, hogy sok brazil oktat Magyarországon capoeira-t, és mindegyik táncot tanít (igen jó pénzért, pláne Pesten a Pimenta-féle capoeira iskola a GBC, ahová már divat járni capoeira-zni), és mindegyik úgy reklámozza a capoeira-t, hogy szeretet, béke, mozgás öröme, brazil kultúra. És meg is győzik az embereket arról, hogy ez a capoeira célja és értelme. Kérdezz meg egy rio-i fiatalt, aki a külvárosban szokott balhézni, az utcán, hogy ő szerinte mi a capoeira. Én nem kérdeztem meg, de nem is nagyon kellett, mert láttam.

Szóval erről ennyit.

2011. júl. 10. 15:59
 26/28 anonim ***** válasza:
64%-os, ott hagyhatnálak az ürülékedben megfulladni pest egy eldugottabb utcájában, de a béke és szeretet, nameg pont ez a hosszászólás miatt így már nem esélyes.
2011. júl. 10. 18:09
 27/28 anonim ***** válasza:
XD jaja persze...
2011. júl. 10. 18:37
 28/28 anonim ***** válasza:

ennyire nem lehet elhinni hogy béke és szeretet honol a szívemben? :) bákteeer! :)

de pedig tényleg, viccen kívül!

:)

2011. júl. 10. 18:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!