Hol lehet kemény és hatékony Capoeira-t tanulni?
Nem béna kis táncikálós capoeira-t akarok tanulni, hanem olyat amiben van hatékony rúgás és azért ütések is.
Van olyan capoeira edzés ahol használnak ütő-rúgó pajzsot, boxzsákot és van full contact sparring is?
nevicceljél már, egy rakás brazil ismerősöm van, és mindegyiknek tánc a capoeira. mert magyarországon mindenhol táncikálós a capoeira, az azért van, mert brazíliában is mindenhol táncikálós a capoeira. még a gettóban is.
Ez azért van így, mert a fekete rabszolgáknak tilos volt bunyózni, ezért zenére kezdtek el edzeni, és azt mondták, csak táncolnak. (a szökéshez, meg a lázadásokhoz kellet a bunyó, ettől féltek a leonsziók, ezért tiltották, nem a capoeirát, hanem a bunyót) de aztán felszabadították őket, és a zenés edzés értelmét veszítette. Viszont baromijó kis happeningek voltak ezek, táncitánci este a tábortűznél, közös zenélés, éneklés. Ezért fennmaradt a capoeira, mint tánc.
ott van pl a lap tetején belinkelt capoeira iskola, amit egy brazil csajszi tart, Tereza. Na, ő echte brazil, capoeirázik, de melette faixa azul a Gracie Barránál. Vagy ott van Prof. Pacoca, aki elég komolyan nyomja a capoeirát, de mégis csak táncikálva, pedig tuti tud bunyózni is.feketeöves BJJ-ben, még bíráskodott is az egyik meccsemen.
szóval ne keverjétek a szezont a fazonnal. A capoeira baromi jó mozgás, kell hozzá hajlékonyság, gyorsaság, erő, de nem bunyó. ha ugyanannyi energiát feccölsz más küzdőstílusba, (box, thaibox, grappling) sokkal hatékonyabb bunyós leszel.
box thaibox grappling, és itt nem is kell többet mondani. ha te ennyit tudsz a capoeiráról, hogy ilyen küzdősportokhoz hasonlítgatod, akkor ne legyen már mérvadó a tudásod :)
van aki találkozott (gyakorolt) igazi capoeirással, és hiába volt gyakorlott ökölvívó és bírkózó, mégis korrekt és erős ellenfélre talált igazi capoeirás mesterben, úgyhogy ne alapozz csak a megismert gyenge emberekre :)
Képzeld nekem is van brazil ismerősöm, sőt én voltam Brazíliában (unokabátyám felesége brazil, voltam esküvőjén), én láttam ott utcai capoeira-t, hát elmondom durvább, mint itthon Magyarországon egy thai box edzés. Igen,az igaz, hogy sok brazil oktat Magyarországon capoeira-t, és mindegyik táncot tanít (igen jó pénzért, pláne Pesten a Pimenta-féle capoeira iskola a GBC, ahová már divat járni capoeira-zni), és mindegyik úgy reklámozza a capoeira-t, hogy szeretet, béke, mozgás öröme, brazil kultúra. És meg is győzik az embereket arról, hogy ez a capoeira célja és értelme. Kérdezz meg egy rio-i fiatalt, aki a külvárosban szokott balhézni, az utcán, hogy ő szerinte mi a capoeira. Én nem kérdeztem meg, de nem is nagyon kellett, mert láttam.
Szóval erről ennyit.
ennyire nem lehet elhinni hogy béke és szeretet honol a szívemben? :) bákteeer! :)
de pedig tényleg, viccen kívül!
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!