Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Melyik a legkeményebb harcművé...

Melyik a legkeményebb harcművészet vagy küzdősport?

Figyelt kérdés
2011. jún. 17. 20:24
1 2 3 4 5 6
 1/52 anonim ***** válasza:
100%

Nincs ilyen, hogy legkeményebb és legjobb! Egy verekedésben mindig az győz, aki az adott pillanatban a legrövidebb idő alatt a leggyorsabban hajtja végre, a legegyszerűbben kivitelezhető technikát a lehető leghatékonyabban.

Nem a stílus teszi naggyá a harcost, hanem a harcos teszi naggyá a stílust! Képzettség és tapasztalat függő a dolog. A harcos képzettségén múlik a dolog, adott időben, adott körülmények között bárki legyőzhető. Nincs ilyen, hogy legyőzhetetlen. NEM A STÍLUS A LÉNYEG! Lehetsz nagyon jó és verhetetlen egy darabig, de egyszer jön egy olyan aki abban a bizonyos pillanatban jobb lesz mint te és legyőz.

2011. jún. 17. 20:45
 2/52 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat te valami nagyon nagy harcművész lehetsz:)) de kiváncsiságból mit űzöl?
2011. jún. 17. 20:58
 3/52 anonim ***** válasza:
Én spec nem űzöm, de a kyokushinosok nem kislányok, az biztos.
2011. jún. 17. 21:09
 4/52 A kérdező kommentje:
De az ringen kívűl utcára is jó?:)Nagyon sokan a wing tsun írják de nekem az túl csápolós:D ha lehet így fogalmazni.
2011. jún. 18. 09:42
 5/52 anonim ***** válasza:
100%

Egyik stílus sem jobb a másiknál alapvetően. Viszont. Magyarországon ma már szinte mindenféle küzdősportot és harcművészetet lehet tanulni. DE a legtöbbet rosszul oktatják egy átverés és pénzkidobás. Amit ma Magyarországon jól oktatnak az az ökölvívás, a wing tsun kung-fu, a birkózás, a tradicionális japán ju-jitsu (nem a BJJ!), a savate. Ezek azok amiket jó szinten oktatnak. A thai box, a kick-box, TKD, kempo...stb, ezek kemény stílusok, csak utcán nem érnek sokat, ringben viszont nagyon jók! A reális utcai verekedés, az öklözés, birkózás, hajtépés, grabancfogás, lökdösődés, gáncsolás, leteperés. Utcán farmernadrágba és kabátba nem kell rugdosni és a pocsolyás betonon hemperegve BJJ-zni. Nagyon jó és szép a rúgás....egy Jackie Chan-os filmben, és ezt sok thai boxoló, TKD-s és karatés, na meg egyéb más rúgás-centrikus stílust űző, elfelejti, utcán utcai ruhában nem lehet hatékonyan, se gyorsan rúgni, sokszor még hely sincs hozzá (pl: egy kocsmai verekedésben, az asztalok és a székek között nem kell rugdosni). Rúgásra még a savate az ami úgy ahogy jó, mert ott edzésen cipőben rúgnak, nem mezítláb, mint muay thai vagy karate edzésen, utcán is cipőben leszel, és cipőben másképp kell rúgni, mint mezítláb. Persze utcán a savate-t sem úgy kell alkalmazni, hogy fejre rúgunk, hanem csak alacsonyabban. A rúgás az egy instabil állapot, hiszen rúgás közben az ember egy lábon áll, ami utcán igen veszélyes dolog. (Lehet, hogy egy szabályokkal teli K1 versenyen ringben működik, de utcán nem). Utcán 2 dolgot kell csinálni, ütni kézzel, ha pedig lefognak akkor pedig test-test ellen küzdeni, , magyarul birkózni. Ezért a legjobb a birkózás és az ökölvívás, a ju-jitsu és a wing tsun, mert ott ezek kerülnek előtérbe, ami fontos és hatékony. Ezek a legjobbak, HA fegyvertelen a támadónk. Magyarországon ezek a jó stílusok, de csak azért jobbak a többinél, mert jól oktatják őket. (Pl: Kínában a majom kung-fu is iszonyatosan hatékony, de nálunk itthon nem, mert az oktatásának a színvonala nincs ott, mint Kínában)

Ha viszont fegyverrel támadnak meg akkor, arra szinte semmilyen stílus sem jó (az ilyen krav maga és defendo késhárítás az kamu). Fegyver ellen vagy elfutni kell, vagy ha van neked is fegyvered akkor azt kell használnod.

Fegyver ellen (pl: kés), nem kell pusztakézzel hősködni. Fegyver ellen a fegyver a legjobb fegyver.

2011. jún. 18. 10:11
 6/52 A kérdező kommentje:
De a wing tsun nem csak csápolás?:)) Szerintem egy boxoló ha üt egy erősebbet fekszik ez csak az én véleményem.
2011. jún. 18. 10:23
 7/52 anonim ***** válasza:

Én vagyok az 1. és a 3. válaszoló is.

Na most én láttam már olyat aki bokszolok és küzdött wing tsun-os ellen. Hidd el nem volt egyszerű dolga a bokszoló csávónak, a srác 5 éve űzi az ökölvívást, a másik srác 4 éve a wing tsun kung-fut.

2011. jún. 18. 10:32
 8/52 anonim ***** válasza:
*bokszol (bocsi elírtam)
2011. jún. 18. 10:33
 9/52 A kérdező kommentje:
De a válaszodból ítélve győzőtt:D
2011. jún. 18. 11:26
 10/52 anonim ***** válasza:

Nem győzött mert csak gyakoroltak egymással, persze keményen. Volt rajtuk fogvédő és bokszkesztyű is, hát mindkettőnek lett monoklija. Nem nyert itt senki. Mind a kettő igen jó kézzel. Az ökölvívásban és a wing tsun kung-fuban az a közös, hogy mind a kettő ütés-centrikus.

Oké a wing tsun-ban van 3-4 rúgástechnika is, de azt csak alapszinten gyakorolják, nagyon ritkán rúgnak.

2011. jún. 18. 12:06
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!