A taekwondo menyire hasznos az utcán?
Figyelt kérdés
egy olyan sportot szeretnék amivel igazán meg tudom magamat védeni!!2011. máj. 14. 14:22
1/31 anonim 

válasza:

Hát nem tudom.... A thai box elég jó az utcára, szerintem.
2/31 anonim 

válasza:

A taekwondo utcán nem sokat ér, mi értelme van ugró-forgó rúgástechnikákat alkalmazni, ráadásul farmergatyába nem is fog összejönni. TKD-ban rengeteg a védőfelszerelés, ez így éles utcai bunyóban nem sok. A thai box sem a legjobb erre, bár az valamivel többet ér mint a TKD.
Szerintem az ökölvívás a birkózással kombinálva a legjobb. Kés ellen pedig a futás!
3/31 A kérdező kommentje:
nem tudom kés ellen úgy hallottam hogy az Aikido a legjobb
2011. máj. 14. 14:52
4/31 anonim 

válasza:

Igen az Aikido nem rossz kés ellen. Viszont Magyarországon csak olyan aikido mestert keress, aki a hadseregben vagy a rendőrségen (volt) kiképzőtiszt. Mert sok helyen az aikido-t telepakolják művészi formagyakorlatokkal, az úgy nem ér sz@rt sem. Ha aikidózni akarsz akkor keress egy komoly mestert és legalább 6-8 évig űzd. Az aikido elsajátításához sok idő kell. Szóval türelem és kitartás kell, hozzá, de jó amúgy. Vagy ami jó még kés ellen az a Kali. A Kali az ilyen bot-és késharc. Ott megtanulsz késsel harcolni, és azt is megtanulod, hogy pusztakézzel, hogy védekezz kés ellen.
5/31 A kérdező kommentje:
köszönöm.én Kanadába vagyok :D
2011. máj. 14. 15:05
6/31 anonim 

válasza:

Kanadában biztos van aikido oktatás.
7/31 anonim válasza:
Kés ellen fuss el, nagyon kevesen tudnak az ellen védekezni. Ha családdal vagy, akkor se próbálj hősködni, ha ki akar rabolni engedd, komolyan. Késsel nagyon jól bánnak és valaki a börtönben napi több órát azt gyakorolta nem nagyon van az az ember aki puszta kézzel leszereli.
8/31 A kérdező kommentje:
ja van :D
ez lehet hogy nem biztos le szereled a támadót de egy aikido mester biztos tudja mit kell csinálni
2011. máj. 14. 15:31
9/31 anonim 

válasza:

akk menjél aikidozni ha annyira isteníted...
10/31 anonim válasza:
Tényleg nagyon jó az Aikido, de azt nagyon hosszú idő elsajátítani, és amit mondtál h a mesterek leszerelik a késes támadókat az igaz, de ők már 20 éve csinálják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!