Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Melyik az a harcművészet?

Melyik az a harcművészet?

Figyelt kérdés
Amelyikben meg tudom magam védeni az utcán? a krav-maga tűnik a legjobb-nak, meg hát több éves tapasztalatok, de ha valaki megsoroz gyors ütéssel azt nem tudom ki védeni csak úgy olyan egyszerűen.Mit gondoltok ? Vagy milyen ilyen harcművészetek vannak ami az utcára jó ?
2011. márc. 15. 01:02
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
Ezt a profis szöveget oltásnak szántad? Am nem vagyok profi egyáltalán, mondom 1 évig jártam WT-re... Csak ismerem a Pak Sau, Fok Sau, Lap Sau, Bong Sau stb védéseket, és tudom hogy ha egy fürge sráccal kell bunyózni az utcán akkor ezeknek nem sok esélyük van vele szemben... ja és még annyit hogy Siu Nim Tao és Chum Kiu formagyakorlatot is tudom végig...
2011. márc. 17. 18:24
 32/44 Neji ***** válasza:

Akkor leírni miért nem tudod?xD Siu Nin Tao te meg ezt írtad Siu Nim tao

http://www.youtube.com/watch?v=peLU6aqr6uk

Azt hiszem ez magáért beszél: http://www.youtube.com/watch?v=qM0zbMCLiC4

2011. márc. 17. 19:32
 33/44 Neji ***** válasza:
ja még annyi,h azt mondtad a boxoló gyorsabb mint egy Wing Chun-os akkor figyi a boxolók csak nagyon erősen ütnek de megseközelítik azt a gyorsaságot amivel egy kung-fu-s üt:)
2011. márc. 17. 19:34
 34/44 A kérdező kommentje:
Az a yip man-be van nem? Tényleg de gyors a pali :O és végülis blokkolni is tud, Jó ez a wing tsun is meg a wing chun is.
2011. márc. 17. 22:06
 35/44 anonim ***** válasza:
Üthet egy Kung Fu-s gyorsabban, ha a Boxoló gyorsabban mozog, egyébként meg olvasni azért megtanulhattál volna, mert rendesen írtam le a Siu Nim Tao-t. Kérdező: A Wing Tsun meg Wing Chun ugyan az, annyi a különbség hogy a Wing Tsunt Leung Ting alapította, a saját edzésmódszereivel amiket Yip Mantól tanult. De persze, jó lesz nektek a Wing Chun, hiszen ami a filmben az a valóságban is.
2011. márc. 18. 16:38
 36/44 Neji ***** válasza:
Wing Tsun-t Máday alapította....:)
2011. márc. 19. 12:25
 37/44 anonim ***** válasza:
Pontosan, Magyarországon...
2011. márc. 19. 15:33
 38/44 anonim ***** válasza:
Aki esetleg félreértené, a Wing Tsun egyesületet Leung Ting alapította, Máday csak itt Magyarországon népszerűsítette, az alapításához semmi köze nincs.
2011. márc. 19. 22:57
 39/44 anonim ***** válasza:

hó hohohó!

érdekes dolgok nagyon :)

áá.. Neji, tök jó hogy így kiállsz a kungfu mellett, helyes, de sajnos nincs értelme videókkal érvelni.. meg hiába az Ip Man az egyik legjobb harcművész film, az, hogy ott Man legyőz egyszerre 10 karatést, az nem érv, mert csak film :) az hogy a valóságban is legyőzött volna, más kérdés :)

én már megtanultam, hogy stílusokat nincs értelme összehasolítani.. elvileg egy harcművészet mindenképp ver egy küzdősportot. hogy miért? mert harcművészet életről-halálról szól, míg egy sport inkább verseny, megmérkőzés.

szóval különböző szinten van a 2. és sajnos vannak gyenge harcművész iskolák, és azoknak a tanítványait igen valószínű, hogy egy jó boxoló néhány támadással kiütheti. de hát akkor az alapok hiányoznak.. egy tehetséges és jó harcművésszel szenben egy sportolónak (küzdősportolónak) legfeljebb futásban (állóképesség) van esélye győzni :)

2011. márc. 20. 15:27
 40/44 A kérdező kommentje:
Ezt a kérdést úgy gondolom, érdemes volt fel tennem :) az ember napról-napra tanul.
2011. márc. 20. 19:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!