Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Fekvenyomásnál nem szabad...

Fekvenyomásnál nem szabad teljesen kinyújtani a kezünket?

Figyelt kérdés
kajakos vagyok. Mindig mondják edzésen, hogy ne nyújtsam ki teljesen "mert szétmegy a könyököm". Szinte mindig kinyújtom, mert csak úgy bírom, ha fent egy kicsit megpihenek amíg tartom, mert kb. 40-50-60 kg-al dolgozunk (annál soha nem több!), de úgy érzem, hogy szükségem van arra a legalább 1 másodperc pihenőre, amikor kinyújtottam a kezem. Az idő alatt, nem az izom veszi át a terhelést, ezekszerint, hanem a könyékizület? Mit tanácsoltok? Várom a hozzáértők válaszát! ;) 18/F
2011. jan. 14. 23:22
 1/5 Osynho ***** válasza:
Főleg nagy súlynál nem jó, ha hirtelen kinyújtod, "kicsapod", az valóban feleslegesen terheli a könyököt. Egyébként se kell pihenni, pont az a lényeg, hogy a mellizom folyamatosan feszüljön. Amennyiben nem bírod, kisebb súllyal eddz.
2011. jan. 15. 00:40
 2/5 anonim ***** válasza:

Attól, hogy nem nyújtod ki teljesen, még pihentetheted a kinyomás után is.

De a legtutibb, ha a negatív szakasz után pihenteted a súlyt, picit ráteheted a mellkasodra, persze nem a full 60 kilót, de valamennyit ráháríthatsz, és ott "pihenhetsz".

2011. jan. 15. 03:00
 3/5 anonim ***** válasza:

Ez attól függ hogy milyen technikával dolgozol.Az erőemelők értelemszerűen kinyomják mert náluk az a teljes gyakorlat és ott nem a mell edzése a lényeg.

Testépítőknek elég a pozitív szakasz kb feléig kinyomni mert onnantól a váll dolgozik

2011. jan. 15. 11:22
 4/5 anonim ***** válasza:
szerintem kérdezd meg az edződ, ő neki tudnia kell h neked mit kell csinálni.
2011. jan. 15. 12:59
 5/5 anonim válasza:
egyél hamburgert az a megoldás
2011. jan. 19. 23:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!