Fekvenyomásnál több izom is bekapcsolódik, mit csinálok rosszul?
Kipróbáltam a body.builder.hu-n megtalálható, új, magas ismétlésszámos edzést a mellizomra. itt a cikk, aki nem ismerné: [link]
Ferdepadon nyomásnál az első 30as ismétlésnél nagyjából megfelelő súlyt választottam, de 20 ismétlés felett, annyira bekapcsolódott a bicpesz és tricepsz, hogy égni kezdtek és ez miatt nem sikerült a 30 ismétlés. Ez magába még nem lenne nagy probléma, de nem értem miért vette át ennyire a terhelést a karjaim. Van egy videó is fent, ami segít a helyes megvalósításban, figyelmesen végig néztem, próbáltam mindent betartani, az igazat megvallva nem volt még ilyen problémám. Egy szokásos alacsonyabb ismétléses edzésnél érzem a mellizmom, de itt aggasztóan a tricepsz került fölénybe. Van ötletetek mit ronthatok el?
GreenTea
Szerintem egyszerűen elfáradt a mellizmod, és ezért kapcsolódtak be jobban a segédizmok. Próbálj meg jobban a mellre koncentrálni, ne nyújtsd ki teljesen a karod.
Amúgy ha alacsonyabb ismétlésre jól reagál a melled, akkor csináld azt. Jó a változatosság, de azt csináld, amitől fejlődsz.
G'sback:
Próbáltál már esetleg a nagy ismétlésszámú edzést? Mi a véleményed róla?
19:17: Köszi, mész is? :(
Kb ott baxtad el, hogy ilyen builder-féle oldalak idióta cikkeinek bedőlsz.
Tanuld már meg, hogy nem kell a Bunny agymenéseit átvenni, mert ő nem szakember, fogalma nincs a testépítésről.
Összetett alapgyakorlatok esetében NEM CSINÁLUNK magas ismétlésszámú sorozatokat !
Egy csigás vagy gépes izolációs gyakorlatnál (ennek meghatározása, hogy egy izület vesz részt a mozgásban, míg az összetett gyakorlatoknál minimum 2) lehet csinálni 20-25 ismétlést, fekvenyomásnál, guggolásnál NEM AJÁNLOTT.
Inkább emelj a súlyon!
Ja és tanuld meg a helyes technikát, már leírtam itt is, nem fogom mégy egyszer.... ha képtelen vagy rá, kérd meg az egyik edzőt a teremben, hogy tanítsa meg.
Külön gratulálok a bicepsz "bekapcsolásához" a fekvenyomás gyakorlatba :-)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!