Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Testépítők igaz hogy csal egy...

Testépítők igaz hogy csal egy étkezéssel csak max 30g fehérjét szabad bevini? Meg ha többet viszek be a akkor nem szívodik fel rendesen.

Figyelt kérdés
2010. nov. 20. 11:32
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Ahogy nézem te semmivel nem vagy tisztában.Azzal se hog edzés után energiahiány van a szervezetben és ilyenkor mindenből nagyobb mennyiség kell.Aztán lehet hogy minden IFBB profi testépítő hülye te meg k*rva okos vagy.Írtam már másik kérdésnél is de írom megint:felhívom majd mindig a Tóth Danit az ilyen okosgyerekek után hogy tájékoztassam ezekről.Már megtudta hogy nem kell kox mert a tribulus az isten.Azt is hogy a zsírmentes táplálkozás hülyeség mert a fehérje beépül akkor is 100%osan ha telített zsírral fogyasztják.Most megtudja azt is hogy elég ha 6 kajával csak 30g-os(180g egy majdnem 130kilós offszezon súlyhoz) adagokat tol be fehérjéből mert te megmondtad hogy az szar
2010. nov. 20. 12:40
 12/25 anonim ***** válasza:
Jah és azt megint kihagytam hogy naturál testépítőknél is legalább ugyan annyi fehérje kell mert lehet hogy nem épül be annyi de jóval nagyobb a katabolizmus is
2010. nov. 20. 12:42
 13/25 anonim válasza:
Szerinted egy 130kg-os ember tette fel a kérdést? :) Eléggé eltúlzod a példákat. Azt meg egy szóval nem mondtam, hogy a tribulus és az ehhez hasonló hülyeségek érnek valamit. Nem mondtam azt sem, hogy 100%-ig beépül a bevitt fehérje. Viszont ha lebontod a 6 étkezést amit szépen meg is tettél az 180g fehérje. Az egy 90kg körüli embernek elég kell hogy legyen tömegnövelésre. Akkor most miért is írtam azzal hülyeséget, hogy egy étkezés alatt bőven elég ha 30g-ot visz be? :) Gondolom nagyon nem lőhettem félre vele, mert ha a kérdező már efelett járna normális testzsír % mellett akkor nem lenne szüksége arra, hogy itt kérdezzen rá az ilyen dolgokra. :)
2010. nov. 20. 12:57
 14/25 anonim ***** válasza:
h4xor mi az a katabolizmus?
2010. nov. 20. 12:59
 15/25 anonim ***** válasza:

Akkor most olvasd el újra a kérdést.Nem azt írta a gyerek hogy neki xy a testsúlya és ehez elég e 180g fehérje ami lebontva annyira jön ki.Az meg a másik hogy valószínűtlen egy olyan ember aki minden egyes étkezésre egyenlően osztja el a fehérjebevitelt(lehet hogy van és ők a kretének),mivel különböző időpontokban más-és más a fehérjeigény.

Nem az a lényeg hány kilós valaki hanem az hogy olyannal vagdalkozol hogy nem épül be több akinek meg igen az koxol.Ilyen alapon meg ha több fehérjét nem hasznosítana a szervezet akkor egy 110 kilós naturálnak ugyan annyi a fehérjeigénye mint egy 90kilósnak?

2010. nov. 20. 13:02
 16/25 anonim ***** válasza:

ma 12:59

ha a szervezetnek ch-ra vagy aminósavakra van szüksége és ezt nem kapja meg akkor a szervezet elkezdi szépen lebontogatni az izomzatot hogy fehérjéhez jusson illetve a fehérjéből állítson elő energiát.Ezért kell a nagyobb mennyiségű fehérje nem csak a fejlődés miatt.Diétánál meg azért kell mégtöbb mert ilyenkor csökken a ch bevitel(akár 1g/tskg)és ilyenkor a szervezet a fehérjéből nyeri az energiát.Tehát ha nem akarod hogy az izomzatodból sokat veszítsél akkor nagy mennyiségű fehérje kell.

Ez a lényeg tömören.

Vagy csak simán felmegy a kortizol szint(mint pl edzés hatására)ami egy gyulladáscsökkentő szteroidhormon de emelett bontja a fehérjéket.

Summázva katabolizmus=izomlebontó állapot

2010. nov. 20. 13:06
 17/25 anonim ***** válasza:
Köszönöm a választ.
2010. nov. 20. 13:07
 18/25 anonim válasza:
Teljesen korrekt amit írsz, én csak próbáltam egy kicsit a kérdés mögé nézni. Nem akarom bántani a kérdezőt, de abból indultam ki, hogy az emberek 90%-a a könnyebb utat választja inkább és megpróbálja táplálékkiegészítőkkel bevinni a szükséges fehérjemennyiséget, mert az macerás, hogy megcsinálja a minőségi kajáját stb. Viszont nem árt, ha a bevitt táplálék legalább fele szilárd, mert ellenkező esetben könnyen lehet, hogy nyugodt szívvel megissza naponta a 2-3 adag turmixát amiben van 60-70g fehérje, aztán csodálkozik, hogy összefossa magát és közben egy dekát nem fejlődik. :)
2010. nov. 20. 13:09
 19/25 anonim ***** válasza:
Na ez viszont igaz.
2010. nov. 20. 13:11
 20/25 anonim válasza:
Kb. ez az egyetlen oka annak, hogy ragaszkodok a 30g-os adagokhoz, de ezt így konkrétan nem akartam leírni. Egyébként a kérdés sem valami pontos. Milyen étkezéssel, milyen fehérjét, mikor stb.? De ezeket te is írtad. :)
2010. nov. 20. 13:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!