Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Hogy tudják a McDojok meggyőzn...

Hogy tudják a McDojok meggyőzni az embereket?

Figyelt kérdés
Rengeteg videó van mcdojokról youtubeon. Tele vannak a termek tanítványokkal. Miért maradnak? Itt Magyarországon is látom, hogy egyre jobban terjednek el ezek a vacak harcművészetek. Nem tudom felfogni, hogy miért járnak ilyenekre az emberek, mint a kungfu vagy aikido vagy lehetne még sorolni biztosan a sok retket, akik átverik és lehúzzák az embereket. Vagy akik ide járnak azok tisztában vannak azzal, hogy át vannak verve, és nem tudnak harcolni valójában, hanem csak egy fantázia és mese az egész koreográfia amit betanulnak? Vérlázító számomra, hogy úgy adják el magukat, hogy "valós önvédelemet" tanítanak, miközben soha egyiket nem ütötték meg még vagy dobták el vagy akármi.
2023. ápr. 22. 15:53
1 2 3
 11/28 anonim válasza:

Nos a Wing tsu lágy irányzat legalábbis ha jól van csinálva. Hirtelen ezt a linket találtam, biztosan van több is ;

[link]

Mivel ezek a lágy irányzatok nem annyira a bunyó hanem inkább az elme fejlesztésére összpontosítanak így persze lehetséges, hogy 3 hónap box után jobban tudsz verekedni mint 3 hónap Wing tsu után. Ezen irányzatok követése inkább egy út, mint írtam életstílus. Ezért nem érti a kérdező, hogyan lehet egy fejre irányuló ütést előre tartott kézzel védeni. Úgy, hogy elvezeted az erejét. Persze nem 3 hónap múlva fogod. Sőt, nem is ez kéne, hogy legyen a célod ha ilyet tanulsz. Maradunk annyiban, hogy nem neked való. Nagyjából röviden jobban leírva mint nekem sikerült a különbség :

[link]

Ami a lányt és az erőszakot illeti: minden, hangsúlyozom, minden valamirevaló önvédelem edző bármilyen stílust vagy nem stílust képviseljen meg fogja mondani az első órákon, hogy a legjobb védekezés és ha egyetlenegy mód van rá akkor azt is tedd, fuss el. Még egy látszólag egyenrangú felek közti bunyó is sülhet el rosszul számodra. Nincsen értelme kockára tenni a testi épséged ha csak egy mód van rá. Vagyis ilyet nem fognak mondani a lányoknak, hogy akkor most már wingtsunolják meg ha valaki megtámadja. Az az utolsó lehetőség a sok közül, hogy verekedj egy nálad erősebb férfival (ha nő vagy ugye). És az önvédelem sem így működik, hogy heti 2 órában 3 hónap múlva megvéded magad. Főleg lányként. Ez igaz a boxra is ha már emlited. Szeretném látni azt a nőt aki heti 2 óra box tréning után 3 hónap elteltével megver egy jó fizikumú de küzdősportot nem űző férfit. Azon kívül, hogy ennyi idő főleg nőknek semmire sem elég hiszen fizikumuk nem erre van teremtve de még a kellő agresszivitás is hiányzik belőlük, megijednek stb. Szóval mindegy milyen önvédelmet tanul a lány a diszkózás előtti 3 hónapban, ha úgy van akkor vagy elfut vagy meg lesz sajnos erőszakolva. Legalábbis 99% ban.

2023. ápr. 24. 00:50
 12/28 A kérdező kommentje:

Beírtam googleba, hogy wing tsun. Első találat : Tanulj reális önvédelmet-ismerkedj meg a wing tsunnal

Második találat : Wing tsun Székesfehérvár

A Wing Tsun Kung Fu egy kínai harcművészeti és önvédelmi rendszer, amely: gyorsan tanulható, így néhány hónap gyakorlás után már használható tudást ad

Harmadik találat Wing tsunponthu

Itt már nem látom a kamut, kattintani kell. Első képen a felirat: Nem foghatod mindig a kezét

Segítsd, hogy egyedül is megvédhesse magát

2 Wikipédia oldal meg egy fb oldal után ez jön : wingtsunkungfuponthu

A Wing Tsun Kung Fu a legkiemelkedőbb harciértékkel bír az összes harcművészet közül. Tudtad, hogy az egyedüli harcművészet amit egy nő ...

Na,... Kattintsunk, hogyan folytatódik vajon? Nem találtam meg ennek a szövegnek a folytatását, úgyhogy gondoltam bemegyek a menüpontokra. Kiválasztottam A stílust : A Wing Tsun – eredetét tekintve – alkalmas utcai szituációkban a hatékony önvédelemre. Ezt a stílust egy apáca fejlesztette ki, pont azzal a szándékkal, hogy egy nő, vagy egy gyengébb férfi is képes legyen megvédeni magát a támadótól. Ez az első pár sor.

Tessék. Maguk az edzők köpnek téged arcon, (gondolom te is ezt csinálod máskülönben miért védenéd ennyire) te véded itt ezt az átverést, és ők maguk írják, hogy nők vagy gyenge férfiak pár hét vagy hónap után simán megvédik majd magukat nagyobb támadó ellen!

Arra meg, hogy egy nő ne tudna egy nála jóval nagyobb férfit kiütni egy kis boxtudással :

[link]

Látod, csak értelmes harcművészetet kellett tanulni, ahol tényleg megtanítják ütni az embert. Például.

2023. ápr. 24. 07:57
 13/28 anonim ***** válasza:

"Nos a Wing tsu lágy irányzat legalábbis ha jól van csinálva."

Nem, nem lágy irányzat. A wing tsun tényleg arra készült, hogy egyszerű és gyorsan tanulható legyen. Kevesebb forma van benne, kevesebb technika, csak a lényegre próbál fókuszálni, a lényeg pedig a harci effektívség. Az más kérdés, hogy nem sikerült nekik ezt elérni, de ez volt a cél.

"Ezért nem érti a kérdező, hogyan lehet egy fejre irányuló ütést előre tartott kézzel védeni. Úgy, hogy elvezeted az erejét. Persze nem 3 hónap múlva fogod."

Úgy lehet levédeni, ahogy a boxolók csinálják. A boxolók is használják a pak-saut, csak sokkal jobbak benne, mint a wing tsunosok. Egy boxoló 3 hónap múlva már nem csak elpaksauzza az egyenest, hanem rögtön be is ver aztán egyet az ember keze fölött és megy a follow up aztán. Miért? Mert bunyózik. Míg a wing tsunos nem. A wing tsunos csinálja a párosgyakorlatokat meg ezeket, de soha senki nem üt neki a feje felé valódi szándékkal.

Érdekesség: a wing tsun pusztakezes beállásában egyébként nem kéne kitartani a kezeid. Az a beállás és minden mozgás, amit abból gyakorolnak a levegőben meg párosgyakorlatokban, az mind a pillangó kardokra összpontosuló technika abban az esetben, ha az ellenfél is fegyverrel támad. A wing tsun technikái és elvei azonnal értelmet nyernek, amint a pillangó kardokkal küzdesz kard vagy bot ellen. Azonnal lesz értelme a középvonal elméletnek is, aminek pusztakezes küzdelemben semmi értelme, de fegyveres küzdelemben nagyon is jó.

Az egész wing tsun amúgy félre van értve. Olyan technikákat, elveket és mozgásokat akarnak pusztakezes küzdelembe beiktatni, amik nem oda valóak, ugyanis fegyveres küzdelembe készültek. Persze, hogy nem fognak működni, teljesen más a helyzet fegyver, fegyver ellen, mint pusztakéz, pusztakéz ellen.

10 évig toltam a wing tsunt és fanatikus szinten, azaz minden nap gyakoroltam. Van, amikor többet, van, amikor kevesebbet, de minden nap legalább hozzányúltam valamennyire. Jól ismerem a stílust. A boxszal 5 éve foglalkozom köbö, az által kerültem bele igazán a küzdelembe és az által értettem meg, hogy hogy is működnek a dolgok. Illetve közben sok jó embert megismertem, akik szintén rájöttek ezekre, hogy a wing tsun fegyveres küzdelmne szánt technikákat akar használni pusztakezes harcban. Ezért nem működik és nem csak 3 hónap után, de 10 év után se fog.

Egyébként itt egy videó, ahol egy wing tsunos dude pillangó kardokkal küzd egy HEMA-s ellen: [link]

Aki nem tudná, a HEMA az olyan a fegyveres küzdelemben, mint az MMA a pusztakezes harcban. Ergó a tény, hogy a wing tsunos jól teljesített és egy szinten tudott küzdeni a HEMA-sal és nem halt meg 0,2 másodperc alatt, ahogy azt pusztakezes bunyóban szokták a pár hónapos MMA tanoncok ellen, már bizonyíték, hogy erre készült a wing tsun elsősorban, hiszen működtek a technikái.

Ez egyébként számomra egy nagyon érdekes téma, érdekes látni, hogy hogy félrement a tudás és mennyire rossz szögből közelíti meg manapság szinte mindenki ezeket a stílusokat. Lehetne a wing tsun jó, ha azt tanítaná, amire készült.

2023. ápr. 24. 11:09
 14/28 A kérdező kommentje:

Kár, hogy teljesen átugrottad azokat a dolgokat, amiket idéztem. Nem tudom, hogy a középkori európai lovaggal mikor fogsz szembetalálkozni. A legközelebbi talán rikárdó, amikor megkér, hogy a telefonodon mutasd az időt. De akkor három négy hónap alatt ez ellen hatásos önvédelmet alakít ki az ember, a wingtsun edzők szerint.

Azért kíváncsi lennék, hogy mi történne egy wing tsunos térdével, ha a normál pozíciója közben a térdébe belerúgok egyet. Azt hiszem műtét. Egy rablás és átverés az egész. Mondjuk egyszer szívesen lemennék egy ilyen klubba adni a hülyét, és amikor mutatja be a hülyeségét, nem menni a bullshittel, hanem normális ellenállást tanusítani. Meg normálisan rúgni a pajzsra, és normálisan ütni stb stb

2023. ápr. 24. 14:38
 15/28 anonim ***** válasza:

14-es, nem neked válaszoltam. A 3-as vagyok és már tisztáztuk, hogy igazad van, szart sem ér a wing tsun és szomorú, hogy vannak emberek, akiket behülyítenek vele. De erre ennyit lehet mondani. Illetve én nem csak fröcsögni szeretek, hanem akkor már elmondom a jót is, hogy egyszerűen félre van oktatva a stílus. Ha ez úgy lenne eladva, mint fegyveres harc, amire készült is, ahogy a HEMA vagy vívás is, akkor gondolom nem lenne vele neked se bajod, ugye? Miért lenne? Hiszen arra jó. Az, hogy utcán nem mászkálhatsz két pillangó karddal az mellékes, eleve nem önvédelem miatt járnának rá.

Egyébként nyugodtan menj le edzésre és próbálj szerencsét, lehet valaki még be is vállal, hogy bunyózna veled. Lecsapsz neki kettő parasztlengőt, aztán máris nem kell a buszra várnia. :D

2023. ápr. 24. 15:22
 16/28 A kérdező kommentje:

15 bocsesz, félreértettem. Így van, nekem az a problémám, hogy azt mondják, hogy ez legit önvédelmi rendszer, gyengék, nők meg tudják magukat védeni, és közben ilyen hazugságokra hivatkozva nem állnak ki senkivel a ringben, hogy túl halálosak a technikák és illegálisak. De akkor a kungfu ennyi, hogy a másik torkát ütik, vagy tökön próbálják rúgni az ellenfelet? Ettől lesz kungfu? Vagy ezek nélkül a "halálos" technikák nélkül már nem wing tsun?

Ha ez kulturális művészetként és mozgásformaként lenne eladva, ami jó az egészségnek, hát oké csinálják csak. Filmen is nagyon jól néz ki.

2023. ápr. 24. 16:16
 17/28 A kérdező kommentje:
Amellett, hogy ezeket a halálos dolgokat gyakorolni se tudják, mert senki nem fogja hagyni, hogy a másik a tökeit rugdossa. Vagy a torkát üsse. Már kesztyűben is kellemetlen, ha nyakon eltalálnak. Amellett, hogy ezek kravban is megvannak. Szóval nem wingtsun dolgok ezek.
2023. ápr. 24. 16:19
 18/28 anonim válasza:

Hát jól elbeszélgettek itt ketten , én vagyok az ellenzék.

Nos, ha megkérdezel egy motorost és valakit akinek az autó jön be ugye mindenki azt fogja mondani, hogy az övé az igazi, mindketten érvekkel alátámasztva. Amik igazak is lehetnek, az ő szemszögéből. Csak a másiknak meg más a nézőpontja. Ennyi ez is amiről vitatkoztok.

Hidd el, hogy össze tudnálak hozni olyan Wing tsu nossal akinek nem adnál két taslit még ha boxolsz sem, sőt. De nem akarlak győzködni mert te eldöntötted, hogy szar úgyhogy ez van. Boxolni rohadt egyszerű bárkinek megtanulni, ütni mindenki tud, főleg ha edzi is. A box egy sport, egy egyszerű bunyó, persze vannak technikák stb de lényegében csépeled a másikat ill véded magad. A kung fu több mással együtt harcművészet, kicsit másról szól. Tudom, hogy nem értitek még 10 év tréning után sem de van különbség. Az, hogy nem értitek attol még van. És az, hogy szerinted nem is működik ahhoz csak annyit teszek hozzá, hogy neked. Persze sok mindenki másnak sem aki próbálkozik vele de ez nem maga a műfaj hibája úgy mint írtam is, az ha valaki nem tud megtanulni zongorázni az nem a zongora hibája. Egyszerűen el kell tudni fogadni, hogy nem minden ül mindenkinek.

Hogy így térden rugsz meg úgy visszaütsz az pedig akkor lenne aktuális ha én vagy más aki épp az ellenfél egy helyben állva várná mi történik. Valamennyire edzett bárki nem fogja megvárni ill. ő is mozgásban van így már nem annyira egyszerű főleg ha közben neked is védekezni kell nem beszélve arról, hogy a boxban nincsenek rúgások vagyis holott a boxot isteníted mennyire működik rögtön egy olyan technikával jösz ami abszolút nem box. Esetleg thai box de ugye nem arról volt szó. Ugyanis egy utcai balhéban mint írtad akár erőszaknál a box sem úgy fog kinézni mint a box meccsen. Nincsenek szabályok, mindenki mozog ahová tud stb. Nem tudom voltál e már utcai tömeg verekedésben , próbáld ki aztán gyere és írd le, hogy működött a box szabályok nélkül egy szintén valamelyest edzett ellenfél ellen. És nem nézlek le, elhiszem, hogy tudsz csak hát más az edzés és más amikor többen verekedtek, mindenki mindenki ellen , és azt sem tudod honnan ütnek, rúgnak, mi repül feléd stb. Gyorsan rájössz, hogy a boxot nem is használtad ha csak nem vesszük annak a néhány leadott ütést amit viszont box nélkül is kb így csinálnám abban a helyzetben.

A videót nem néztem meg, gondolom valami boxolós nő van ott nagyobb pasi ellen akit elintéz. Erre csak annyit írok, hogy biztosan találnák olyat is ahol egy Wing tsus nő intéz el pasit vagyis nincs jelentősége egy ilyen videónak. És nem nézem le a boxot, mindenkit tisztelek aki bármit edz bármilyen sportot csak a harcművészet pont arra tanít meg amire téged nem tudott sem a Wing tsu sem a box, hogy ne csak saját szemszögéből nézd a dolgokat, tisztelj másokat és esetleg olyan sportot, küzdősportot stb ami neked nem jött be vagy nem tudtál benne elérni semmit. A harcművészetnek fontosabbak a lélekre, tudatra gyakorolt hatása mint maga a verekedés sőt, verekedni nem is szabadna, te mint írtad sok embert megvertél a box által. Nos mindenki azt kapja valamitől amit vár tőle, amennyi telik , neked a Wing tsu nem jött be a box igen mert embereket akartál verni. Gondolom olyakat akik nem igazán voltak harcművészetben jártasak.

A lényeg, szerintem még mindig nem átverés a Wing tsu reklámozás, ill nem nagyobb mint ma bármilyen más reklám. Nem mindenki fogja megtanulni az biztos. A boxot sem és nem is a technikák miatt hanem inkább a lélektani határok miatt. Hiába püföli valaki a zsákot naponta ha aztán éles helyzetben lefagy és tényleg kap két taslit. Akkor majd elmondja, hogy nem működött a box. Tudod mit tanítanak még önvédelmen? Azt, hogy ha ūtsz akkor nagyot, nem nézheted, hogy mit okozol ill pont a lehető legrosszabbat kell okoznod. Betörni az orrát a koponyába, eltörli a lábát, hogy kiálljon a csontja stb. Ezek egy egyszerű ember számára nem egyszerű feladatok, lélektanilag nem olyan kemény, hogy megtegye. Mert meglegyinteni a támadót mint aki úgy tesz mintha ütne de csak elrettentés képpen azzal csak jobban felbőszíted. Ha lelkileg nem vagy olyan szinten, hogy komoly sérülést okozz és elfutni nincsen lehetőség akkor hagyd magad megerőszakolni. Jobban jársz ha csak megerőszakol mintha péppé ver és úgy erőszakol meg. Ez a lélektani vonzata annak, hogy a box jobban megvéd egy nőt valahol az utcán. Egy határozott, kemény esetleg sokszoros bűnözőt nem fog elrettenteni, hogy egy nő beáll box vagy kung fu állásba. Ebből jön, hogy minden önvédelmi eszköz csak addig működik amíg hajlandó vagy használni.

2023. ápr. 25. 22:57
 19/28 anonim ***** válasza:

18-as, csak beleolvastam gyorsan az írományodba és a tipikus Kung-fus dude vagy, nulla tapasztalattal és abszolút fogalmad nincs a dolgokról. Később, munka után nagyon szívesen elmondom, hogy miért vagy olyan mély álomvilágban, amiből a herceg csókja se ébresztene fel, de egy nagy saller már igen.

Ezerszer téptem szét ezeket az "érveket", amiket soroltál. Borzalmasak.

A többit majd később. Szép estét neked és be ready, mert jövök a tényekkel és valid érvekkel, amikkel nem lehet vitatkozni.

2023. ápr. 25. 23:02
 20/28 anonim válasza:

Ja persze. De ne fáraszdagad, nincsen értelme. Úgy ahogy te vagy a király és nem tudlak, nem is akarlak meggyőzni mert ahogy írtam, csak nézőpont kérdése az egész úgy te sem fogsz engem. Hagyjuk.

Ja és a nulla tapasztalaton meg jót is mosolyogtam. Így ismeretlenül ikyeket állítani ez is csak azt mutatja számomra, hogy nincsen értelme ennek a beszélgetésnek főleg egy olyan nagyszerű és sokat tapasztalt utcai harcossal mint te. Mondjuk lehet csodálkoznál ha ismernél. Na szintén szép estét, jó legyél.

2023. ápr. 25. 23:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!