Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Mi az a harcművészet amit én...

Mi az a harcművészet amit én keresek, az alábbi szempontok szerint?

Figyelt kérdés
Olyan harcművészetet,vagy akár küzdősportot keresek,amiben vannak kritikus ütések. Például egy nálam nagyobb gyereket is le tudok vinni a földre egy ütésből. E melett,legyenek hozzá rugások,vagyis fontos legyen a lábtechnika,a kéztechnika se legyen utolsó,ha fegyverrel is megtanitanak harcolni benne,az még jobb,a dobások nem olyan fontosak,de azért az se árt,edzéseken legyenek erősitő gyakorlatok is,plusszba még feszités is legyen benne.De amiket utoljára soroltam fel,azok nem olyan fontosak. Ja és tanitson kicsit önfegyelemre.
2010. júl. 28. 18:01
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:
Rákerestem a google-n,de annyi féle kempo,hogy... . Te melyiket csinálod?
2010. aug. 12. 11:52
 22/22 anonim ***** válasza:

Én a ju jitsu-t ajánlom, pont olyan, amit te keresel. Van benne karate, judo és aikido (mível ezeket a ju jitsuból fejlesztették ki)

Amit mi tanulunk:

- Ütés és rúgás (leginkább az érzékeny pontokra koncentrálunk mint torok, lágyék, lengőbordák, orr idegpontok stb.)

- Esések gurulások (a judoban is ezt tanuljátok, ez nagyon fontos a biztonságos edzéshez)

- Dobások, fojtások, feszítések, leszorítások elvezetések

- Földharc (az előző pontban benne van mit alkalmazunk közben)

- Fegyveres anyag (ez csak mesterszinten van, amikor már rendesen tudod az alapokat)

A kudo daido juku nagyon hasonló, annyi különbséggel, hogy ott azért kiszedtek néhány életveszélyes technikát és a full contact versenyekre koncentrál. Az erősítés alap, önfegyelemre meg minden japán harcművészet megtanít.

A ju jitsu nagyon hasonlít/ rokon rendszer a:

kudo daido juku

kempo

judo

aikido

bjj

sambo

hapkido

Hát kb ennyi, de mivel ez egy rendkívül összetett rendszer, így elég sokáig tart elsajátítani

2011. márc. 27. 15:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!