Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Ju-jitsu, vagy Aiki jitsut...

Ju-jitsu, vagy Aiki jitsut ajnálanátok?

Figyelt kérdés

Mindenképp ez a két irány közül szeretnék választani.

Mik a jellemzői a két stílusnak? Gondolom a dobások, földharc mind a kettőben gyakoriak és a ju-jitsuban kevesebb az ütés, rúgás. De mik a különbségek, illetve hogyan jellemeznétek a két stílust?

Egyébként ju-jitsunál vagy a Főnix Dojo-ra, vagy a Szui-ryu Dojora, Aiki jitsunál (Takeda ryu) pedig a szamuráj sulira (Vörösmarty út) gondoltam.

2020. ápr. 8. 16:35
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
54%
Sambo vagy judo
2020. ápr. 8. 20:12
 2/20 A kérdező kommentje:
Egy kicsit hosszabb válasznak jobban örülnék és az első mondatom továbbra is irányadó. :)
2020. ápr. 8. 20:28
 3/20 anonim ***** válasza:
0%
Olyan, hogy Ju-jitsu nincs. Nem, nincs. Jujutsu van. Ez a helyes neve, mivel a "jutsu" jelenti a technikákat (ju-t pontosan már nem tudom mit jelent). Ahol ennyit se tudnak és jitsunak hívják inkább kerüld el.
2020. ápr. 9. 08:09
 4/20 A kérdező kommentje:

Anyám...tényleg ilyen apróságokon kell fennakadni a rendes válasz helyett?

Hepburn-átírással jujutsu, de nemzetközileg elterjedt nagyon sok írással (ju-jutsu, ju-jitsu, jujitsu, jujutsu stb.), itthon a ju jitsu a hivatalosan elfogadott, amit dzsucunak kell ejteni.

Térjünk már a lényegre!

2020. ápr. 9. 08:44
 5/20 anonim ***** válasza:
0%

Igen, ilyen apróságok is számítanak. Ilyen alapokat nem tud egy klub vezetősége, akkor ott igazi gondok vannak.

Itthon meg mindenhol szerte a világban a Jujutsu az elfogadott. Mit nem értesz meg azon amit írtam? A Jutsu technikát jelent. A kard technikák is azért Kenjutsuk.

Jitsu egyedül a Brazil Jiu Jitsunál van, de annak meg nagyon minimális köze van a Jujutsuhoz.

2020. ápr. 9. 08:49
 6/20 A kérdező kommentje:
Rendben :) nézz szét nemzetközi szinten hogyan írják le más országokban! És inkább elhiszem egy 10 danos, Japánban is hivatalosan bejegyzett iskola vezetőjének, hogy hogyan írja le, mint egy random GyK kommentelőnek. De most engem nem is ez érdekelne, hanem, (hogy neked kedvezzek) a Jujutsu és Aiki jutsu közti különbség, illetve melyiket érdemes a kettő közt elkezdeni az említett dojokban.
2020. ápr. 9. 10:34
 7/20 anonim ***** válasza:
100%
A jutsu/jitsu mióta világ a világ azt jelenti művészet míg a ju/jiu jelethet pl 10-et vagy lágyat. Tehát a jiu jitsu, ju jitsu, jiu jutsu, ju jitsu mind azt fogja jelenti, hogy lágy művészet. A kenjutsu pedig kardMŰVÉSZET.
2020. ápr. 9. 12:49
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
A kérdésre válaszolva, lehetetlen megmondani melyiket csinálnád szívesebben. Ki kell próbálnod mindkét edzést, és amelyik jobban tetszik azt választod.
2020. ápr. 9. 12:51
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

https://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__extrem-sportok_..

Amúgy pedig a brazil jiu-jitsu azért Dzsiu-dzsitsu (direkt írom most kiejtés szerint, hogy érthető legyen) és nem dzsu-dzsutsu. Mert a brazíliai portugál nyelvben nem tudják kiejten a "Dzsu"-t. Ezért "dzsiu". Náluk a "dzsiu" a "dzsu". Ezért lett a BJJ, brazil jiu-jitsu.

De amúgy igazuk van a fentebb íróknak. Sok helyen rosszul írják, főleg itt Magyarországon. szokták ju-jitsu ként is írni. Ami valóban helytelen.

De a kérdésre a konkrét válasz. Tökmindegy, hogy jujutsu vagy aikijutsu a technikák erős 95%-a ugyanaz lesz.

2020. ápr. 9. 13:27
 10/20 A kérdező kommentje:
Az aiki jutsuról nem találtam sok mindent, ezért érdekelne, hogy mi az elméleti alapja a Ju jitsuval szemben, illetve videókon azt vettem észre, hogy több eszközt használnak, mint a ju jitsusok.
2020. ápr. 9. 17:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!