Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Ju jitsut, vagy az aikidot...

Ju jitsut, vagy az aikidot ajánlanátok jobban?

Figyelt kérdés

Melyiket ajánlanátok és miért?

Szeretnék kicsit fogyni a súlyomból, valamint szellemileg is fejlődni. Az ázsiai harcművészet pedig lehetővé teszi ezt ugyebár.

2019. máj. 1. 23:32
 1/5 anonim ***** válasza:
JJ. Összetettebb. Hatékonyabb.
2019. máj. 1. 23:46
 2/5 anonim ***** válasza:
Az aikido nagyon jól átmozgatja a testet, a gyakorlatok nyújtják az izületeket. Igazi harc"művészet" mivel a gyakorlatban mint önvédelem szinte használhatatlan. Azt felejtsd el amit Segal csinál a filmekben.
2019. máj. 2. 00:57
 3/5 MadSeal ***** válasza:
Szellemileg az aikido a jobb, mivel az egy nagyon spirituális harcművészet. Fogyásra viszont a jj valamivel jobb lesz, illetve a legtöbb esetben hatékonyabb is az utcán, mivel folyamatosan fejlődött ki a harcok során, és nem kell 10-20 évig járnod, mire valamire viszed. Viszont aikidoban van egy nagy ugrás, mivel ha eléred azt a szintet, hogy reflexből tudod kivitelezni a technikákat, akkor az veszélyes tud lenni, mint a JJ esetében. Viszont kevés ilyen ember van, mivel a legtöbben amire eljutnának erre a szintre, túl idősek lesznek ahoz, hogy fizikailag a toppon legyenek, megmaradjanak a reflexeik. A legjobb aikidosok am valamilyen más sporttal kezdték (pl. Christian Tissier), ezért szerintem hacsak nem vagy 40 felett, akkor inkább valami küzdősportba kezdj. A JJ meg egy olyan dolog, hogy azzal nem lehet félrelépni, lehet hogy van jobb, meg kifinomultabb, de összesítve szerintem még mindig a legopcionálisabb, ha technikai harcművészetekről van szó. Lehet, hogy ezzel most csak jobban öszezavartalak, de neked kell mérlegelned, mik is a pontos céljaid vele. +Próbálj ki 1-1 edzést a környező dojokban, mivel rengeteget nyom a latba a mester és az egész csapat szellemisége. Ez gyakran többet számít, mint maga a stílus.
2019. máj. 2. 01:22
 4/5 aikiboxer ***** válasza:
74%

Először is, ha fogyásra vágysz, akkor a diétádat kell rendbe tenned, mert 80%-ban a kaján múlik, hogy fogysz-e. És lehet, hogy érdemesebb lenne inkább kocognod meg edzőterembe járnod fogyás végett.

Ha a fogyás a cél, akkor az olyan harcművészetek, amelyekben van full contact sparring, jobb: box-szerűségek (box, kick-box, thai box, savate, zipote stb.) vagy birkózás-szerűségek (BJJ, birkó, judo, szambó stb.). Fogyásra a karate is tökéletes.

Ha szellemi fejlődésre vágysz, akkor egyetemre menj. Ha spirituálisra, akkor templomba. A harcművészetek nem igazán a spirituális fejlődésről szólnak. De ha már igen, akkor kerüld el messziről azokat a helyeket, ahol sok a rizsa. Ahol sok a duma, ott kevesebb a fejlődés. Én is jártam ilyen helyre, ahol a sensei többet beszélt, mint amennyit gyakoroltunk. Évekre megakadt az egész csapat.

Aikido vs. ju jutsu: amelyik közelebb van a lakóhelyedhez (hamarabb eljutsz edzésre), és amelyik edzés szimpatikusabb. Próbáld ki mind a kettőt.

2019. máj. 7. 06:34
 5/5 A kérdező kommentje:
Egyetemre járok, vallásos nem vagyok. Csupán szeretnék sportolni és, ha már lehetséges akkor szellemi-ázsiai küzdősportot szeretnék, úgy, hogy hasznos is legyen (önvédelem). A ju jitsu mellett fogok dönteni szerintem, ugyanis komplex, van benne rúgás, ütés, fojtás, szorítás, földharc. Illetve nagyon sok más küzdősport alapja.
2019. máj. 7. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!