Akkor mi is a helyes lábtartás lovaglásnál?
Sziasztok!
Több helyen is láttam, hogy a lovasok a lábukat a kengyelben nem teljesen a ló oldalával párhuzamosan tartják, hanem egy kicsit elállóan kifelé fordítják (nem merőlegesen, csak tényleg egy kicsit kifelé). Én is elkezdtem így tartani a lábam, mert így nekem könnyebb csizmasegítségeket adni a lónak.
Viszont egy oldalon olvastam, és a képen is mutatták, hogy a lábunkat nem kifelé kell tartani, hanem a ló oldalával párhuzamosan.
Akkor most melyik a helyes? Mert én nem tudnám elképzelni a segítség adást teljesen a ló oldalával párhuzamos lábakkal.
Előre is köszönöm a választ! :)
Szia! Az a helyzet hogy eredetileg nekem is a párhuzamos lábtartást tanították de én sosem tudtam így lovagolni. Én sem tudom elképzelni így a pontos csizmasegítség adást. Most hogy 6 éve lovagolok, általában enyhén kifelé tartom a lábam és nem szólnak rám emiatt szóval szerintem ez is megfelelő.
Remélem segítettem bármennyit is lovas barátom! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!