Konditerem, futás, izomláz, helyes étkezés? Mi a helyes és mi nem az? Nyárra elérhető e változás?
Sziasztok!
18/L
170cm/73 kg
Mint kiderül a ttkg-ból nem vagyok egy kis darab, van feleslegem a combomon és a hasamon, ezen felül mindenütt még egy kicsi(kar, popsi, úszógumi, váll). Fogyás a cél és kicsit feszesebb/szebb alak.
Elkezdtem edzeni járni, ami annyit jelent, hogy személyi edző utasításait követem, heti 3x egy óra edzés(hétfő-szerda-péntek), azt mondta, ez lehet néha több lesz, attól függően, hogy hogyan bírom.
Első edzésem ment le, izomláz mindenütt. Holnap lesz a következő. Szóval fontos kérdés, hogy hogyan tüntessem el az izomlázat? :D Bemelegítés is megvolt és a nyújtás is, vagy végezzek holnap kevesebb ismétlést?
Edzetlenül mentem oda, először láb, aztán kar és has gyakorlatokat csináltam. 3kg-os súllyal. Kb minden gyakorlatból 3 kör volt, 30-as ismétléssel. Nehéz volt megcsinálni, de egyébként sikerült. Utána ittam egy fehérjeturmixot.
Heti 3x ilyen edzésnek mikor lesznek meg a látható eredményei? Nyárra már lehet jó alakom?
Ezen felül,(barátnőmmel járok, aki már hónapok óra jár így ő a motivációm, hogy majd úgyis elrángat,ha már nekem nem lesz kedvem menni) egy barátnőm futni is akar járni, az edzőm azt mondta most még inkább biciklizzek(a terem olyan 4 km-re van innen) szóval előtte utána 4-4 km bicikli segítene?
A kaján csak annyit változtatnék egyenlőre, hogy elhagyom a cukrot és a fehér kenyeret, tésztákat és most hogy jön a jó idő egyre több zöldséget iktatok majd be. Alapból csak vizet iszok, semmi ilyen cukros sz@rt.
Következő kérdésekre keresem a választ:
Hogyan ne legyen izomlázam?(ha ez lehetséges) és ha már van akkor mit csináljak vele? kevesebb edzés?
A biciklizés elősegíti e a fogyást? Vagy fáradt leszek és nem fog úgy menni az edzés?
Később, mikor már lehet futnom hányszor menjek egy héten? Mikor bírok, vagy legyen kötött? Mondjuk edzés napon kívül+1 pihenőnap?
És az étkezésnél elég kezdetnek ennyi? Vagy valami drasztikusabb megoldást kell találni a fogyás érdekében?
Mennyire lesz ennek látható eredménye?
Válaszokat előre köszönöm!
u.i.:Nem szeretnék kalóriaszámlálásba menni(kiméregetni mindent nem tudok, mert általában nem magamnak csinálom a kaját) vagy mindenféle zsírégető tablettát szedni, csak odafigyelni az étkezésre, hogy miből mennyit. (szóval az ilyen ötletek, kérem kerüljenek)
Ne légy telhetetlen ami hosszú idők alatt jött fel az nem fog hónapok alatt lemenni
Kövesd az edződ utasításait mivel erős típus vagy ezért nem mind1 hogy milyen gyakorlatokat vegzel :)
Csatlakozom a fenti válaszhoz.
Annyit tennék hozzá, hogy szerintem nem vagy kövér (170/73). Magasnövésűként ha gebe leszel sokkal csúnyábban nézel ki
Izomlázat sajnos nem tudsz eltüntetni, csak max enyhíteni a kialakulását, de az már késő, ha kialakult, muszáj kiheverni, kb 2-3 nap alatt elmúlik.
Nem tudom miért a súlyzós edzést erőltetik sokan, akik fogyni akarnak. A fogyás akkor fog bekövetkezni, ha hosszú ideig egyenletesen emelt pulzussal edzel, erre pedig a kardio vagy aerob edzések a legalkalmasabbak. Pl a bicikli jó lehet, de nem 4-4 km, hanem sokkal több, legalább egy óra és nem lassú, andalgós tempóban. Vagy futás, de azt inkább valóban csak akkor, ha kialakult egy alap állóképességed, mert edzetlenül túl megerőltető, nagyon felviszi a pulzust. De egy lassú, fél órás futás szerintem sokkal többet ér, mint egy súlyzós edzés, ha fogyni akarsz. Persze lehet a kardio mellé erősítő edzéseket végezni, az nem árt, de a hangsúly ne azon legyen. Az étrendedből nem kell elhagynod a szénhidrátot, sőt, az fontos, ha sportolsz, hiszen az szolgáltatja az energiát. De azt jól tetted, hogy a finomított, egyszerű szénhidrátokat elhagytad, fehérliszt, cukor, stb nem kell, de teljes kiőrlésű gabonák, zab, köles, barnarizs, egyéb jó minőségű, természetes szénhidrátok mehetnek. És persze a fehérje is fontos, halat, fehérhúsokat egyél, kiegészítheted fehérjeturmixszal is, zsírbevitelre pl jók az olajos magvak és szintén a hal, de magvakból mértékkel, mert nagyon magas a kalóriatartalmuk.
Most hol tartasz kérdező? Fogytál már? :)
Amúgy 73 kg-val csak egy pici felesleg van rajtad. Szerintem ha lemész 65 kg-ig tök jó leszel :) Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!