Szeretnék lovagolni járni. Hogy készülhetnék fel maximálisan? Miket tudnék akár ithon is gyakorolni? Milyen dolgok vannak amik fontosak ahoz hogy jól mennyen a lovaglás? Hogyan gyakoroljam az ülést, a ritmust, a segítségadásokat, stb?
Majd Augusztusba megyek elösször lovagolni.
Nagyon izhulok miatta.
A fenti kérdésekre tudnátok válaszolni?
Olvasgattam hogyan megy a lépés, ügetés, vágta. Videókat is néztem erről.
Olvastam hogy hogyan érdemes ügetni vagy vágtázni.
Videokat néztem a ló fel-le szerléséről. Az ápolásáról. A táplálásáról.
Van még valami? Mit tudok még megtanulni?
Vannak ilyen külön gyakorlatok a helyes ülésre, szártartásra? Vagy ezeket csak lovon lehet gyakorolni?
Kérlek irjatok bármien tanácsot hogy hogyan készülhetnék gel jobban.
A normális válaszokat köszönöm.
Hát, két dolgot megemlítenék.
Az egyik a "hogyan megy a lépés, ügetés, vágta"-val kapcsolatos. Nem tudom, miket olvasgattál, de a magukat szakembereknek hívők általában a talajra letevési lábsorrendet emlegetik ezzel kapcsolatban, de az igazából nem elég - az kell méghozzá, hogy melyiket mikor emeli el, tehát mikor mennyi és melyik láb van lent. Bár kételkedem benne, hogy egy kétlábú valaha át tudja érezni, milyen a négylábúság, de akár még gyakorlatozhatsz is, a család jókat fog mosolyogni rajtad, ahogy négykézlábazol.
Közbevetőleges kérdés, mi a frász az, hogy hogyan érdemes ügetni vagy vágtázni? :)
A másik meg az, hogy a helyes ülést ugyan majd lovon sajátítod el, de ha görnyedt vállú, lehorgasztott fejű bolygólakó vagy, akkor máris elkezdhetsz ezen változtatni. Ezzel az a kis baj van, hogy a lazaságot egyúttal meg kell őrizni. Lehet, hogy ehhez kell egy családtag vagy haver felügyelete és jelzései.
Valaki tudná értékelni azt amit eddig összeírtam magamnak.
A rajzokat ne értékeljétek és ne i s nagyon nézétek.... Nem valami jók vagy kidolgozottak, csak úgy magamnak rajzolgattam.
A lépés. :) De hát nem átlósak a "kilépések", hiszen előtte írtad, hogy a jobb hátsó után a jobb első jön. A lépés egyik szabálya az, hogy egy hátsó után mindig azon oldali első jön, és egy első után mindig a másik oldali hátsó.
A másik megközelítés az, hogy milyen támasztási lehetőségek vannak, ezek sorrendben a következőek:
- két hátsó, egy első
- átló (nyilván két láb)
- két első, egy hátsó
- egyoldali első és hátsó
Ez csak a fele, mert ugyan ez ismétlődik, de ellenkezőleg,:
- két hátsó, egy első (de a másik első, mint az előbb)
- átló (de a másik átló....)
- ...
- ...
Hát ennek a lovas szempontjából például ott van jelentősége, hogy ebből látható, hogy a lépés közben is van bőven olyan helyzet, ahol nem lehetne megállni, mert eldőlne a ló, azaz például nem lehet a lépést tetszőlegesen lassítani, mert akkor lerak lábakat, amiket nem kéne.
Ajánlom figyelmedbe ezt a könyvet:
A lányaim járnak lovagolni és nekik az edző mondta, hogy ezt vegyük meg.
Tényleg hasznos kis könyv. Részekre van osztva, szóval ha éppen egy bizonyos dolog érdekel akkor azt jobban megtudod nézni. De könyvből nem lehet lovagolni tanulni, bár tisztában leszel az alapokkal, de a lovon más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!