Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Melyiket ajánljátok Taekwondo...

Melyiket ajánljátok Taekwondo mellé a kettő küzdősport közül?

Figyelt kérdés

Taekwondoval kezdenék és ha lesz alapom akkor Kick-box vagy Muay-thaira még elmennék mellé. Pár más edzésmódszer, bemelegítő gyakorlat amiket tanulhat az ember új helyen és egy teljesen más szemléletet és megoldást arra a bizonyos szitura.

Mind a 3 van közelben, és kéz-láb bunyó érdekel. Birkózást vagy Judot ne ajánljatok.

Indoklás is érdekel, hogy mit miért.

Ha valaki megkérdezné mi a célom vele szerintem az mindenkinek aki elmegy élete első küzdősport edzésére, illetve rászánja magát a sportra. Önvédelem kicsit, magabiztosság fejlesztése, tenni az egészségemért heti 3-5 (max 6 ha beiktatok heti 1 futást majd később ezek mellé 3 taekwondo a másikból meg amit választok később abból kettő. Természetesen hétköznap) edzéssel és talán néha egy-egy verseny is később ha kedvet kapok rá és ráérzek az ízére.

23/F

Köszi a válaszokat.

2019. febr. 11. 16:10
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Előfordul
2019. febr. 11. 22:09
 12/18 A kérdező kommentje:
Akkor az lesz szerintem a logikus döntés, hogy Kick-boxot majd mellé.
2019. febr. 11. 22:12
 13/18 anonim ***** válasza:
A K1 szabályendszerű kickboxban is van térd , a könyök pedig erősen pusztít ha betalál de nehéz kivitelezni .
2019. febr. 11. 22:16
 14/18 A kérdező kommentje:
Akkor Taekwondo + Kick-box lesz.
2019. febr. 11. 22:18
 15/18 anonim ***** válasza:
Okés nem rossz döntés .
2019. febr. 11. 22:21
 16/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2019. febr. 11. 22:27
 17/18 anonim ***** válasza:
Én muay thaira (thai box) járok és egyben kickboxra (K1) . Van , aki taekwondozik és pluszba lejár hozzánk. Mikor versenyre készül, ő csak bordára rúg és nem combra . A szabályrendszer más más, versenyeken is megvan szabva, hogy milyen a szabályrendszer , de én azt javaslom, hogy menj el mindkettőre és ami igazán tetszik azt csináld . 😊 Az alapja, hogy szeresd a többi már rajtad múlik! 🤛 Bármi kérdésed van , bátran írj.
2019. febr. 23. 16:38
 18/18 MadSeal ***** válasza:
Érdekes, hogy rögtön az elején így tervezgetsz, én az első karate edzésem utân egy hétig izomlázas voltam :D Persze azóta eltelt egy pár év, és egy jó ideje már kickboxban tevékenykedem és versenyzem. Azt tudom neked ajánlani, hogy az elején kezdj el érdeklődni az ottani kick-box és thai-box minősége iránt...Vagyis versenyeredmények, beszámolások, ajánlások...Ezután menyj el mindegyikben egy próbaedzésre, és válasz aszerint, amelyikről úgy gondolod, hogy a legjobban fog előre vinni. A taekwondot csak azért nem ajánlom a legelején, mert szerintem jobb egy öszetettebbel kezdeni, s majd utána, ha szeretnéd tisztítani a rúgótechnikád, eljárni egy-két ilyen edzésre hetente. Ne es abba a hibába, hogy rögtön az elején nagy célokat tűzöl ki magad elé, és sokat tervezgetsz! Sokan itt buknak el, mert az életbem semmi se ilyen egyszerű. Inkább legyenek csak kisebb céljaid, pl. hogy bírj ki 2 hónapot egt klubban úgy, hogy egy edzést sem hagytál ki. Ja és még valami, szerintem jobb heti 3 edzés úgy, hogy a legtöbbet adod bele, és végig magas intenzitáson nyomod, minthogy legyen 6, de kisebb teljesítményen. Lehet kicsit magam ellen beszélek, mert nekem heti 5 van, viszont abból 2 erőnléti súlyokkal...Persze ezt pár éve nem tudtam volna kivitelezni a teljesítmény romlása nélkül. Sok sikert és kitartást! Örülök, hogy még ma is vannak emberek, akik nem a testépítést lâtják az egyetlen útnak.
2019. márc. 13. 23:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!