Kondizás. Heti hányszor mész edzeni? Egy-egy edzésre mennyi időt fordítasz?
00:20:
Akkor nézd meg, hogy az itteni edzéstervek hány nap munkából és pihenésből állnak és kiderül hogy ki beszél baromságokat:
A kondizás anaerob edzésforma. A foci, kosárlabda, K1, MMA, stb... pedig jóval aerob jellegű, bár a küzdősportok neccesek. Küzdősporthoz sem feltétlen a hatalmas izomtömeg kell. Lásd Bob Sap 160 kilós izomkolosszus K1, MMA harcos/amerika focis/testépítő, és fele akkora srácok padlóra küldik... Ne vegyük egy lapon a testépítést-kondizást az olyan sportokkal mint a labdajátékok, stb... Láttatok már olyan focistát, röplabdást, vagy akár bírkózót, ketrecharcost, aki úgy néz ki mint egy testépítő, akkora izomtömeggel rendelkezik? Mert én nem. és ez nem véletlen, mivel annyi aerob edzés mellett amik őt csinálnak, biológiai képtelenség nagy izomtömeget elérni. Persze van egy bizonyos határ, mikor a test még képes nagy intenzitású aerob edzésre, viszonylag nagy izomtömeg mellett, de ők sem "nagyok" csak látszik rajtuk h sportolnak, de közel nem testépítő alkat.
Kérdésre válaszolva: kezdésnek heti 3 edzés elég. Első nap mell-bicepsz, második hát-tricepsz, harmadik has-váll, ha alsó testre is akarsz erősödni-izmosodni, beiktatsz egy 4. edzésnapot lába. Egy edzésen 1-max. 1,5 óra legyen, mert ha tovább edzessz, kimegy belőled a szénhidrát, és az izomzatod saját magát kezdi elégetni, ami már többet árt mint használ. A pihenés nagyon fontos!! Jól írta az aki mondta, h pihenés közben nől az izomzat, akkor regenerálódik, akkor alakítja át szervezeted a fehérjéket aminosavakká, akkor épül az izom.
Tessék olvagatni a body buildert, látom már linkelték is, amit ott olvasol az biztos nem baromság. ;)
Látom írtak olyat, hogy a testépítők, kosarasok, amcsifocisok, K1-esek, boxolók doppingolnak,a focisták is, csak utóbbiak kevesebbbet.
Ezt ugye viccnek szántad? :D:D:D
Az összes élsportoló doppingol mint a barom, az élsport már nem egészséges. Kivétel nélkül, mindenkit tömnek edzőik mint a libát, focistát, koarast, boxolót, sakkozót, versenybringást, atlétákat, úszókat, testépítőket, mindenkit!!!
Egy focista mondjuk a BL-ben, rengeteget edz, heti 2-3 vagy több meccsük is előfordul, emellett még más csoportkban is játszanak. AKi versenyszerűen sportol, az tudhatja, hogy egy olyan hétvége után, mikor van az embernek 2-3 mecccse amit meg kell hajtani, úgy érzi magát h egy kilómétert nem bírna lefutni, alíg bír mozogni. Az élsportolók pedig folyamatosan 150%-ot teljesítenek. Ezt bizony csak dopingal lehet elérni.
Kosarasoknak is NBA-ben van évi 70-80 meccsük, azt képtelenség bírni edzés-kondizás-annyi utazás mellett dopping nélkül...
Focistákra visszatérve: emlékeztek gondolom a srácokra akiknek egyszer csak megállt a szívük a pályán, összeeestek és meghaltak. Az miért volt? Fájdalomcsillapítóval tömték őket.... Mindegyik aki hasonló módon hunyt el, előtte sérült volt. Edzők meg tömték őket fájdalomcsillapítóval, h tudjanak játszani sérülten is. Asszem az Arsenal sportorvosait vonták régebben felelősségre. A csapatnak évi szinten 250-300 adag fájdalomcsillapítót írtak fel. Ez a gyakorlatban több mint 2ezer adagot jelentett.... Igaz, ez nem kifejezetten dopping.
És ami még szörnyű, hogy ha valaki nagyobb mint az átlag mert lejár terembe, és veszi a fehérjét-tömegnövelőt-kreatint-aminósavakat stb... h nőljön, azt a kokszos köcsög testépítőkkel azonosítják. Holott ezek a kiegészítő szerek fele annyi szennyt nem tartalmaznak mint a csírke a boltban amit megveszel, a szar tescos kajákról nem is beszélve... A tápkiegek csak minőségi tápanyagot tartalmaznak viszonylag kevés hulladék mellett. Megiszol egy fehérje turmixot, semmivel sem egészségtelenebb, mintha megennél egy csírkemellet rizzsel (ami ugye alap duo a testépítésben).
Bocs h eltértem a témától, csak látom itt pár hozzászóló el van tévedve, hátha visszaolvassák.
Előző voltam.
Én heti 3-6 alkalommal járok le, ahogy belefér, és 1,5-2 órát lent vagyok. Mindig minden izomcsoportomra edzek, és jobban fejlődök, mint akik velem elkezdték egy időben.
Amúgy fehérje szedésével segítheted az izomzatod regenerációját.
Utolsónak:
Ez nem feltéátlenül azt jelenti h azért fejlődsz jobban, mert az az edzés stílus annyira jó. Lehet hogy a genetikád is belejátszik, meg teljesen egyénfüggő, hogy ki mitől fejlődik jobban. Lehet h a te szervezeted erre így reagál.
Am. ezt a heti 2-3x egész testet átmozgató edzést, pont küzdősportot űzőknek szokták ajánlani, ha már szóba került.
Valamint előfordulhat, h eleinte jobban fejlődsz tőle, de hidd el, elér egy szintet és utána már nem lesz jó. Testépítők sem így csinálják, nem véletlenül. Hetente egy izomcsoportra egy edzést (vagy fél-harmad edzést, attól függ mennyit edzel aznap)bizony ré kell szánni, és azon az edzésen jól megdolgoztatni, szinte lesokkolni. Utána van egy hete regenerálódni.
nehéz kérdés. én most heti 7-szer fogok menni edzeni, 7 súlyzósedzés, és ezen felül még 2-3 alkalom futás. De most nyár van, nekem semmi dolgom, tudok pihenni eleget, kajára is tudok figyelni. Szóval így belefér szerintem a sok edzés. Persze azt leszögezem, hogy eléggé speciális edzéstervet csináltam magamnak ami nem kevés időmbe került (rengeteget olvastam utána...). Egy edzésem maximum 1,5 óra, szerintem annyi elég.
Alapvetően viszont csak 4-5ször járok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!