30 perc futás reggelente ér valamit?
Egy fiatal lány vagyok, nem sok túlsúllyal. (Szóval nem feltétlen fogyni akarok) 51 kg vagyok,de csinosodni szeretnék, és jobban akarom érezni magam a bőrömben. Eszembe jutott hogy ha minden reggel futnék 30 percet azzal érnék-e el valamit? (Fokozatosan csinálnám pl 10 perc kocogás,10 perc közepes tempó, 1 perc sprint, majd megint kocogás, majd séta. Valahogy igy)
Es az akaraterőm is biztos fejlesztené,mert minden reggel hihetetlenül nehezen kelek fel.
A kérdés : érne valamit? Ha kicsit fittebb akarok lenni,ez segítene ebben? A 7 minden napján fussak,vagy legyen pihenő is?
Köszi!
Persze, hogy ér. Kalóriát olyan rengeteget nem éget a viszonylag rövid idő miatt, de azért azon a ponton is segít, egy kis friss levegőn futásnak viszont rengeteg előnye tud lenni :) Keringési rendszer, közérzet, felébredsz, érzed, hogy tettél valamit, s persze egyre többet s jobban tudsz futni, ha akarsz.
7 nap szerintem sok egyfajta edzésből (kivéve persze a sétát, ha azt annak nevezzük), főleg, ha nem szoktál hozzá. De persze van, aki mindennap sokat fut, végülis ez egy elég természetes mozgásforma, de ha nem vagy hozzászokva, valószínűleg fárasztó lenne pihenőnap nélkül. De majd meglátod.
A fogyásra inkább az intenzív konditermi edzések jók. Ott 30 perc alatt tudsz olyan intenzivitással edzeni, hogy egy bodybuilder is kidőlne :D
Dorian Yates nagyon híres a rövid sokszor 45 perces edzéseiről, amikor a társai akár órákat töltöttek a konditeremben.
Persze ennek semmi köze hozzád, csak annyira, hogy jobban jársz egy intenzív rövid edzéssel. Pl.: Az előttem írt ugrókötelezés is jó, csak kicsit monoton és én kifejezetten utálom :D
A futás nem kifejezetten a legjobb fogyásra, de egy egészséges jó hobbi ami kicsit fejleszti a tűrőképességedet és akaraterődet, szóval maximum ezért tenném be az edzéseidbe.
Én 180 magas 95kg vagyok, főleg konditermes, de én is járok futni. Nem, mert bármire is jó lenne, csak szeretem. Meg van benne valami leírhatatlan, amikor kimész a frisslevegőre mondjuk a Margit szigetre és futsz 1-2 kört. Akkor tud igazán gondolkodni az ember.
6. Az a 2kg valószínűleg nem zsír volt.
Amúgy lehetséges ennyi zsírt veszteni ilyen rövid idő alatt csak ahoz óriási kalória deficit kell. Ami ha csak nem éheztetted magadat abban a 2 hétben, de nagyon durván ... nem lehetséges.
Valószínűleg vizet vesztettél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!