Ti miből merítenétek motivációt a testedzéshez?
Èn nekem meg van a cèl,hogy akarok kinèzni,mit akarok.
Plusz párban is fitneszes alakú nőt várok.
Ezekhez kemènyen kell edzeni.
Engem ezek hajtanak.
Meg kell talàld.
Különböző célok motiválnak engem:
- 1 sportot versenyszerűen űzök: ott az motivál, hogy minél jobb legyek, a sikerélmény,amit egy jól teljesített verseny után érzek.
- Amikor edzőterembe megyek az motivál, hogy milyen alakot szeretnék magamnak, hogy milyen szép kerek fenekem lesz majd (még ha ez viccesen is hangzik)
- A harmadik sportot pedig kedvtelésből űzöm, jó a társaság, jól szórakozom, de mivel csak hobbi, nem érzem azt, hogy kötelező megütnöm egy bizonyos szintet. Itt az motivál, hogy jól érzem magam.
Nyilván a 3 sportág közül amit űzök mindet szeretem és szívesen csinálom. Muszáj is szeretni, különben biztos nem versenyeznék, nem kelnék fel miatta korán, és nem mennék sem nyáron 40 fokban, sem -10ben oda.
Szerintem a legfontosabb, hogy találj egy olyan sportágat amit, szeretsz és akkor könnyű lesz a motivációt megtalálni. Nem kötelező az edzőteremben súlyokat emelgetni, hiszen van akinek ez túl unalmas.
Ha szeretsz csapatban dolgozni válassz csapat sportot: foci, kosár, kézi, röpi, stb.
Ha az állatokat szereted menj lovagolni, vagy agility-zni a kutyáddal.
Ha szereted a zenét, a mozgást, akkor menj táncolni, egy csomó fajta tánc közül lehet választani.
Ha imádsz vízben lenni menj úszni, vagy vízilabdázni.
Ha szereted a sebességet válassz autó vagy motorsportot.
Mindenki meg tudja találni a hozzá illő sportágat ami aztán motiválni is tudsz. Nem kell csak és kizárólag a kondiban gondolkodni, egy csomó más érdekes sport van még. Akár rúdtáncolni is mehetsz, a lényeg, hogyha megtalálod önmagad akkor motivált leszel.
Olyan sportot válassz, amit szeretsz. Amihez nem kell külön noszogatás, hogy elindulj, aminél alig várod, hogy mehess és csináld.
Nekem ilyen a biciklizés, most már a futás is, meg az úszás. Lehet triatlonoznom kellene? :)
Ha valami kondigépre kellene felcuppannom, én is biztos kevésbé lennék motivált.
Mi lesz jobb? Amikor először futottam, 200 m után kiköptem a tüdőm. Most már több kilométernél járok, és a lábam hamarabb fárad el, mint hogy kifulladnék. Mintha nőtt volna a tüdőm kapacitása. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy javítja a vérkeringést, javítja az anyagcserét, jót tesz a szívnek. Nem hiába mondják, hogy az egészséghez kell a mozgás is.
Miért kéne kigyúrni magad????
A motiváció legyen a gerincferdülés. Menj el egy gyógytornászhoz, erősítsd a hátad, a derekad, a hasad, hogy később ne legyenek fájdalmaid.
Nem baj, ha vékony vagy. Az egészséged és a fittséged miatt mozogj. Találd meg azt, amit szeretsz, ami jól esik. Nemcsak konditerem létezik.
Mi az, mi jobb lesz?
Az egészséged. Azaz nem robban le a tested, nem lesznek fájdalmaid, erős lesz a szíved, nem leszel annyit vagy soha beteg.
Tele leszel energiával: edzés után pörög az agy is a legjobban, plusz én úgy érzem, hogy el tudok horani puszta kézzel egy helyet egy nap alatt.
Megnő az önbizalmad, jobb lesz a tartásod.
Felgyorsul az emésztésed.
Csökken az alvásigényed.
Kevésbé leszel fázós és izzadós.
Karbantartja a vércukrod meg a vérnyomásod.
Szebb lesz a bőröd.
És isteni!
Találd meg a magad mozgásformáját. És szekrénnyé gyúrni magad nem olyan könnyű ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!