Miből és hogyan merítenétek erőt a helyemben?
néha hagyd apára a gyerekeket, hogy tudj egyet szusszanni
a kicsivel menjetek közösségbe, hogy egy kicsit kikapcsolódj és a kicsi is elfoglalja magát
a házimunka megvár, de próbáld rendszerezni, hogy egy nap egy dolgot csinálj
beiktatnék egy órát ami csak az enyám és szigórúan csak lógatom alábam. pl amikor ovis az oviban, apa dolgozik, kicsi alszik.
szemöldököt szedegetnék, meg teljesen mindegy, csak ÉN legyek. ne a házimunka, ne a gyerek, ne a nyavajáim.
Eloszor is oszd be jobban az idodet. Nem kell mindennap mindent megcsinalni. Legyen olyan nap, amikor teszem azt a konyhat teszed rendbe, masnap a nappalit a-tol z-ig. Par nap alatt megvagy, onnantol mar csak rendfenntartas, de az par pillanat.
A kicsinek talalj ki kulonleges napokat, amire erdemes varni. Pl sutisuto nap, amikor o szaggathatja ki a linzert, vagy festo nap, amikor festhet a konyhaban ezt azt, stb.
Vegyel relax habfurdot, esetleg masszazs olajat - en pl nagyon jol ki tudom kapcsolni magamat egy levendulas talpmasszazzsal, meg ugy is, ha sk csinalom :)
Reggelente kelj egy picit hamarabb, igyal egy kavet, vagy amit szoktal, olvasd el a hireket, vagy nezd kicsit a tvt, csinald meg a hajad, sminkelj, akkor is, ha otthonra amugy nem szoktal.
Engem idonkent meglegyint a depresszio szele -sajnos kemiai depresszio jon elo idonkent- ilyenkor ha erzem, hogy gond kozeleg, neki allok listat irni, hogy mi a jo az eletemben, mit szeretek magamban - meg persze benyomok melle nemi csokit, hogy a szerotonin szint ne zuhanjon tovabb.
Jo, ha van valami hobid, az is sokat tud segiteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!