Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Miket kellene ennem hízáshoz?

Miket kellene ennem hízáshoz?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Jelenleg olyan ~183/57 a testalkatom. 19/F

Szeretnék szeptemberig legalább +13 kg-ot hízni, tehát legalább olyan 70kg-ig felvinni a testsúlyomat, mert harcművészetet akarok tanulni. Gyors anyagcserém van egyébként, ha számít.

Tudnátok összeírni nekem egy táplálkozási tervet, és valamilyen saját testsúlyos edzést? Mostanában elkezdtem itthon fekvőzni, felülésezni, guggolni, de gondolom nem elég. Nem az a célom, hogy a következő Schwarzenegger legyek, hanem, hogy bírjam az órákat. :D

Igazából mind a 2 dologban, táplálkozás és edzés szinte teljesen laikus vagyok, szóval jó lenne virágnyelven leírni a dolgokat. De annyira, hogy azt sem tudtam, hogy a nyújtás és a bemelegítés két külön dolog, amíg utána nem néztem. :D (Egyébként a tejet azt például nagyon szeretem sok emberrel ellentétben. Annyit tudok róla, hogy jó fehérjeforrás. Ha számít. Szóval az simán mehet.)

Köszönöm előre a segítséget!

2018. márc. 22. 18:52
 1/9 anonim ***** válasza:
Huhh...nem mintha nem lenne még 500 ilyen kérdés de leírjuk neked személyesen, nehogy már keresned kelljen. A hízáshoz az kell hogy több kalóriát vigyél be mint amennyit felhasználsz. Na már most mi honnan tudjuk, hogy mennyi kalóriát használsz el? Gondolom még te se tudod. Bármit ehetsz csak mondjuk szar kajától hamarabb éhes leszel és lehet hogy úgy meg annyit fogsz enni hogy túlságosan hízol. A kalória a lényeg és hogy meg legyen a fehérje a többivel (zsír és CH) meg úgy szórakozol, ahogy neked megfelel. Ha nem hízol növeled ha nagyon hízol csökkented. Tök egyszerű. Következő Svárcenegger meg naturalként sose leszel, ettől nem kell félni
2018. márc. 22. 19:01
 2/9 A kérdező kommentje:

Jó rendben persze. Mostanában figyeltem rá, hogy a ~2000 meglegyen de hízni nem hízok, csak nem fogyok. Mozogni nem mozgok egyébként.

Inkább arra vagyok kíváncsi, hogy pontosan milyen fajta ételeket kellene ennem az egyszerűbb hízáshoz, mert ha hiszed, ha nem, nekem legalábbis személy szerint nem egyszerű ennyit enni, valahogy nincs hozzá étvágyam. Ezért gondoltam arra, hogy van-e valami amiből elég kevesebbet enni, de jobban hizlal, vagy hogy mondjam.

Meg egy "edzéstervre" is kíváncsi lennék A-tól Z-ig, amit leírtam a kiegészítésben.

2018. márc. 22. 19:07
 3/9 anonim ***** válasza:
Hát most erre mit mondjak. Elhiszem hogy sokaknak gondot okoz de akkor kanalazz széntablettával kevert disznózsírt :) én 5000 kalóriát is lazán beverek nyáron és úgy is fogytam nyáron mert olyan aktiv voltam. Ha hízni akarsz gondolom sovány vagy és izom sincs rajtad. Ha csak a felüléseket csinálod az semmit nem ér, úgy csak löttyedt zsíros leszel
2018. márc. 22. 20:09
 4/9 anonim ***** válasza:

2000 kcal nem valami sok, emeld.

Szerintem ez megenni sem sok étel, de persze ez ember- és étrendfüggő, tapasztald ki, te miből tudsz eleget enni. Én pl. bármiből, de különösen szénhidrátból (mivel általában nem laktat jól) vagy zsírból (mivel nagy kalóriasűrűségű és igazán jól az sem laktat). Lehetőleg ne vízzel teli szénhidrátforrásokat válassz, ha gondod van az evéssel, inkább szárazabbakat, jól jön hozzá egy kis extra zsír, ami észrevétlenül megdobja a kalóriát... De ez tényleg egyedi.

A tej nem kifejezetten jó fehérjeforrás, de legalább tele van cukorral, én meg nem innám, ahogy még sokan, de persze a te döntésed. Hmmm de ha italokat könnyebben megiszol, akkor fókuszálhatsz különféle turmixokra (szinte bármilyen makrókat adhat egy jó turmix, hisz sokféle anyagot használhatsz). Vagy ha van kedvenc nassolnivalód, ami azért nem rossz összetételű, viszont meg tudod enni akkor is, amikor normális ételt nem, azt is beiktathatod (én pl. szinte bármikor tudok földimogyorót enni, étvágytalanabb esetekben előkerül).

2018. márc. 22. 21:54
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszi, a turmix az jó ötlet.

Én úgy tudtam, hogy elég jó fehérjeforrás a tej, kiszámolva ha lehet hinni az adatoknak, egy bögrébe van, vagy 10g. Az úgy nem tűnik rossznak.

Egyébként ha valamit, akkor a mindennapibb zöldségeket (paradicsom, paprika, uborka)és a gyümölcsöket tudom enni. Gondolom hizlalnak a gyümölcscukor miatt.

A húsokkal hadilábon állok, főleg a sertés meg a marhahúsokkal. Halat / csirkét szeretem. :D

2018. márc. 22. 22:50
 6/9 anonim ***** válasza:

A tejet felejtsd el. Nem megfelelő fehérjeforrás.

Ahogy javasolták inkább turmix: tejsavó fehérje,komoly gyártótól. Na meg, húsok, halak, tojás.

A tej nem megfelelő a céljaidhoz.

2018. márc. 22. 23:03
 7/9 anonim ***** válasza:

6-os vagyok. Még annyit, hogy olvass testépítős oldalakat pl: body.builder.hu.

Klassz cikkek vannak nehezen fejlődőknek, étrendről, edzésről.

2018. márc. 22. 23:06
 8/9 anonim ***** válasza:

Csak a kalóriatöbblet hizlal. Még folyton feldobott inzulinszinttel sem hízol, ha nem eszel eleget... A gyümölcscukor mondjuk pont nem dobja meg az inzulint, de a gyümölcsökben azért glükóz is van rendesen.

Az nem gond, ha nem eszel mindenféle húst. Én alapvetően semmilyet nem eszem, ettől még nem olyan nehéz bevinni, amit kell. A fehérjeigényed amúgysem lehet olyan kiemelkedő jelenleg, azt remélhetőleg be tudod vinni, inkább a kalóriáról gondolom, hogy valamiért problémát okoz. De megfelelő ételekkel remélhetőleg nem fog.

2018. márc. 22. 23:30
 9/9 A kérdező kommentje:

Igen köszönöm. :D

Egyébként van egy barátom aki kivan gyúrva rendesen. Nem azokra a koxos túrbógyúrókra kell gondolni, akiknek az alkarjuk nagyobb, mint egy átlagember combja, hanem egy normálisra. Például ő is elég sok tejet iszik, azért gondoltam arra, hogy biztos jó dolog. (meg sajtot is, gondolom egykutya.) Bár ő küzdő sportol is, szóval gondolom ledolgozza. :D

2018. márc. 23. 01:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!