Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ennek pszichés oka lehet?

Ennek pszichés oka lehet?

Figyelt kérdés

1,5 éves futómúlttal rendelkezem, voltak sérüléseim is, de szerencsére felépültem belőle és a teljesítményem is javult. Fartlekezni és intervallozni is szoktam, érzékelhető a különbség azóta (270-es pályán) A lényeg, hogy mindig rekortán pályán szoktam futni, otthon 270-es pálya van, itt pedig 400-as. Az otthonin a 2 ezer méter 8:50, a 7,2 km 32 perc alatt sikerül. Az itteni 400-ason pedig 11 perc a 2 ezer méter, és 35-36 perc 6(!!)km. Ennek pszichés oka lehet? Hogy eleve hosszabb itt a pálya, és ez így van berögzülve az agyban, hogy nem látom a táv végét? Mert a km elvégre ugyanaz, csak az idő különség zavar nagyon. Ugyanakkor a múltkor kipróbáltam, hogy ha ezen a 400-ason kicsit jobban megerőltetem magam, így is 10:37 lett a 2 ezer méter, kicsit így is lihegtem. Az otthonin fel sem tűnik a tempó, el sem fáradok a 8:50-es 2 ezernél. Ennek mi lehet az oka? 19 éves lány vagyok.

Hétközben van ugye a rosszabb idő, de hétvégén otthon legyen csúszós akár a rekortán pálya vagy tiszta, ugyanúgy sokkal jobb időt futok.

2018. febr. 23. 20:44
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:
RTK-ra (NKE Rendészettudományi Kar) járok, szóval...meg elég sokat edzettem rá, hogy bekerüljek, részint ezért is kezdtem el futni..simán benne van, hogy a 2 ezer méter 8:50, több lány is van, aki ennyire futotta felméréskor, valaki kevesebbre is. A TEK-nél biztos, hogy kevesebbre kell futni,100% , hogy nem 10 percre. Nekünk lányoknak itt 9 percre kapsz maximum pontot..egyéb iránt felvételikor is 9:25 lett a 2 ezrem, csak az beton pálya volt, fizikai felmérőkör félévkor szintén ugyanannyi ezen a 400-ason. Most januárban futogattam otthon a 270-esen, azért gondoltam rá, hogy hozzászoktam megint.
2018. febr. 24. 19:17
 12/32 A kérdező kommentje:
A pálya pedig tuti 270, a tesi tanárok is lemérték, illetve akik csinálták azt, ők is azt mondták, a papírján is annyi van...
2018. febr. 24. 19:18
 13/32 A kérdező kommentje:
De egyébként itt a lányok jobban bírnak futni, mint a fiúk..:D Sok gyúrós, mind kiáll 1-2 körre, hogy kevesebbet fussanak...tisztelet 1-2 kivételnek.
2018. febr. 24. 19:23
 14/32 anonim ***** válasza:
Én azért lemérném egy GPS-es futóórával is azt a pályát. 2 km-en még talán hihető, de 7,2 km-en ugyanezt a tempót tartani nem ugyanaz. Ezek szerint a 7 km-es időd 31 perc körül van. Ezzel pl a Midicittán 2743 nőből 6. helyen végeztél volna. Ennél jobb időt csak egyesületbe leigazolt élsportolók futottak. Ezt reálisnak érzed? Én nem tudom, csak kérdezem. Végül is nem kizárt, hogy ennyire jól futsz, de akkor sürgősen keress fel valami sportegyesületet mert komoly versenyzői jövő áll előtted. Én 32 éves ultramaratonista pasi vagyok de nagyon össze kellene szednem magam, hogy le tudjak futni 7,2 km-t 32 perc alatt :)
2018. febr. 24. 20:11
 15/32 A kérdező kommentje:

Runtastic-cal meg Endomondoval is mértem.:) Nem szeretnék okoskodni, de tényleg benne van a pakliban, hogy reális...épp ezért zavar ennyire, hogy a 400m-es pályán meg ennyire nem megy..sokat fartlek-eztem meg próbáltam otthon fejleszteni a gyorsaságot, épp a felmérések miatt..csak az a ciki, hogy itt lesz újra lemérve, nem otthon, így mindhiába..

Több ember is van itt, akivel majd Vivicittá-n indulnánk áprilisban, nekik is így vannak valahogy az időeredmények..hogy 8km simán belefér 35-40 percbe. De igazából még semmilyen versenyen nem voltam, majd ha egyszer eljutok odáig, kipróbálom magam.:)

2018. febr. 24. 20:30
 16/32 anonim ***** válasza:

Attól hogy ultramaratont futsz, még nem leszel gyors rövidebb távon, kicsit sem ugyanaz, de ezt már biztosan tudod 😃

És egyébként simán lehetséges hogy olyan jó szinten áll, nem minden igazán tehetséges sportoló tagja nagy sportegyesületnek

2018. febr. 24. 20:50
 17/32 anonim ***** válasza:
Persze, tudom, én nem is nevezem gyorsnak magam pasik között, de azért még így is a mezőny első 20%-ában szoktam lenni rövidebb távokon is. Viszont nőknél 4:20-4:30-as ezrekkel 7-8 km-eket lefutni bőven kiemelkedő még a rendszeresen futók között is, kb a legjobb pár százalék tud ilyet.
2018. febr. 24. 21:26
 18/32 A kérdező kommentje:
Leendő rendvédelmi dolgozótól nem lehetetlen, nem feltétlen kell sportversenyzőnek lenni. Amikor elkezdtem futni, először fél km-től meghaltam, olyan 2 hónap napiszintű futás után jutottam el oda, hogy 5,5km sikerült egyben, rá 2 hónapra 11, arra még 1 hónap 16..térdem tönkre is vágta, akkor kellett kihagynom 2-3 hónapot, kezdhettem elölről mindent..akarat kérdése csak. Kicsit nagy mértékben növeltem a távot, de mindig jól esett egy nagyobb táv.
2018. febr. 24. 21:46
 19/32 A kérdező kommentje:
Az 5,5 km akkor volt 35 perc, most a 270-es pályán az 24 perc...lehet fejlődni.
2018. febr. 24. 21:47
 20/32 anonim ***** válasza:
Valami akkor sem kerek itt, ilyen hatalmas tempókülönbségek nem fakadhatnak a körülményekből. Én bármilyen pályán futok, betonon, füvön, rekortánon, atlétikapályán, Margitszigeten, otthon a gáton, kb ugyanolyan tempóra vagyok képes. Max a pulzusomban van némi eltérés. Nem tudom elképzelni, hogy aki 4:20-as km-ekkel lefut 7,2 km-t az utána atlétika pályán 5:30-as tempóban fut csak le 2 km-t. A kettő között óriási különbség van fizikálisan. Egy 4:20-as futónak az 5:30 az gyakorlatilag sétatempó. Hogy lehet ez akkor?
2018. febr. 24. 22:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!