Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ennek pszichés oka lehet?

Ennek pszichés oka lehet?

Figyelt kérdés

1,5 éves futómúlttal rendelkezem, voltak sérüléseim is, de szerencsére felépültem belőle és a teljesítményem is javult. Fartlekezni és intervallozni is szoktam, érzékelhető a különbség azóta (270-es pályán) A lényeg, hogy mindig rekortán pályán szoktam futni, otthon 270-es pálya van, itt pedig 400-as. Az otthonin a 2 ezer méter 8:50, a 7,2 km 32 perc alatt sikerül. Az itteni 400-ason pedig 11 perc a 2 ezer méter, és 35-36 perc 6(!!)km. Ennek pszichés oka lehet? Hogy eleve hosszabb itt a pálya, és ez így van berögzülve az agyban, hogy nem látom a táv végét? Mert a km elvégre ugyanaz, csak az idő különség zavar nagyon. Ugyanakkor a múltkor kipróbáltam, hogy ha ezen a 400-ason kicsit jobban megerőltetem magam, így is 10:37 lett a 2 ezer méter, kicsit így is lihegtem. Az otthonin fel sem tűnik a tempó, el sem fáradok a 8:50-es 2 ezernél. Ennek mi lehet az oka? 19 éves lány vagyok.

Hétközben van ugye a rosszabb idő, de hétvégén otthon legyen csúszós akár a rekortán pálya vagy tiszta, ugyanúgy sokkal jobb időt futok.

2018. febr. 23. 20:44
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:

Furcsa, ennek pont fordítva kéne lennie, rövid pályán nem tudsz annyira felgyorsulni a pálya rövidsége, így a gyakori kanyarok miatt

4 évig versenyeztem, de velem hasonló sose volt

Ezt nem lehet arra se fogni hogy rossz formában voltál, mert ekkora idő külömbség akkor se lehet

2018. febr. 23. 21:06
 2/32 A kérdező kommentje:

Nekem az a fura ebben, hogy hétköznap/hétvége váltakozásával is állandó ez az időkülönbség. Mármint hogy itt egyetemen hétköznap futok, vagy akár hétvégén, a 400-ason és elég rossz az idő, amint írtam..de ha otthon a 270.esen, akkor meg hatalmas különbség van, és a saját tempómon fel sem tűnik, hogy gyorsabb lennék, de a stopper nem hazudik...

Másra nem tudom fogni, csak arra, hogy tényleg be lehet rögzülve az agyban, hogy ez hosszabb pálya és azt hiszi, hogy hosszabb, vagy passz..azért érdekelne, hogy volt-e hasonló tapasztalata valakinek.

2018. febr. 23. 21:52
 3/32 A kérdező kommentje:
Rossz formára meg tényleg nem lehet fogni..mert pl ha itt elmegyek hétközben, otthon meg hétvégén..akkor is így van..+2 perc a tempón...
2018. febr. 23. 22:00
 4/32 anonim ***** válasza:
Mennyire tuti, hogy jól van mérve a pàlya? Ez így tényleg furcsa, ekkora különbség pszihésen nem nagyom lehet.
2018. febr. 24. 09:47
 5/32 A kérdező kommentje:
Teljesen biztos, hogy itt 400, otthon meg 270.
2018. febr. 24. 12:49
 6/32 A kérdező kommentje:
Vagy még esetleg a levegőre gondoltam, hogy a 270 csak Nyíregyháza, ez meg a 8.kerület, Pest közepe.
2018. febr. 24. 12:53
 7/32 anonim ***** válasza:
...vagy a talajnak az àllaga?
2018. febr. 24. 16:51
 8/32 A kérdező kommentje:
Ugyanúgy rekortán pálya mindkettő.
2018. febr. 24. 17:50
 9/32 anonim ***** válasza:
Mivel mérted le, hogy 270 méter a pálya? Szinte biztos, hogy nem annyi, mert ennyivel nem változhat a tempód két különböző pályán azonos terhelés mellett. A 8:50-es 2000 méter amúgy is túl jónak tűnik, ezek 4:25-ös kilométerek, ami már haladó szintű férfi futók sebessége. Viszonyításképp a TEK fizikai szintfelmérő tesztjén is 10 perc fölött van az elvárás 2000 méter teljesítésére, átlag feletti fizikumú férfiak esetén.
2018. febr. 24. 18:32
 10/32 anonim ***** válasza:
Most megnézve, a 7,2 km-re vetített 32 perces idő még inkább azt sugallja, hogy rövidebb a pálya, mint gondolod. Ez a tempó ilyen távon már az elit futónők sebességszintje, ha ilyen gyors vagy, kb bármilyen futóversenyen dobogóra állhatnál könnyedén.
2018. febr. 24. 18:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!