Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A fekvőtámasz milyen izmokat...

A fekvőtámasz milyen izmokat fejleszt?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Az lenne a kérdésem, hogy ha fekvőtámaszozok, az milyen izomcsoportjaimra megy rá? Elég gyenge testalkatú vagyok, nem is nagyon sportoltam eddig semmit, ezért gondoltam hogy kipróbálom a fekvőtámaszozást, ez alapján: [link]

Viszont beszélgettem egy 17 éves ismerősömmel, aki kondizik, és azt mondta, hogy látványosan semmit se ér a fekvőtámaszozás. De én 14 évesen nem szeretnék és nem is hiszem hogy tudnék edzésterv alapján étkezni/edzeni stb., ezért valami egyszerű, itthon is könnyen végezhető dolgot csinálnék.

Összefoglalva: ha a fent linkelt program alapján eljutok addig, hogy kinyomjak 100 fekvőtámaszt, akkor fog fejlődni valamit az izomzatom, és lesz értelme egyáltalán belekezdeni ebbe az egészbe, vagy hagyjam a fenébe?

Ha az utóbbit javasolnátok, akkor legyetek szívesek néhány sportot is leírni, hogy miket ajánlotok egy magamfajta 14 éves, gyenge testalkatú egyénnek.

Illetve még 1 kérdés: 14 évesen valóban el lehet kezdeni gyúrni? Nincs egyéb mellékhatása, ami a későbbi években kijöhet az emberen? Plusz hallottam még azt is, hogy ha valaki nagyon korán kezdi el a kondizást, az megállhat a növésben. Ez igaz?

Válaszaitokat köszönöm előre is! (14/F)

(Megjegyzem: mielőtt a sok vadparaszt jönne azzal hogy milyen tudatlan tuskó vagyok, hogy ilyeneket kérdezek és semmit sem tudok a fekvőtámaszról, holott az 1 alap dolog, megkérem őket, hogy ne válaszoljanak és máshol éljék ki azt a vágyukat, hogy hülyeségeket kommentelve eufórikus állapotba juttatják magukat. Én ezt a kérdést teljesen komolynak szántam, valóban szeretném tudni ezen dolgokat. Köszönöm)

2010. jún. 6. 21:14
1 2 3
 21/21 anonim válasza:
0%

Én is 14 vagyok , és valahogy nagyon jó testalkatom van...

12éves voltam amikor műtöttek és a kórházban kérdezték , hogy hány éves vagyok. Mondtam , hogy 12 és nem akarták elhinni. Azt mondták , hogy én már 14-15 vagyok...

Pedig én soha nem jártam el kondizni , fekvőt se nyomtam...

A másik ilyen az most volt , mentem öltönyt venni mert jött konfirmálás , ballagó. És az öltönyös kérdezte , hogy mit sportolok , mondtam , hogy focizni járok. És azt mondja , hogy de biztos edzel , mondtam hogy nem...És ő se akarta elhinni...

Persze most én is nyomok fekvőket , reggel 30 , délután 30 és estére is 30.

2013. aug. 2. 10:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!