Ha sportolok akkor kell még számolnom a kalóriákat?
Lány vagyok, nem pasi
Szerintetek sport mellett még szükséges kalóriákat számolni és mindig egészségesen enni ? Mert a barátnőim, akik rendszeresen sportolnak, nem is tudnak kalóriákat számolni és reggel esznek péksüteményt is, hétvégénként pedig még a mekibe is elmennek !
Mi a véleményetek ?
Nézd, ez elsősorban genetikai kérdés. Van aki sport mellett is képes zsírt raktározni, van aki nem.
Tapasztald ki saját magadon. Azért ha nem is mindig kell számolni, nagyjából tudjad, hogy mennyit eszel és az legyen rendszeres.
Egészséges kajákat egyél mondjuk 70%-ban, a maradék 30% lehet más is. Mondjuk ha sportolás mellett megeszel reggel 1-2 péksüteményt meg délután edzés után egy szelet csokit akkor bajod nem lesz tőle.
8000 kalória ??? Az jó sok
Na pont ilyenekről beszélek, nekem is ilyen osztálytársaim vannak
A helyzet az, hogy én nem sportolok versenyszerűen, mert 15 évesen már nem kezdhetek neki kosarazni vagy kézilabdázni vagy ilyesmi, mert levagyok késve ( szerintem )
A rendszeres sportolás is megteszi szerintetek ? Pl. kerékpár, otthoni aerobik meg ilyesmik ? Vagy mit tegyek ?
Mondjuk egy intenzív, 2 órás kézilabda edzés az eléget 3000 kalóriát és bőven van utóégető hatása is, mivel a glikogénraktárakat nem olyan egyszerű feltölteni.
Egy átlagos súlyú 18 éves lány, aki mondjuk 55 kg, az alapanyagcseréjéhez felhasznál 1400 kalóriát, az edzéssel 3000-et és az egyéb teendők még mondjuk legyen 800.
Ez így 5200 kalória/nap, amit nyugodtan elfogyaszthat és ez baromi sok kaja. Látod, ezért éri meg rendszeresen sportolni.
8000 kalóriát túlzásnak érzem, Michael Phelps fogyaszt napi 10.000-et, pedig ő 6 órát edz minden nap és majdnem 100 kiló. :)
Be vagytok indulva !!!! Milyen edzőtábor, milyen kajakozás ?
Kezdő vagyok csapattsportból, megkértelek szépen, hogy mondjatok olyan sportokat amiket lehet egyedül is végezni és ennyi kalóriát égetnek
köszönöm !
Hát, a kerékpározás az nem túl sok vizet zavar... Nyilván lehet intenzíven is csinálni, de amúgy kevés kalóriát éget, inkább csak az anyagcsere pörgetésére jó. Az olyan edzést ami nem éget el sok kalóriát és nem túl sok izommunkát igényel, inkább a fogyózóknak szoktuk tanácsolni.
Ha a sok kalóriaégetés a cél, akkor saját testsúlyoddal (tehát ne ülj fel semmire) dolgozz (pl. lendületes futás) és legyél nagyon intenzív.
Éppen ezért nehéz ezt egyedül megoldani, mert egy edzésen ahol vagytok 20-an, a többiek és az edző rákényszerítenek a nagy teljesítményre, de egyedül akarva-akaratlanul vissza fogod magad és lazább leszel, esetleg hamarabb abba is hagyod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!