Kezdő futó edzésterv - kinek mi jött be?
Ajánljatok valami jó és egyszerű kocogó edzéstervet!
A neten sokfélét találtam, de a legtöbb az túl bonyolult: fuss egy percet, aztán sétálj egy percet, aztán megint fuss...
Én valami egyszerűbbet keresek, amihez nem kell percenként megnéznem az órámat és nem is kell a fülembe fülhallgatót raknom.
105 kiló vagyok. Egyelőre ott tartok, hogy lassú (8 min/km körüli) tempóban 3-4 km-t még gond nélkül lefutok megállás nélkül úgy, hogy utána jól is érzem magam.
5-6 km-t is le tudok így kocogni, de akkor már utána nem érzem magam annyira jól.
Ki mit javasol, inkább a távot növeljem vagy a tempót?
Bemelegítésnek és levezetésnek megteszi egy még ennél is lazább kocogás? Vagy kéne más is?
Tényleg, az lehet, hogy be kell vizezni! Most értettem meg az erre vonatkozó ábrát a használati utasításban (mert persze szavakkal nem írják le és nincs is magyar nyelvű leírás).
A magas pulzusértékek dacára nem éreztem igazán megeröltetőnek.
Sőt, inkább a picivel lassabb tempó fárasztóbbnak tűnt, talán nem is fizikailag, hanem a monotonitása miatt.
Eddig, amikor 5 km-t futottam, akkor az utolsó 1 km már kellemetlen takaréküzemmódban telt, eltűnt belőle az élvezet.
Most, hogy beiktattam pár perces gyorsításokat, most sokkal élvezetesebb volt az egész, és a végén sem éreztem azt, hogy nagyon elfáradtam volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!