Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » 95 kilósan a lassú kocogás...

95 kilósan a lassú kocogás mennyire megterhelő?

Figyelt kérdés
100 kiló voltam, diétával 1 hónap alatt sikerült leadnom 5 kilót. Belevágtam a futásba, de nem tudom mennyire megterhelő a csontjaimnak. Betonra való futócipőt használok
2017. nov. 7. 19:51
 1/2 anonim ***** válasza:

Egyszerű tényt kell alapul venni, ha bokád nem fáj tőle akkor csinálhatod attól is függ hány cm vagy, ha 180 körül akkor csinálhatod. Persze futás nem is bedurran de érzed a bokádat, akkor van baj ha olyan érzés mintha kijárna a lábad a cipőből és fáj rálépni, na akkor nem szabad tovább futkosni mert még nincs kész a szervezeted a futásra. De ha ez nem jelentkezik nyugodtan. Egyetlen esetben szokott előjön amikor tényleg gyilkolja a lábat a futás nagy testsúllyal::

a sprint / rövid távú futás

Ugye itt pörögni kell, magasabbra kell húzni a térdet, hogy nagyobb sebbességgel haladj, itt már tényleg +20kg már sok a sprinthez legalábbis sok tapasztalat szerint.

Gondolom páran fogják írni tempós sétát, hát nem tudom túlsúlyosoknak, akiknek nincs sportolói előéletük azoknak tényleg jó lehet, de az eredményes zsírégetéshez mi kell? Levegő az oké, hogy aerobnál nincs akkora izommunka, de az már nem teljesen igaz, hogy csak itt tud zsírt feldolgozni, kardiónál pedig nem. Kardiónál nagyobb a munka több kalória ég el, és jobban igénybe veszi a szervezetet, de a kalóriamérleg számít úgy is a nap végén az a 40perces séta 200kcal-val nem oszt nem szoroz.

Na de összefoglalva, ha nem fáj a lábad rávezetheted magad közepes iramú futásra. Használhatsz izületvédőket is kiegészítésnek, meg elkezdhetnél súlyzóst edzést is, a jobb eredmény érdekében.

2017. nov. 7. 20:25
 2/2 anonim ***** válasza:

Ha fokozatosan kezdesz hozzá, akkor úgyis érezni fogod, hogy a tested mit bír.

Nekem (ugyancsak 100 km körül) az jött be, hogy nagyon-nagyon lassú tempóban futottam, de legalább 30-40 percet megállás nélkül.

Ami nagyon fontos még, a mi súlyunkkal különösen, hogy ne sarokra érkezz, hanem lábujjra. Elsőre furcsa, mert nem ezt szoktuk meg, de hamar beáll. Ha sarokra érkezel, az az egész csontozatodnak ad egy aprócska ütést, ami ugyan kis ütés, de sok van belőle, és az nem jó. Ha lábujjra érkezel, akkor a lábfejed mint egy rugó, felfogja ezeket az ütéseket.

2017. nov. 10. 06:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!