Hónapok óta futok, de nem fejlődőm semmit. Mit csináljak máshogy?
400m-es pályán 3 kört tudtam futni, most meg néha összejön az 5 kör, de ez még mindig csak 2km.
Miért nem megy több?
Futás közben szinte mindig görcsöl valahol a vádlim. Lehet emiatt nem fejlődőm?
Bemelegítek mindig. A bemelegítéseimben mindig nagy hangsúly van a statikus nyújtáson. Ez lenne a gond?
Régen direktet ezt ajánlotta nekem néhény sokat futó ismerősöm, de most már ki fiókok próbálni másfajta bemelegítést.
Szerintetek mi a gond?
2 nap szünet után, harmadnaponta futok.

Idén május óta futok. Ebben volt néhány hét kényszerpihenő térdájdalom miatt. Az elején heti kétszer futottam és az utóbbi hetekben futok gyakrabban.
Korábbi években is probálkoztam futással. Ami a legelső nyáron ment legjobban. Megtanultam hogy vegyek levegőt, aztán hamarosan elkezdtem hirtelen ütemben fejlődni. Egyszer lefutottan az 5 kmt, de akkor nagyon megerőltettem a lábam és csonthártya gyulladás miatt abbahagytam.
A következő években rövid időre újra előkerült a futás, de mindig fájt a lábam tőle. Így utólag rájöttem, hogy a régi cipő miatt.
Most május óta asics gél cipőben futok, szóval annak jónak kéne lennie.
Lassú tempóban kocogok. Valamelyik nap pont figyeltem, hogy kb egy tempót tartok a többi kocogóval. Nem előzgetnek meg.
Azt hiszem az utóbbi hetekben már gyorsabban megy a kocogás, mint elötte.
Volt hogy a lefutott távhoz mindig hozzáadtam 10 százalékot és ez volt a következő futásnál a cél.
Nagyjából ment is. De általában annak is örülök ha úgy silerül futni hogy nem feszes, görcsös a vádlim és nem fáj sehol.

Melegíts be rendesen. Boka, térd, csípő, derék, vállak, karok átmozgatása, gyors nyújtás. Utána sétálj vagy kocogj egy kört és utana megint mozgatsd át a tested és nyújts egy picit. És csak ezután kezdj el futni. A végén pedig szánj időt (kb15percet) a lenyújtásra, keress nyújtógyakorlatokat amikkel az égsz testedet lenyújtod. Valamint nekem sokat segített magnézium és calcium szedése a görcsök ellen.
De kéne egy rendes edzésterv is, én 100+kilóval futottam 5 kilómétereket az alapozás első hetenek végén (mondjuk jól szét is ment a lábam, elég nagy hülyeség volt de hát a versenysport ilyen :D), szóval már neked is simán mennie kéne. De ne add fel, menni fog az csak rá kell jönnöd hogyan
Edzéstervek alatt olyanokat értetek hogy 2 perc futás,1 perc séta, 10-szer ismételve stb és akkor egy hónap alatt elérni az 5km-t.
Ezeket jók?
Én csak akkor csináltam ezt a sok sétát, mikor majd meghaltam futás közben, mert nem kaptam levegőt.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!