Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hónapok óta futok, de nem...

Hónapok óta futok, de nem fejlődőm semmit. Mit csináljak máshogy?

Figyelt kérdés

400m-es pályán 3 kört tudtam futni, most meg néha összejön az 5 kör, de ez még mindig csak 2km.

Miért nem megy több?

Futás közben szinte mindig görcsöl valahol a vádlim. Lehet emiatt nem fejlődőm?

Bemelegítek mindig. A bemelegítéseimben mindig nagy hangsúly van a statikus nyújtáson. Ez lenne a gond?

Régen direktet ezt ajánlotta nekem néhény sokat futó ismerősöm, de most már ki fiókok próbálni másfajta bemelegítést.

Szerintetek mi a gond?

2 nap szünet után, harmadnaponta futok.

2017. okt. 19. 08:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nem vagy véletlenül kövér?
2017. okt. 19. 09:15
 2/12 A kérdező kommentje:
Nem. 50kg-os nő vagyok.
2017. okt. 19. 09:20
 3/12 anonim válasza:
mióta futsz?
2017. okt. 19. 09:44
 4/12 anonim ***** válasza:
Nem az számít, mennyit tudsz futni, mert futhatsz egy órán át is, ha lassú a tempó. Az a lényeg, hogy azt a 3 vagy 5 kört mennyi idő alatt futod le. Kérdés, milyen távra edzel. Kérdés, van-e egyáltalán edzésterved, vagy csak futsz a vakvilágba.
2017. okt. 19. 09:46
 5/12 A kérdező kommentje:

Idén május óta futok. Ebben volt néhány hét kényszerpihenő térdájdalom miatt. Az elején heti kétszer futottam és az utóbbi hetekben futok gyakrabban.

Korábbi években is probálkoztam futással. Ami a legelső nyáron ment legjobban. Megtanultam hogy vegyek levegőt, aztán hamarosan elkezdtem hirtelen ütemben fejlődni. Egyszer lefutottan az 5 kmt, de akkor nagyon megerőltettem a lábam és csonthártya gyulladás miatt abbahagytam.

A következő években rövid időre újra előkerült a futás, de mindig fájt a lábam tőle. Így utólag rájöttem, hogy a régi cipő miatt.

Most május óta asics gél cipőben futok, szóval annak jónak kéne lennie.

Lassú tempóban kocogok. Valamelyik nap pont figyeltem, hogy kb egy tempót tartok a többi kocogóval. Nem előzgetnek meg.

Azt hiszem az utóbbi hetekben már gyorsabban megy a kocogás, mint elötte.

2017. okt. 19. 11:19
 6/12 A kérdező kommentje:

Volt hogy a lefutott távhoz mindig hozzáadtam 10 százalékot és ez volt a következő futásnál a cél.

Nagyjából ment is. De általában annak is örülök ha úgy silerül futni hogy nem feszes, görcsös a vádlim és nem fáj sehol.

2017. okt. 19. 11:22
 7/12 A kérdező kommentje:
Mostanában pedig hiába tűzök ki 10%-nál hosszabb távot, egyszerűen visszajutok oda, hogy 3 körnél nem megy több.
2017. okt. 19. 11:24
 8/12 anonim ***** válasza:

Melegíts be rendesen. Boka, térd, csípő, derék, vállak, karok átmozgatása, gyors nyújtás. Utána sétálj vagy kocogj egy kört és utana megint mozgatsd át a tested és nyújts egy picit. És csak ezután kezdj el futni. A végén pedig szánj időt (kb15percet) a lenyújtásra, keress nyújtógyakorlatokat amikkel az égsz testedet lenyújtod. Valamint nekem sokat segített magnézium és calcium szedése a görcsök ellen.

De kéne egy rendes edzésterv is, én 100+kilóval futottam 5 kilómétereket az alapozás első hetenek végén (mondjuk jól szét is ment a lábam, elég nagy hülyeség volt de hát a versenysport ilyen :D), szóval már neked is simán mennie kéne. De ne add fel, menni fog az csak rá kell jönnöd hogyan

2017. okt. 19. 13:13
 9/12 A kérdező kommentje:

Edzéstervek alatt olyanokat értetek hogy 2 perc futás,1 perc séta, 10-szer ismételve stb és akkor egy hónap alatt elérni az 5km-t.

Ezeket jók?

Én csak akkor csináltam ezt a sok sétát, mikor majd meghaltam futás közben, mert nem kaptam levegőt.

2017. okt. 19. 13:50
 10/12 anonim ***** válasza:
Van pl a nike run alkalmatás, ott is kész tervek vannak fent
2017. okt. 19. 14:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!