Mit gondoltok erről az otthoni edzéstervről?
Otton végezném kézi súlyzókkal, a gyakorlatokat már megnéztem egy erre szakosodott oldalon, de picit átvariálnám az ott megadott ezdéstervet a következőre:
A.nap = Váll,Bicepsz,Tricepsz //heti 2x
B.nap = Hasizom //heti 3x
C.nap = Hát,Mell //heti 2x
Ugye min.48 órát pihentetnem kell az adott izomcsoportot, ezért úgy gondoltam, h hétfő A.nap, utána kedden egy B.nap, aztán szerdán egy C.nap, és így tovább. Magyarán a két nagyobb edzés közé mindig berakok egy hasizom napot, tehát azokból heti 2x lenne, míg a hasizom erősítésből 3.
Az egyébként gond szerintetek, h olyan éjfél körül szoktam elkezdeni az edzéseket? Sajnos korábban nem érek rá.
Ez így elég rossz.
Kezdjük ott hogy ez heti 7 eddzés. Mikor fogsz pihenni?
Másrészről pedig nem 48 óra kell egy izomcsoprtnak ha rendesen meg van dolgozva, hanem egy héten elég egyszer dolgozni rá.
Ha napot is fölösleges külön tartani amire szinte minden nap mehet 10-15 perc eddzés, csináld kondizás után, én
mindig azzal fejezem be.
Én így csinálom:
1 nap: Mell
2 nap: tricepsz bicepsz
3.nap szünet
4,nap Váll
5. nap: Hát, láb
6, 7- szünet
vállat jobb a vége felé csinálni, mert sok gyakorlatban támsztó szerepet tölt be, és nem jó az elején lemeríteni
Jobban jársz ha már most mész a kondiba, ettől nem fogsz sokat fejlődni.
Mindenesetre azt tanácsolnám hogy 2-3 hétig csinálj gettógyúrást, aztán amikor nincs halálos izomlázad másnap (2-3 hét alatt viszonylag hozzászoksz a terheléshez) mehetsz terembe
amúgy rosszult írtad le az edzéstervedet, van bent egy nagy ellentmondás
ha úgy edzel, hogy A,B,C,A,B,C akkor két nagy izomcsoport között az állításoddal ellentétben nincs hasnap, a harmadik C és a negyedik A között
szerintem menjél le konditerembe, a 7 kilós súlyok lányoknak valók.
Az A nap és a C nap rendben van. Csináld úgy, hogy heti három edzés (hétfő, szerda, péntek) A - C -A nap, majd a jövő héten C - A - C. Így egy izom edzése közt minimum 4 nap marad ki.
A hasazás ne legyen külön nap, az mehet minden edzésnap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!