Genetikától függene az állóképesség is, vagy rosszul gondolom?
Én egy 72 kg-os 169-170 cm magas aktív sportoló srác vagyok. 3 éve csinálom az MMA-át versenyszerűen igazából 4 éve lenne,de sérülés miatt egy év ki lett hagyva. Szóval én. hetente 4x5 edzem. Ebből 3 a rendes MMA illetve brazil jitsu edzés, másik kettő meg kondi,vagy állóképesség edzés. De a kérdésem az lenne,hogy Tegnap mentem egy 3x3 perces MMA mérkőzést,ahol első menetben szépen dolgoztam,de viszont második,harmadikban már nem és az ellenfelem jobban is bírta tüdővel. Ami aggaszt,mert azért én se hanyagolom el az állóképesség edzést. És azért nem értettem,hogy miért nem bírtam jobban. Valahol azt olvastam,hogy a tüdőkapacitás a testmagasságával lehet arányos,amit elsőnek hülyeségnek tartottam,de utána belegondoltam,hogy aki esetleg magasabb,annak nagyobb a tüdőkapacitása is,és én azért nem bírom jobban,mert alacsony vagyok?
Nos az edzőm azt tanácsolta,hogy mindennap fussak legalább egy órát edzőmaszkban. Most már mindig mindennap edzeni fogom tüdőm/állóképességem. És aztán nagyon kíváncsi leszek,hogy mennyit fejlődik.
Hosszú versenyzői edzés múlttal rendelkező hozzá értő emberek válaszait kérném szépen,hogy mit tanácsoltok?:.. előre is köszönöm!
Na azt az edzőt ott hagynám abban a pillanatban, hogy azt a gagyi maszkot ajánlgatja...
Nem csak a futás fejleszti az állóképességet... pontisan az ilyen eseteknél mutatkszik(ha van ilyen szó) meg annak a jelentősége, amit itt mindig mindenki leszól, mert bizonyos ismétlés felett "CSAK" állóképesség...
Bizony, ha valaki 20nál több fekvőtámaszt meg tud csinálni, az erő fejlesztés szempontjából nem lényeges... de kevesen tudják, mennyire dolgozik a szív és a tüdő 80ismétlé felett...
Vagy guggolásból felugrás... 20-30ismétlést megcsinálni bárki megtud... na de próbálj csak meg 100at... ha elsőre bírod tüdővel és szívvel, akkor mutáns vagy...
Vagy fogd meg trapéz rúdon a testsúlyodat aztán sétállj vele 50-100métert...
Meg tartsd ki a plank-et 5percig...
Ezek adnak brutális állóképességet... de az, hogy megfolytod magadat, vagy elájulsz az oxigénhiánytól egy gagyi maszkban... na az nem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!