Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Szálkásítás vagy izom felszedé...

Szálkásítás vagy izom felszedése előbb?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A célom az, hogy formásabb, tónusosabb legyen a testem. A szálkásítás meg a tömegnövelés fogalmával nagyjából tisztában vagyok, és hogy az étrenden múlik szinte minden. A kérdés az lenne, hogy melyikkel kezdjem? 165 cm magas vagyok és 60 kg. Deréktól lefelé van egy minimális felesleg. Előbb étrenddel és több intervall/kardió edzéssel próbáljak meg fogyni, majd utána a több súlyzós edzés +tömegnövelő étrend, vagy inkább fordított sorrendben? Illetve mennyi ideig kell egyiket és a másikat? Lehet pár hetente váltogatni az edzés az étkezés típusát (pl. 3 hetente), vagy érdemes inkább több ideig végezni az egyiket, majd utána a másikat?

köszi a válaszokat!

2017. márc. 4. 00:06
 1/4 anonim ***** válasza:
Forma függő, kép nélkül vagy precíz tzs% nélkül nem lehet megmondani. Szerintem lehet most tomegelni es nyár elott meg egy rövid szálkásítás belefer. A 3 heti változtatás túl gyors , legyen 2 havi de meg az is kevés idő
2017. márc. 4. 00:40
 2/4 anonim ***** válasza:

Kicsit necces, mert közel a nyár és gondolom már idén szeretnéd ezt a formabontást... Viszont mindenképpen tömegeléssel kezdj. Szálkásítással ilyen csekély felesleg mellett szinte nem érdemes foglalkozni. Pláne kezdőként, amikor még akár együtt is megy e két folyamat. Szóval simán lehet, hogy beállsz egy közepes étrendre és a súlyod ugyan változatlan marad, de jó néhány kiló izom felmászik rád alig néhány hónap során.

Amúgy egy 75 kg-ig simán feltömegelhetnél. Ha szépen lassan, akkurátusan csinálod akkor onnan leszálkásítva is kb. 65kg leszel full szárazon, ami már szép látványos.

2017. márc. 4. 01:46
 3/4 anonim ***** válasza:
Elsodlegesen tomegnoveles, tiszta etrenddel. Kesobb, ha valoban szukseg van ra, szalkasitas.
2017. márc. 4. 08:52
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Most látom, elfelejtettem odaírni, hogy egyébként lány vagyok :)

2017. márc. 11. 12:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!