Szálkásítás vagy izom felszedése előbb?
Sziasztok!
A célom az, hogy formásabb, tónusosabb legyen a testem. A szálkásítás meg a tömegnövelés fogalmával nagyjából tisztában vagyok, és hogy az étrenden múlik szinte minden. A kérdés az lenne, hogy melyikkel kezdjem? 165 cm magas vagyok és 60 kg. Deréktól lefelé van egy minimális felesleg. Előbb étrenddel és több intervall/kardió edzéssel próbáljak meg fogyni, majd utána a több súlyzós edzés +tömegnövelő étrend, vagy inkább fordított sorrendben? Illetve mennyi ideig kell egyiket és a másikat? Lehet pár hetente váltogatni az edzés az étkezés típusát (pl. 3 hetente), vagy érdemes inkább több ideig végezni az egyiket, majd utána a másikat?
köszi a válaszokat!
Kicsit necces, mert közel a nyár és gondolom már idén szeretnéd ezt a formabontást... Viszont mindenképpen tömegeléssel kezdj. Szálkásítással ilyen csekély felesleg mellett szinte nem érdemes foglalkozni. Pláne kezdőként, amikor még akár együtt is megy e két folyamat. Szóval simán lehet, hogy beállsz egy közepes étrendre és a súlyod ugyan változatlan marad, de jó néhány kiló izom felmászik rád alig néhány hónap során.
Amúgy egy 75 kg-ig simán feltömegelhetnél. Ha szépen lassan, akkurátusan csinálod akkor onnan leszálkásítva is kb. 65kg leszel full szárazon, ami már szép látványos.
Köszi a válaszokat!
Most látom, elfelejtettem odaírni, hogy egyébként lány vagyok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!