Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Csak én érzem hogy nagy...

Csak én érzem hogy nagy ellentmondás ez a fegyelem dolog a sportban?

Figyelt kérdés
Ugye amikor megkérdeznek valakit hogy milyen tulajdonságokkal rendelkezik egy jó sportoló akkor a legtöbbször a fegyelem,az alázat meg hasonló szavak hangzanak el. De úgy vettem észre hogy szinte mindegyik sportágban(vagy ha nem is mindegyikben,de nagyon sokban) akik élvonalbeli szinten űzik a dolgot ilyen tök lezser,már-már fegyelmezetlen emberek. Pl. Futballban: Ibrahimovic,Balotelli,Neymar,stb. Ők szerintem nem a katonás fegyelmükről ismertek mégis kivételesen jók a sportágukban. Vagy pl. ökölvívásban ott volt Muhammad Ali,Mike Tyson,Roy Jones,stb. De a többi sportágban is úgy vettem észre hogy akik igazán jók azok nem karót nyelt emberek,hanem van bennük egy kis vagányság.
2017. márc. 2. 07:31
 1/4 anonim válasza:

Nézd meg, hogy ezek milyen sportok. Az ökölvívás durva sport, a foci pedig csapatsport. A kosárlabdások, amerikai focisták..., szintén olyanok. De nézd meg a vívókat, úszókat, atlétákat, akik egyéni sportágat űznek ami nem a verekedésről szól. Ők tényleg "mintasportolók" (legalábbis a többség).

Ahhoz pedog, hogy valaki a legjobb legyen, kell egy kis vagányság ;)

2017. márc. 2. 08:35
 2/4 anonim ***** válasza:

Az ökölvívásban külön kell választani a tanuló/amatőr versenyzést és az élsportot...

Mikor tanulod, és egy név nélküli senki vagy, akkor bizony rengeteg fegyelem kell és alázat...

Ha valamilyen csoda folytán az amatőr versenyeken ki tudsz törni a tömegből és profivá vállhatsz, a profi box már csak cirkusz...

Nem a nyert meccsek, hanem a neved hozza a pénzt és az, amit eladnak a neveddel... a profi boxolók megválogatják kivel állnak ki, meg is tehetik... ott nem az a lényeg, hogy ki a világbajnok, az már csak a körítés, ott már az a lényeg, hogy élvezetes legyen a meccs, és nézzék... ahhoz pedig olyan emberek kellenek, akik a magán életükben is play boyok, show manek...

2017. márc. 2. 11:14
 3/4 anonim ***** válasza:
De pl időfutam bringásnak mit kell csinálnia? Tekerni kikapcsolt aggyal és mindent beleadni... és mikor már hulla fáradt, mikor már olyan szúrást érez a combizmából, hogy inkább meghalna... akkor is kitartani és tekerni kikapcsolt aggyal, mindent beleadva, mintha semmi más nem létezne a világon..
2017. márc. 2. 11:17
 4/4 anonim ***** válasza:

az edzésmunkára van értve a fegyelem.

attól hogy az említett bokszolók,vagy sportolók mit műveltek a meccseken az edzésük kifogástalan volt,nem lébecolták el.

ahhoz meg,hogy valaki évtizedeken keresztül heti 5-6x,napi akár 2x is eddzen,elkerülhetetlen egy fegyelmezett rutin.

az,hogy fellépéskor mit pojáckásodnak össze teljesen más lap.

amúgy meg ali alapvetően egy csöndes komoly fickó volt.

az hogy pankrátor stílusban adott interjút,meg ökörködött csak só volt.

2017. márc. 2. 21:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!