Utálok sportolni. Más is van így ezzel?
Az a rossz állóképesség jele nem feltétlenül a szívbillentyű bajodé, hogy nem bírod az állóképességi (kardio) mozgásformákat...
Menj be egy korházba, keresd meg az érsebészetet és a kardiológiát, ott nézz jól körül, nézd meg milyen emberek vannak ott milyen bajokkal...
Na engem ez motivál, hogy nem akarok én is ott ülni a váróban 40 évesen.
En is utalok, de en azert, mert egyszeruen rettento bena vagyok, de komolyan. A tesiorak csak kinszenvedesek es megalazasokkal teliek szamomra, a labdat soha de soha nem tudom elkapni, felek is tole, ha felem jon, inkabb elugrom. Fociban meg rosszabb, folyton elesek, a tobbiek eltaposnak, fekrelokdosik egymast is, a fizikai erom is eleg gyenge, alacsony, vekony vagyok, igy amikor pl.birkozas volt, az is csak kudarccal vegzodott. Szekrenyugras maga a halal, egyszer majdnem eltortem a kezemet is, azota rettegek, magasugrasnal elobb ferek at a rud alatt. Kislabdahajitas egy vicc volt mindig is, a 15 meternek mar orultem, tavolugrasnal is a legrosszabbak kozott voltam. A futas egy ujabb kinzas, egyszeruen nem birom, 300-400 m utan mar meg akarok halni. Szertornanal a karikahoz full kreten vagyok, a gerenda meg valamennyire elmegy. Az egyetlen, amiben egesz jo vagyok, az a kotelmaszas, ezenkivul a felules, fekvo, huzodzkodas stb nem megy rosszul.
Egyeb sportok teren en is kiprobaltam az uszast, a tancot es a lovaglast. A tanc megintcsak szornyu volt, pedig nagyon akartam, de egyszeruen keptelen voltam egy bonyolultabb koreografiat pontosan vegrehajtani, a masik ketto egesz jol ment, de az uszast anno abba kellett hagynom, akkor jott a lovaglas, csakhogy nehany profi emberkenek sikerult elernie, hogy rettegjek a lovaktol (tudasomnak nem megfelelo lovat es fekadatokat adtak stb). Szoval egyelore elvagyok magamban, az uszas az, amit talan szeretnek majd ujra elkezdeni.
17/l
eszközként érdemes tekintened rá.
pl ha vesszük egy normálisan megválasztott küzdősportot,akkor ott pár év edzés alatt elsajátítható az a fajta tudás,amivel le tudsz verni egy másik embert.
és ennek a hatalomnak,előnynek a megszerzése,megtartása érdekében edzel.
szeretni meg nem fontos,de csinálod mert kell neked.
ezért érdemes olyan edzést választanod aminek kézzel fogható hasznát veszed az életedben,és nem csak úgy edzel a vakvilágba mert szokás.
a másik lehetőség,hogy végeztetsz évente egy teljes kivizsgálást,egy testzsír és IR mérést,mellé egy kis labort,aztán ha megvannak az eredmények és van némi eltérés,annak utánaolvasol,elborzadsz a várható lehetőségektől és ezek elkerülése érdekében a félelemtől hajtva tudatosabban táplálkozol és edzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!