Sok lenne ennyi edzés?
Lassan egy éve sportolok, heti 3 edzéssel kezdtem, folyamatosan jutottam el a heti 5-ig, ami a következőképp néz ki:
Hétfő: kar-mell
Kedd: aerob(egy óra/10km futás)
Szerda:láb
Csütörtök:has
Péntek:pihenő
Szombat:aerob(mint kedden)
Vasárnap:pihenő
Azért ilyen szellős az elrendezés hétvége felé,mert lábnap után nem tudok normálisan sem futni egy ideig, hasra edzeni is nehéz(van pár gyakorlat, ahol másodlagosan strapálom a combizmokat is) Az edzések mindig egy óra hosszúak, ez kezdettől így van, általában 6-7gyakorlatot csinálok 20-30-as ismétléssel, közepes súllyal, általában bukásig, mert nekem az nem edzés, ha utána még vígan tudok mozogni. Pár hónapja kezdtem el karra és mellre is edzeni, így egy edzésnappal több lett hetente, minden más már február óta így megy, sosem hagytamki egy napot sem. Nem érzem magam fáradtnak, tudok normálisan aludni (abszolút nincs túledzés feelingje) és rendesen étkezem, de az utóbbi időben a futóedzések valahogy nem mennek. Valahol a fele után kicsivel elkezd tompán fájni a combizmom (főleg a hajlító, illetve oldalt, a farizmok felé) és onnantól nagyon nem esik jól. Ezen nem változtat az sem, ha lassítok kicsit. Az ízületeim abszolút nem fájnak, a legelején volt csak kis térdfájdalom, de az tavaszra el is múlt, ahogy belelendültem. Nem szokott görcsölni egyik izmom sem, alaposan bemelegítek és lenyújtok mindig.
Lehet valamilyen ásványianyag hiány, vagy vitamin? Napközben nem fáj, lábnapokon meg természetesnek veszem és nem hátráltat, de mikor tartósan nyúzom(lásd:futás), szinte csíp, úgy rá tud kezdeni. Amint abbahagyom,vagy sétálok, elmúlik.:( Mitől lehet?
20 éves vagyok amúgy, lány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!