Hogy kezdhetnék el futni? (lent)
Figyelt kérdés
Jövő áprilisig tudnom kell lefutni 3200m-t 15percen belül.
De nem bírok futni, szinte már 1 körtől kifulladok.
Pedig nem vagyok rossz kondiban, le tudok nyomni 45felvőt és 100felülést. 47kg vagyok, 17éves/L
Tanácsok? Javaslatok? =/
2010. ápr. 23. 19:40
1/11 Plaga válasza:
jajjj tudod te aztat :) bemelegítés minden futás előtt azért :) Aztán először még csak keveseket fuss, figyeld meg, hozzászokik a szervezeted :)
2/11 A kérdező kommentje:
Ma voltam először futni, 1kör (400m) futás, 1kör séta, megint 1kör futás..megint egy kör séta..megint futás..a végén már fehér foltokat láttam a szemem előtt, gonoltam na itt kell abbahagyni. :SS nagyon nem megy....
2010. ápr. 23. 19:54
3/11 Plaga válasza:
Egy ismerősömnek se ment először, szinte rögtön kifulladt. De aztán naponta futott és egyre jobban bírta :D Ne erőszakold meg magad, nem megy egyik pillanatról a másikra.
4/11 anonim válasza:
Folyamatosan kell szoktatnod a szervezetedet. Mikor futsz, akkor "megtanulja", hogy legközelebb ilyenkor több energiát szánjon rá. És így lesz jobb és jobb a futás-bírásod. Dióhéjban. :)
5/11 anonim válasza:
Csak nem a ZMNE-re akarsz menni? :) Én oda szeretnék menni. Nemrég kezdtem el futni. Én úgy csinálom, hogy először futok 5 percet utána séta 2-3 perc és minden nap több percet futok, a sétát meg csökkentem.
6/11 A kérdező kommentje:
Igen, a ZMNE cél. (:
2010. ápr. 24. 13:53
7/11 anonim válasza:
És megkérdezhetem,hogy azon belül hova?
8/11 A kérdező kommentje:
persze, katonai szakra egyértelműen, azon belül az első 2 évben mindenki had és biztonságtechnikain van attól függetlenül, hogy minek szeretne menni...és csak utána kreditek alapján döntheti el, h hogyan tovább, én majd repülő-hajózó szakirány felé szeretnék majd orientálódni ha a kreditek engedik, ha nem akkor logisztikus..(;
2010. ápr. 25. 00:23
9/11 anonim válasza:
Én most 19 éves vagyok, lány. Jövőre tervezem, hogy jelentkezzek én is, de addigmég egy töri érettségit meg kellene csinálni. Mert ami van az nem lesz elé :), de addig legalább edzek :)
10/11 anonim válasza:
Szia!
A következőt tudom javasolni, próbálj meg lassabb iramba futni, kb olyan sebességgel, hogy tudj közbe beszélgetni, nagyon lassú lesz kezdetben, de majd később amikor ebben az iramban megy akkor majd tudsz gyorsítani.
Amit szoktak mondani: fuss lassabban hogy tudj gyorsabban.
Itt találsz hasznos információkat (főleg az első 5m lehet Neked érdekes):
rg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!