Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan kell helyesen futni?...

Hogyan kell helyesen futni? Mire kell oda figyelni? És télen (milyen ruhában, h ne fázzunk meg később)?

Figyelt kérdés
2011. okt. 13. 18:42
 1/2 anonim ***** válasza:
48%

Én jól futok, és talán helyesen is (legalábbis egy videón tetszettem magamnak), de én ösztönösen futok, soha senki nem tanított rá, nem próbáltam bizonyos légzésmódokat vagy mozgásokat magamra erőltetni. Így mondhatnám akár azt is, hogy hülyeség valamiféle futótechnikára odafigyelni, de ez nincs teljesen így, mert látom azt, hogy mások, különösen a nők, milyen bénán futnak. Sokszor sikítani is szeretnék, vagy legalábbis odamenni hozzá, és megkérdezni, hogy mit csinálsz. Nekem ez az egész spontán, ösztönösen jön, és ez a legjobb. Amúgy talán azt csinálhatnád, hogy valakit megkérsz a környezetedben, aki jól fut, hogy nézzen meg, mi a hiba, és így lehetne korrigálni. Ja, és vannak a youtubon videók, amik a helyes futást próbálják tanítani, azokat is érdemes lehet megnézni.

Én egyébként mindig el szoktam mondani, hogy a futásban a rendszeresség nagyon fontos (legalább heti 3-4), és a fejődésben a fokozatosság. Én ebben is ösztönösen, mindenféle edzésprogram nélkül jutottam el 1-2 év alatt a 2 km-tól a 40-ig hegyen fel.

Hát a ruha aztán igazán nem gond, csak szedj elő pár 100 ezer Ft-ot, és mindened lesz. Biztos tudod, hogy nem pamutmackóban célszerű futni, hanem funkcionális futóruhában, és úgy hogy minden, az alsónadrágtól a dzsekiig (ha van) ilyen anyagból készüljön; a sapka és a kesztyű is. Ha nincs egyszerre ennyi pénzed, akkor szép fokozatosan, bizonyos kompromisszumokkal haladhatsz. Például itt nézegetheted, hogy mi kell:

[link]

2011. okt. 13. 20:44
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm!:)
2011. okt. 13. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!